De beste reistijd Myanmar wordt uiteraard met name bepaald door het klimaat van Myanmar. Maar wellicht speelt voor jou ook de vraag hoe druk het is in de verschillende maanden een rol. Voor de bestemming zelf is het eveneens beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden.

Als je niet afhankelijk bent van de schoolvakanties is het een aanrader om buiten het hoogseizoen op vakantie naar Myanmar te gaan. Het voordeel van reizen buiten de schoolvakanties is bovendien dat de ticketprijzen vaak een stuk lager liggen. Reisexpert Nwai, die uit Myanmar komt, geeft je graag advies over de beste reistijd voor je Myanmar rondreis.

De beste reistijd voor Myanmar is in de maanden november t/m april. In de overige maanden kun je ook prima een rondreis Myanmar maken, maar in de maanden juni en juli kan er erg veel regen vallen.

Myanmar Klimaat

beste-reistijd-myanmar

Myanmar heeft een combinatie van een moessonklimaat en tropische savanneklimaat. Het land heeft twee seizoenen; een droog seizoen en een regenseizoen. Het regenseizoen loopt van half mei tot en met half oktober. Soms wordt er ook gesproken van een derde seizoen, een heet seizoen, aangezien de laatste 2 maanden van het droge seizoen de temperaturen flink kunnen oplopen.

In bijna heel Myanmar vind je het hele jaar door temperaturen van minstens 30 graden Celsius, met uitzondering van de uitlopers van de Himalaya. Hier kan het ’s avonds flink afkoelen. Vanaf half mei begint het moessonseizoen, wat je vooral kunt merken in het deltagebied en direct langs de kust. In het regenseizoen vallen vaak korte buien, maar met name in Yangon kan het ook langere tijd regenen. In Mandalay en Bagan daarentegen is het ook in de regentijd vaak nog droog en zonnig. In de regentijd kunnen overstromingen en aardverschuivingen voorkomen. Orkanen komen zelden voor.

De beste reistijd Myanmar is van november tot en met april. Echter, ook in de overige maanden is een rondreis Myanmar prima mogelijk. Voordeel van reizen in de regentijd is dat de natuur mooi groen is, en de temperatuur aangenaam zijn (‘s avonds niet te koud en overdag niet te warm).

Drukte

beste-reistijd-myanmar

Het hoogseizoen van Myanmar valt in de maanden november tot en met april. Omdat dit de droge periode is van Myanmar, is het ook de drukste tijd om het land te bezoeken. De overige maanden is het rustig, maar ook in deze maanden kun je prima een rondreis door Myanmar maken. 

Speciale Evenementen

beste-reistijd-myanmar

April: Thinguan waterfestival
Dit vierdaagse festival vormt een afsluiting van het oude jaar en een nieuw begin voor het nieuwe jaar. Een vaste activiteit is het gooien van water, en dat op alle dagen! Water wordt gezien als een soort zuivering van de ziel en op deze manier ga je schoon en zuiver het nieuwe jaar tegemoet.

Oktober: Festival of Lights
De gedachte achter het festival is dat Boeddha op aarde neerdaalt en dat hij verwelkomd wordt door alle lichtjes die men heeft aangestoken. Het is een indrukwekkende ervaring om de duizenden lichtjes tijdens dit ‘Festival of Lights’ te zien.

Plan jouw reis naar Myanmar

Ben je op zoek naar een bijzondere Myanmar rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Nwai, de reisexpert in Myanmar. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Nwai.

Myanmar met kinderen

Wil je graag naar Myanmar reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis Myanmar met kinderen.

 

Myanmar reiservaringen

Bekijk reiservaringen van reizigers die met Better Places op reis gingen naar Myanmar op Reisgraag of Rondreis.