De beste reistijd Moldavië wordt met name bepaald door het klimaat. Er komen zo weinig toeristen naar Moldavië, dat je met de drukte geen rekening hoeft te houden.

De beste reistijd is van april tot en met oktober. Moldavïë heeft aangename zomers en gure winters. In de lente is het al prima reizen in Moldavië. ’s Zomers kan het best warm worden, maar niet te heet. Houd je van wijn, dan is het doorgaans zonnige najaar ideaal. 

Moldavië Klimaat

beste-reistijd-moldavie

Moldavië heeft een gematigd landklimaat, met lange, warme zomers en korte strenge winters. ’s Zomers kan het best warm worden, maar niet zo heet dat het niet meer leuk is. Er valt dan wel de meeste regen. In het najaar vindt overal de wijnoogst plaats. Tijdens het eerste weekend van oktober wordt er in Chisinau een kleurrijk wijnfestival gehouden.

Drukte

beste-reistijd-moldavie

Hier kunnen we heel kort over zijn: Er komen zó weinig toeristen naar Moldavië, dat drukte geen enkele rol speelt. Ga dus snel kijken hoe dat is, voor de massa deze kleine juweel ontdekt!

Plan jouw reis naar Moldavië

Ben je op zoek naar een bijzondere Moldavië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Andrei, de reisexpert in Moldavië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Andrei.

Moldavië wandelvakantie

Wil je graag naar Moldavië reizen en mooie wandelingen maken? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van de mooiste wandelvakanties. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis voor een wandelvakantie door Moldavië.

Moldavië reiservaringen

Bekijk reiservaringen van reizigers die met Better Places op reis gingen, op Reisgraag of Rondreis.

Lees ook deze blogs