Doe een belofte en draag jouw steentje bij

Wij geloven dat toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. En daar hebben we jouw hulp bij nodig. Met deze zes beloftes zorg je ervoor dat je met jouw reis een steentje bijdraagt aan al het moois dat toerisme kan brengen. Omdat wij het heel belangrijk vinden dat zoveel mogelijk reizigers zich inzetten voor een duurzamere reis, krijg je van ons na aanmelding een aantal concrete tips en exclusieve kortingen op producten die je kunnen helpen met het vervullen van je beloftes!

Meld je aan voor één of meerdere beloftes!

 

Ik doe een belofte

Ga plasticvrij op reis

Ik gebruik tijdens mijn reis zo min mogelijk wegwerpplastic!

Voldoende water drinken is belangrijk. Op reis koop je al snel twee plastic flesjes water per dag. Na een rondreis van drie weken heb je meer dan veertig flesjes gebruikt. Wist je dat meer dan de helft van alle plastic flesjes wereldwijd in de natuur of in de oceaan belandt? Dat kan anders! Als alle Better Places reizigers zelf het kraanwater filteren en gebruikmaken van bijvulpunten met veilig drinkwater, dan besparen we samen 216.000 plastic flesjes per jaar! Doe mee!

 

Vijf redenen om mee te doen

 1. Je bespaart geld
 2. Er belandt minder plastic in de natuur
 3. Je voorkomt dierenleed
 4. Je geeft het goede voorbeeld
 5. Je kan genieten van schone stranden

 

Wat doet Better Places zelf om het gebruik van wegwerp plastic te beperken?

Bij Better Places hebben wij ook een belofte gedaan: samen met onze lokale reisexperts doen wij er alles aan om onze reizen zoveel mogelijk plasticvrij te maken. Zo helpen wij hoteleigenaren over te stappen van plastic flesjes naar tappunten en van badkamermini's naar hervulbare alternatieven. In verschillende landen hebben onze chauffeurs een watertank in de auto. In 2017 en 2018 hebben wij geïnvesteerd in de ontwikkeling van de Refill My Bottle app.

Verminder je CO2-uitstoot

Ik zet mij in om de CO2-uitstoot van mijn reis zoveel mogelijk te beperken.

Bij een achttiendaagse rondreis door Thailand verbruik je zo’n 2,6 ton CO2 per persoon. Dat kun je compenseren door twaalf jaar lang niet te douchen. Daar zit een luchtje aan. Zorg er daarom voor dat je op reis zo min mogelijk CO2-uitstoot. Het scheelt soms de helft aan CO2 wanneer je rechtstreeks naar je bestemming vliegt. Doe mee!

 

Vijf redenen om mee te doen

 1. Rechtstreeks vliegen is comfortabeler
 2. Met het openbaar vervoer reizen is avontuurlijker
 3. Je verkleint je persoonlijke impact op het milieu
 4. Je gaat langer op reis
 5. Je zorgt voor minder luchtvervuiling

 

Wat doet Better Places zelf om de CO2-uitstoot te minimaliseren?

Bij Better Places berekenen we de totale CO2-uitstoot van onze reizen. Dat is inclusief de vlucht die nodig is om de bestemming te bereiken. We zijn gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot. In plaats daarvan zetten wij alles op alles om de CO2-uitstoot van onze reizen elk jaar met 5% verminderen. In ons actieplan voor een leefbare planeet lees je hoe we dat doen. Omdat we willen bijdragen aan het behoud van de biodiversiteit en het versnellen van de energietransitie, investeren we voor elke reiziger die bij ons boekt een bedrag in een innovatiefonds.

Steun en respecteer de locals

Tijdens mijn reis geef ik mijn geld zoveel mogelijk uit bij kleine, lokale ondernemers en ga ik respectvol om met de bewoners.

Van elke 100 dollar die men uitgeeft aan reizen in ontwikkelingslanden, komt maar 5 dollar bij de lokale bewoners terecht. Bovendien staan steeds meer culturen en tradities onder druk door de komst van het toerisme. Terwijl kennismaken met de bewoners en hun cultuur jouw reis zo speciaal maakt. Dat kan anders! Door gebruik te maken van kleinschalige hotels en activiteiten die door locals georganiseerd worden, lokaal gemaakte souvenirs te kopen en te eten bij lokale restaurants, heb je authentieke en onvergetelijke ervaringen en doe je meteen iets terug voor de mensen die je reis zo bijzonder maken. Respect en interesse tonen is een krachtige manier om de bewoners te laten zien dat je hun geschiedenis en tradities bijzonder vindt. Door elkaar beter te leren kennen, ontstaat er wederzijds begrip tussen verschillende samenlevingen. Doe mee!

 

Vijf redenen om mee te doen

 1. Je leert de bewoners kennen en voorkomt ongemakkelijke situaties
 2. Je komt in aanraking met de lokale cultuur
 3. Je reist van de gebaande paden af
 4. Je draagt bij aan een beter leven voor de bewoners
 5. Je staat open voor onverwachte en leuke ontmoetingen

 

Wat doet Better Places zelf om de locals te steunen?

Wij werken samen met lokale reisexperts. Zij verzorgen op maat gemaakte rondreizen, waarbij onze reizigers zoveel mogelijk gebruik maken van kleinschalige accommodaties en homestay’s. Daarnaast bieden ze excursies aan die georganiseerd worden door de locals. Better Places is een sociale onderneming. Wij ondernemen om de wereld een stukje beter te maken. Daarom doneren wij 10% van onze winst aan positieve initiatieven die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Eet vegetarisch op reis

Tijdens mijn rondreis eet ik minder of geen vlees.

Voor de productie van 1 kilo rundvlees is 15.000 liter water en 25 kilo veevoer nodig. Daarmee is vlees niet alleen een gigantische waterslurper, het is ook de grootste veroorzaker van de wereldwijde ontbossing.
Vegetarisch eten op reis is niet alleen beter voor het milieu, je doet jezelf er ook een plezier mee. Vlees en vis zijn namelijk extra gevoelig voor bederf en vormen dus een groter risico voor darmproblemen tijdens je vakantie. Doe mee!

 

Vijf redenen om mee te doen

 1. Minder kans op darmproblemen
 2. Je leert nieuwe gerechten kennen, die je anders nooit zou ontdekken
 3. Je draagt bij aan het dierenwelzijn
 4. Je impact op het milieu is veel kleiner
 5. Je doet inspiratie op voor je kookkunsten thuis

 

Wat doen wij zelf om vegetarisch eten te promoten?

Wij maken het onze reizigers zo makkelijk mogelijk om vegetarisch te eten op reis. Wij vragen reisbloggers die zelf vegetarisch eten om op bestemming de beste tips en ervaringen te verzamelen en te delen in een blog. Zo kunnen we onze reizigers per land adviseren. In de reisvoorstellen delen onze reisspecialisten tips voor restaurants die een lekker en lokaal vegetarisch aanbod hebben.

Diervriendelijk op reis

Tijdens mijn vakantie kies ik voor diervriendelijke activiteiten en souvenirs.

Op plekken waar veel toeristen komen worden dieren uit het wild geplukt of gefokt in gevangenschap en ingezet als entertainment voor toeristen. Olifanten worden gemarteld voor plezierritjes, neushoorns worden gedood voor souvenirs en tijgers worden gedrogeerd voor selfies. Terwijl diervriendelijke activiteiten minstens zo indrukwekkend zijn. Door kritische vragen te stellen en goed onderzoek te doen naar activiteiten met dieren, zorg je ervoor dat wilde dieren niet onnodig hoeven te lijden voor jouw vermaak. Bezoek je dieren in het wild? Dan investeer je in het behoud van de natuurlijke leefomgeving en geef je ze de kans om een gelukkig en gezond leven te leiden. Doe mee!

 

Vijf redenen om mee te doen

 1. Je kan dieren in hun natuurlijk omgeving bewonderen
 2. Je verbetert het dierenwelzijn in het toerisme
 3. Je inspireert anderen om diervriendelijk te reizen
 4. Je voorkomt een hoop onnodig leed
 5. Je gaat met een goed gevoel op reis

 

Wat doet Better Places zelf om dierenleed te voorkomen?

Wij maken afspraken met onze toeleveranciers om alleen diervriendelijke activiteiten aan te bieden. In samenwerking met de World Animal Protection hebben we een streng beleid voor dierenwelzijn opgesteld. Onze lokale reisexperts gebruiken deze richtlijnen om te bepalen of we bepaalde activiteiten en excursies aanbieden of niet.

Bescherm de natuur en biodiversiteit

Ik doe er alles aan om de natuur en de biodiversiteit op mijn vakantiebestemming te beschermen.

Massatoerisme heeft een grote impact op de natuur en de biodiversiteit. Bossen moeten plaatsmaken voor grote hotels, koraalriffen sterven door de chemicaliën uit zonnebrandcrèmes en natuurgebieden verliezen hun schoonheid door massatoerisme. Terwijl de prachtige natuur voor veel mensen juist een reden is om een land te bezoeken. Door bewust te kiezen voor kleinschalige hotels en ecolodges, goed na te denken over de producten die je koopt en natuurgebieden te steunen, heb je een bijzondere ervaring en help je de natuur en biodiversiteit te beschermen. Doe mee!

 

Vijf redenen om mee te doen

 1. Je kan ook in de toekomst blijven genieten van de natuur
 2. Je geeft het goede voorbeeld
 3. Je beschermt kwetsbare planten
 4. Je reist van de gebaande paden af
 5. Je bent groen bezig

 

Wat doen wij zelf om de natuur en biodiversiteit te beschermen?

Wij maken afspraken met onze toeleveranciers om de natuur en biodiversiteit te beschermen in onze zogenaamde responsible tourism policy. Better Places is Travelife gecertficeerd. Wij verwachten van al onze lokale reisexperts dat ze binnen twee jaar na de start van onze samenwerking het Travelife Partner-certificaat halen of een ander vergelijkbaar certificaat dat erkend wordt door de GSTC.  Daarnaast werken we zoveel mogelijk samen met kleinschalige hotels met oog voor de natuur.

Meld je aan voor één of meerdere beloftes!

 

Ik doe een belofte

Wij meten de positieve en negatieve impact van onze reizen

We proberen met onze reizen een zo groot mogelijke positieve impact te hebben op de mensen, dieren, natuur en het klimaat. Tegelijkertijd doen we er alles aan om de negatieve impact door CO2-uitstoot zoveel mogelijk te beperken. Bij het organiseren van onze reizen maken de reisexperts gebruik van onze checklist voor duurzaam reizen. In 2021 zijn we begonnen met het meten van de positieve en negatieve effecten van onze reizen. Zo kunnen we precies zien wat er goed gaat en waar nog ruimte is voor verbetering. Bovendien helpt het reizigers om te kiezen voor de meeste duurzame invulling van hun volgende vakantie.