Het noorden van Karnataka, India

Tijdens je bezoek aan India vind je in het noorden van Karnataka 2 onontdekte parels die je zeker moet zien. Bijapur is een geweldig authentiek en onontdekt stadje, waar je het gevoel hebt jaren terug te gaan in de tijd. Je kan hier alleen al uren rond lopen tussen de kleurrijke huisjes en winkeltjes zonder jezelf te vervelen. Dé trekpleister van Bijapur is echter Gol Gumbaz, een eeuwenoud en indrukwekkend mausoleum met een prachtig onderhouden tuin er omheen. Iets zuidelijker ligt Badami, een wat bekender stadje. Toch kom je ook er relatief weinig andere toeristen tegen. Opnieuw is het hier heerlijk om gewoon rond te struinen en het lokale leven in je op te nemen. De mooiste bezienswaardigheden zijn de tempels rond het meer, waaronder enkele grottempels. Op een klein half uurtje van Badami vind je een Unesco Werelderfgoed: Pattadakal. Dit is een verzameling tempelruïnes in erg mooie staat en met schitterend beeldhouwwerk.

Hampi: eeuwenoude tempelruïnes in een spectaculair landschap

Een paar uurtjes zuidwaarts liggen de eeuwenoude tempelruïnes van Hampi in een spectaculair landschap, bestaande uit veel groen en enorme, bizar gevormde rotsblokken. Niet alleen zijn de ruïnes indrukwekkend en een must see in deze regio, de natuur is hier echt schitterend. Wie ervan houdt om het kalme dorpsleven van dichtbij te ervaren en te slapen in een homestay zit hier bovendien helemaal goed. Je zou in een dag al veel kunnen zien van dit hoogtepunt van de reis, maar je zult er zeker geen spijt van krijgen om hier minstens 3 nachten te blijven als je in India en Karnataka bent.

Word je helemaal warm van Karnataka en Kerala in India? Boek dan deze mooie reis en bevaar de beroemde backwaters!

Karnataka India – Mysore en Bangalore

Ze liggen relatief dichtbij elkaar en door een goede treinverbinding ben je al snel van de ene stad in de andere: Mysore en Bangalore. Toch hebben deze steden een compleet verschillend karakter. Waar Bangalore echt een snelle, drukke en vooral enorme stad is weet Mysore haar statige karakter uit de Engelse tijd heel goed te bewaren. De brede lanen staan vol prachtige paleisjes en torentjes, maar het Mysore Palace slaat alles. Wat een groots en rijkversierd gebouw. Verder zijn de markten van Mysore erg fijn om wierook en andere typisch Indiase spulletjes te kopen. Koop je souvenirs hier, want meer Indiaas wordt het niet!

Koffie en thee aan de Westkant van Zuid-India

In India, op de grens van Karnataka, Tamil Nadu en Kerala liggen verschillende hillstations met koffie- en theeplantages. Chikmagalur wordt  ook wel de geboorteplaats van de koffie in India genoemd. Hier komt 70% van alle koffie uit het land vandaan. Ooty heeft heuvels, thee, tuinen en natuurlijk de wereldberoemde Toy train te bieden. In Munnar vind je ook geweldige heuvellandschappen vol thee. Het is een belevenis om in één van de theefabriekjes het verwerkingsproces te zien en in de kruidentuinen meer te leren over het groeien van de kruiden waar je thuis mee kookt. Vanzelfsprekend zijn dit ontzettend leuke souvenirs om mee te nemen.

Better Places is een sociale onderneming. Wij geloven in reizen met een positieve impact voor mens, milieu en dier.

Cochin, vishoofdstad van Kerala

Ga je in India nog zuidelijker dan Karnataka, dan vind je Cochin. Hier wordt nog altijd vis gevangen op een traditionele manier, met enorme netten die met soms wel 10 man bediend worden. Het is een boeiend schouwspel om naar te kijken en een wandeling over de vismarkt is echt een aanrader. Verser dan dit wordt de vis niet, dus lekker proeven is een must. Ook Fort Cochin en de vele Nederlandse herinneringen in de omgeving zijn de moeite van een bezoek waard. Tenslotte kan je in Cochin een Kathakali voorstelling bijwonen. Deze eeuwenoude cultuur van zang, dans en toneel is een hele happening. Er zijn verschillende voorstellingen speciaal voor toeristen, aangezien de echte uitvoeringen uren en soms wel dagen kunnen duren. Je mag dan al komen kijken als de artiesten hun make-up aanbrengen, wat zeker bijzonder is om te zien.

Relaxen op de Backwaters van Kerala en aan het strand

Wat is er lekkerder dan je rondreis door India, Karnataka en alle andere mooie plekken af te sluiten op zo’n mooie houseboat op de backwaters van Kerala? De backwaters zijn een netwerk van fotogenieke, kalme riviertjes, kanalen, meertjes en lagunes ten zuiden van Cochin. Op een boot verken je de mangrove, wat een erg rustgevend einde van je reis kan zijn. Wil je het nóg rustiger aan doen? Sluit dan af met een paar dagen strand. In de buurt van Varkala bijvoorbeeld, of reis terug naar de omgeving waar je reis begon en ga naar Goa.

Plan jouw reis naar India

Ben je op zoek naar een bijzondere India rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Shalome, de reisexpert in India. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Shalome.