Top 5 reistips Kaapverdië

  • Met de boot tussen de eilanden
  • Vliegen is comfortabeler en sneller
  • Rondreizen op de eilanden zelf
  • Auto huren
  • Stap in de aluguer

Met de boot tussen de eilanden

Rondreizen in een land dat bestaat uit eilanden vraagt erom dat je op de boot stapt. Toch is dat minder eenvoudig dan je zou denken. De afstanden zijn soms best fors en de Atlantische oceaan kan nogal onstuimig zijn. Toch zijn veerboten voor een aantal eilanden de enige manier om er te komen. Tussen verschillende eilanden zijn vaste lijndiensten. Die tussen Sao Vicente en Santo Antao vaart meerdere keren per dag en brengt je in een uurtje naar de overkant. Deze eilanden laten zich zo dan ook perfect combineren. Ook tussen Santiago, Fogo en Brava zijn vaste verbindingen met de boot.

Alle andere veerboten in het land varen minder frequent. Die van Sao Vicente naar San Nicolau is er bijvoorbeeld maar twee maal per week. Vaartijden veranderen nog weleens, dus we geven je voor Kaapverdië graag het reisadvies een paar weken voor vertrek de tijden te controleren. Als de zee erg ruw is, gaat hij helemaal niet. Kaartjes voor de veerboten zijn verkrijgbaar in de havens, of bij tourbureautjes op de eilanden. Koop je ze zelf, in de haven, dan doe je dat het best een dag van te voren. Vlak voor vertrek kan het erg druk zijn en de service is meestal niet de snelste.

Janine is onze lokale reisexperts in Kaapverdië, ze kent het land op haar duimpje. Ze maakt graag een rondreis op maat voor je en leer je het echte Kaapverdië kennen.

Vliegen is comfortabeler en sneller

De Atlantische Oceaan kan behoorlijk te keer gaan. Zelfs op dagen met mooi weer kunnen de golven tussen Santiago en Fogo of Brava nog best hoog zijn. Het is een stuk comfortabeler en sneller om het vliegtuig te nemen. Behalve Santo Antao en Brava hebben alle eilanden een kleine luchthaven. Vluchten daar tussen zijn vrij frequent en relatief goedkoop. De vluchttijd varieert van dertig minuten tot een uur. In het hoogseizoen loont het om de tickets zo ver mogelijk van te voren te kopen, want er is een beperkt aantal stoelen beschikbaar per dag.

Rondreizen op de eilanden zelf

Rondreizen op de eilanden zelf is makkelijker dan je vooraf misschien zou verwachten. Ondanks dat er niet heel veel actie is, buiten de grootste steden Santiago en Mindelo, is het nooit moeilijk om je bestemming te bereiken. Heb je beperkt de tijd, dan kun je een auto huren of een taxi bestellen. Veel leuker is het, om te reizen zoals de lokale bevolking. Stap in de aluguers, de lokale minibusjes, of de stadsbussen in Santiago en Mindelo. 

Reistips Kaapverdië: Auto huren

Op de meeste Kaapverdische Eilanden is er maar weinig verkeer. Een auto huren is dan ook heel relaxt. Je komt overal en op het tijdstip dat het jou schikt. De wegen zijn er echt rustig en in redelijke staat. Houd er wel rekening mee dat de wegen bochtig zijn en bijvoorbeeld op Santo Antao uit kilometerslange rijen klinkers bestaan. Rustig rijden is dan ook je enige optie, maar dat is zeker geen straf in zo’n mooie omgeving. Op de meeste eilanden is er slechts een beperkt aanbod aan huurauto’s, maar stap je de luchthaven uit of de veerboot af, dan word je vaak vanzelf benaderd of je een auto wilt huren. Heb je bepaalde eisen en wil je er zeker van zijn dat je de auto krijgt die je wilt, dan kun je vooraf via de mail contact opnemen met één van de verhuurders die je online kunt vinden. Dit zijn veelal lokale verhuurders. De grote namen zijn op de meeste eilanden niet vertegenwoordigd.

Kaapverdië leent zich uitstekend voor een mooie fiets of wandelvakantie. Tijdens deze voorbeeldreis, gemaakt door Janine, maak je prachtige tochten op het ruige eiland Santo Antao.

Stap in de aluguer - Reistips Kaapverdië

Wil je geen auto huren, of ga je liever voor de lokale ervaring? Dan zijn de aluguers dé manier om rond te reizen in Kaapverdië. Deze minibusjes komen in elk dorp, want dit is ook hoe de bewoners zichzelf verplaatsen. In meer afgelegen plaatsen zijn er maar enkele aluguers per dag, maar meestal is er aanbod genoeg. De bestemming staat op het raam of de zijkant van het busje geschilderd, dus het is vrij eenvoudig om de juiste aluguer te vinden.

Aluguers vertrekken meestal vanuit de grootste plaats van het eiland, rond de markt of een centraal plein. Vraag het aan elke voorbijganger en ze zullen je in de juiste richting wijzen, of zelfs meelopen om er zeker van te zijn dat je in het juiste busje stapt. Vertrekken doen de busjes pas als ze écht vol zijn, dus deze manier van reizen is minder geschikt als je haast hebt. Sta niet vreemd te kijken als er ook een kip of een geit in een zak mee gaat, of als je zomaar één van de kinderen van je buurvrouw op schoot krijgt. Radio vol open, deur dicht en gaan. Reizen met de aluguer is een gezellig avontuur en geeft je echt dat ultieme reisgevoel.

Plan jouw reis naar Kaapverdië

Ben je op zoek naar een bijzondere Kaapverdië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Janine, de reisexpert in Kaapverdië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Janine.

Meer informatie en reistips Kaapverdië?

Yvonne is een fervente reiziger en bezoekt samen met haar gezin tal van mooie bestemmingen over de hele wereld. Zo heeft ze ook met haar familie een prachtige rondreis door Kaapverdië gemaakt. Lees meer over de avonturen van Yvonne en laat je inspireren.

Een rondreis Kaapverdië met kinderen

Ontdek samen met je gezin de mooie eilanden van Kaapverdië, maak de mooiste wandelingen en verblijf aan de mooie stranden. Kaapverdië is een perfecte bestemming voor je reis met de familie. Laat je inspireren door deze Kaapverdië met kinderen voorbeeld rondreis.