China reis

“China is een compleet andere wereld”

De Belgische Linda Taelemans droomde al van kinds af aan van China, dankzij de boeken die ze las over het mysterieuze keizerlijke hof en de indrukwekkende historie van het land. Dit jaar was het eindelijk zover en reisde ze met haar dochter in drie weken dwars door China. Ze maakte haar China reis helemaal op maat met Leena, de lokale reisspecialist van Better Places. “De reis bestond uit alleen maar hoogtepunten.”

China reis

Moeder en dochter in China

Linda’s man houdt niet van reizen, maar haar dochter gaat wel graag op pad. Toen Linda besloot dat ze dit jaar naar China zou gaan, wilde haar dochter graag mee. “Ik wilde niet met een groep reizen, maar ons eigen plan trekken”, vertelt Linda. “Op de bonnefooi reizen in China zag ik niet zitten en daarom sprak Better Places me erg aan. Ik kon zelf mijn hele reis op maat samenstellen, in samenwerking met een lokale reisspecialist die het land goed kent. Ik vond het bovendien een fijn idee om ter plekke iemand te hebben om op terug te vallen als dat nodig was. Dat vind ik de grote meerwaarde van Better Places.”

China reis 

Goed contact met China reisspecialist

Het contact met reisspecialist Leena verliep meteen goed. Linda had een reisplan gemaakt met alle plekken die ze graag wilde bezoeken. Leena bekeek het plan kritisch en gaf advies over de route. “Voor sommige plekken had ik te weinig tijd ingepland en daarom moest ik keuzes maken”, zegt Linda. “Leena legde me verschillende opties voor en ik kon alles steeds veranderen tot de reis helemaal naar mijn zin was. De communicatie was perfect in orde: ze reageerde steeds snel via e-mail.” Ter plekke was Linda ook blij met Leena. Tijdens een vlucht van Beijing naar Chengdu maakte het vliegtuig een ongeplande landing op Xi’an, vanwege problemen op de luchthaven van Chengdu. “De situatie was voor ons heel onduidelijk, ook omdat niemand op de luchthaven Engels sprak”, zegt Linda. “Gelukkig konden we Leena bellen om haar te vragen wat er aan de hand was. Zij zocht dat meteen voor ons uit.”

China reis

Riksjatour Beijing

Linda en haar dochter begonnen hun reis in Beijing, waar ze een groot aantal hoogtepunten bezochten. De Verboden Stad, de Chinese Muur, het Zomerpaleis en de Lama Tempel stonden allemaal op de lijst. “We hebben ook een riksjatocht door de hutongs van Beijing gemaakt”, zegt Linda. “We mochten even thuis kijken bij onze riksjabestuurder, heel bijzonder.” Na Beijing namen ze de trein naar het mooie oude stadje Pingyao en bezochten ze de tempels in Mianshan Mountain. Een binnenlandse vlucht bracht hen uiteindelijk naar Chengdu, waar ze wandelden in de Qingchengshan Mountains. “Daarna stond het stadje Lijiang op het programma”, zegt Linda. “Dat is een heel mooi sfeervol stadje met kleine straatjes, waar we een mooie fietstocht hebben gemaakt naar een Baisha-dorp.”

China reis

Karstgebergte van Yangshuo

Via Dali reisden ze door naar het karstgebergte van Yangshuo en naar de rijstterrassen van het dorpje Ping’An. Ze sloten hun reis af in Hongkong. “De reis was een aaneenschakeling van hoogtepunten, ik kan niet kiezen wat het mooiste was”, zegt Linda. “Alles had zijn charme. Van de straatjes van Lijiang tot het vlotvaren in Yangshuo, alles was prachtig. China is heel afwisselend en onze reis was een mooie mix van cultuur, steden en dorpen, activiteiten en natuur. Want niet alleen de cultuur, maar ook de natuur van China is prachtig. Het meest bijzondere is misschien wel dat China zo anders is dan dat we gewend zijn. Voor mij waren drie weken in China nog veel te kort. Ik wil graag terug om nog veel meer van het land te ontdekken.”

 

Geef Leena je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk dan hier de reisideeën.

Maak kennis met Leena, de reisprofessionals die in China woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met haar je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Lees meer

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* indicates required

Je bent succesvol ingeschreven!