Op vakantie in januari, waar ga je heen?

Januari is een goede maand om op vakantie te gaan. Het is op de meeste plekken minder druk dan in de zomermaanden, je ontvlucht de koude, grijze dagen en vanaf half januari zijn de tickets vaak goedkoper. Ga je in januari op reis? Dan wil je natuurlijk ergens naartoe waar het lekker weer én niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter om het toerisme over het jaar te verspreiden om overtoerisme te voorkomen. Voor de beste reisperiode kijken we daarom niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in verschillende landen. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd januari, samengesteld dankzij het advies van onze lokale reisexperts.

Costa Rica strand
Costa Rica activiteiten surfen

Costa Rica - heel veel natuur

Witte stranden, knalgroen regenwoud, hoge vulkanen en wilde dieren: een avontuurlijke rondreis door Costa Rica is een aanrader. Zeker voor een vakantie in januari, één van de droogste maanden van het jaar. Al moet je in Costa Rica altijd op een bui rekenen. Het land is niet voor niets zo groen. In januari heb je volop zonuren en de temperatuur ligt rond de 25 graden. Ideaal strand- en snorkelweer! Inspiratie nodig? Bekijk deze route voor een rondreis van 3 à 4 weken met als beste reistijd januari.

Beste reistijd januari

Zweden - op zoek naar wolven

Trek je sneeuwschoenen maar aan! Tijdens een winterreis in Zweden ga je in een dik pak sneeuw op zoek naar wolven. Een reis in januari door het winterse Zweden is een unieke belevenis. De in wit gehulde landschappen zijn adembenemend mooi. Maar ook de diverse vogelsoorten die overwinteren in Zweden zijn alleen in deze periode te zien. 's Avonds warm je lekker op bij het haardvuur in een knusse accommodatie. Dat is pas gezellig.

Tanzania Kilimanjaro tent

Meer landen met als beste reistijd januari:

  • Oeganda: ontmoet de vriendelijke locals en sta oog in oog met berggorilla's
  • Jamaica: maak kennis met de relaxte Jamaicaanse cultuur
  • Suriname: een stukje Nederland in de tropen
  • Spanje: overwinteren in het aangename binnenland
  • Argentinië: hike in Patagonië en dans de tango in Buenos Aires
  • Cambodja: het beroemde Angkor Wat en mooie homestays
  • Chili: spectaculaire landschappen en Paaseiland
  • Georgië: bijzondere vogels spotten
  • Mexico: ontdek Maya-ruïnes, koloniale steden en witte stranden
  • Finland: actief in de sneeuw in Fins Lapland en spot het noorderlicht

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken? Geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.