De beste reistijd in Kosovo wordt voornamelijk bepaald door het klimaat. Je hoeft je in Kosovo geen zorgen te maken dat het te druk kan worden, want het toerisme staat hier enorm in de kinderschoenen en het je zult er nog weinig andere toeristen tegenkomen. Maar, het klimaat kan in Kosovo een rol spelen, en door de vele bergen in dit kleine land verschillen ook de klimaten enigszins. De beste reistijd is natuurlijk afhankelijk van jouw wensen, en onze lokale reisexpert Uta kan je het beste advies geven over de juiste tijd om naar Kosovo te gaan.

De beste reistijd Kosovo is over het algemeen in de zomermaanden. Het kan hier dan erg warm en aangenaam zijn. Gedurende de winter zijn er niet veel actieve, winterse reizen beschikbaar, dus zoek dan naar een alternatief!

Kosovo Klimaat

beste-reistijd-kosovo

Kosovo is een klein land, maar heeft vanwege de bergen toch verschillen in klimaat. Net als de omringende landen is het ’s zomers erg warm (wat koeler in de bergen) en kunnen de winters bitter koud zijn. Er is geen sprake van actieve winterse reizen hier, dus ga in de wintermaanden gerust ergens anders heen. Het voorjaar is prachtig, maar kan nat zijn. In het najaar blijft het nog lang zwoel, dus de beste periode om Kosovo te bezoeken is de late zomer of het vroege najaar.

Drukte

beste-reistijd-kosovo

Er komen nog maar weinig toeristen naar Kosovo en zelfs in de zwoele zomermaanden is het nergens echt heel druk met toeristen. Wel zullen er veel Kosovaren zijn die elders wonen en voor vakantie terugkeren naar hun vaderland, waardoor het in de zomermaanden drukker is dan in het voor- of najaar.

Speciale Evenementen

Kosovo is een seculier land met een overwegend islamitische bevolking. In 2021 vindt de ramadan van 12 april t/m 11 mei plaats. De ramadan is de vastentijd. Moslims die de ramadan aanhouden, onthouden zich in deze periode van zonsopgang tot zonsondergang van eten en drinken. Op de meeste plekken in Kosovo merk je daar weinig van. Houd er rekening mee dat sommige restaurants, winkels en musea aangepaste openingstijden hebben en het na zonsondergang iets drukker kan zijn op de wegen en in het openbaar vervoer. Vooral restaurants kunnen snel vollopen tijdens de iftar. Dat is de eerste maaltijd na zonsondergang. Als je zeker wilt zijn van een tafel, is het aan te raden om van te voren te reserveren. Als niet-moslim kun je overdag gewoon eten en drinken. Het wordt wel op prijs gesteld wanneer je niet eet, drinkt en rookt in openbare ruimtes. Het verschilt per regio hoe streng de ramadan wordt nageleefd. Uta kan je verder adviseren.

Plan jouw reis naar Kosovo

Ben je op zoek naar een bijzondere Kosovo rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Uta, de reisexpert in Kosovo. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Uta.

Kosovo met kinderen

Wil je graag naar Kosovo reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreizen.

Reiservaringen Kosovo

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Kosovo op Trustpilot of Rondreis.