Op vakantie in januari, waar ga je heen?

Januari is een goede maand om op vakantie te gaan. Het is overal minder druk dan in de zomermaanden, in Nederland is het koud en grijs en vanaf half januari zijn de tickets vaak goedkoper. Ga je in januari op reis, dan wil je natuurlijk ergens naartoe waar het lekker weer én niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter om het toerisme over het jaar te verspreiden. Voor de beste reisperiode kijken we daarom niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in verschillende landen. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd januari.

Costa Rica strand
Costa Rica activiteiten surfen

Costa Rica heel veel natuur

Witte stranden, knalgroen regenwoud, hoge vulkanen en wilde dieren: Costa Rica is een aanrader. Zeker in januari, één van de droogste maanden van het jaar. Al moet je in Costa Rica altijd op een bui rekenen, want het land is niet voor niets zo groen. In januari heb je volop zonuren en de temperatuur ligt rond de 25 graden. Ideaal strand- en snorkelweer! Bekijk de route voor een rondreis van 3-4 weken.

Sri Lanka trein

Ethiopië cultureel wonderland

Of je nu het groene, heuvelachtige noorden of het droge zuiden wilt bezoeken, in januari kun je overal in Ethiopië prima reizen. Het weer is perfect om de kerken van Lalibela, de kastelen van Gondor én de traditionele stammen in het zuiden te bezoeken. Bovendien is het in Ethiopië niet druk: het land wordt nog relatief weinig bezocht. Lees meer over de beste reistijd januari – Ethiopië

Cuba hoogtepunten hoofdstad Havana

Festivals in januari

Vier Timkat in Ethiopië

Ben je 19 januari in Ethiopië, dan val je met je neus in de boter. Dan vindt het Timkat-festival plaats, het belangrijkste festival van het land. Hierbij wordt de doop van Jezus door Johannes de Doper in de Jordaan herdacht. In Lalibela, Gondar en Axum kun je enorme processies bijwonen. Hierbij brengen duizenden witgeklede pelgrims en priesters in prachtige gewaden een replica van de Ark des Verbonds uit de kerk naar een centrale plek bij het water. Bij zonsopkomst zegenen priesters alle bezoekers en de Ark met heilig water, wat meestal uitloopt op een waterballet.

Bekijk de Ethiopië-reizen.

Op vakantie in januari? Deze landen zijn ook geschikt:

  • Tanzania de Big Five en de droomstranden van Zanzibar
  • Jamaica maak kennis met de relaxte Jamaicaanse cultuur
  • Suriname een stukje Nederland in de tropen
  • Myanmar de duizenden tempels van Bagan
  • Argentinië hike in Patagonië en dans de tango in Buenos Aires
  • Cambodja het beroemde Angkor Wat en mooie homestays
  • Chili spectaculaire landschappen en Paaseiland
  • Kenia van wilde dieren tot traditionele stammen
  • Mexico ontdek Maya-ruïnes, koloniale steden en witte stranden
  • Thailand bruisend Bangkok, heerlijk eten en eilandhoppen

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.