Reizen met positieve impact

In de reiswereld vind je steeds meer sociale ondernemingen en ook Better Places is een sociale onderneming. Voor een sociale onderneming is een positieve bijdrage aan een mooiere wereld belangrijker dan veel geld verdienen. Als sociale onderneming vinden wij het belangrijk dat de mensen in de landen die we bezoeken optimaal profiteren van het toerisme. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijk inkomen krijgen, dat je vaak verblijft in kleinschalige hotels en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Ook investeren wij een deel van de winst in goede doelen.

Route voor de beste Thailand vakantie

Start reis in Ayutthaya

Aan de start van je Thailand vakantie kom je aan in Bangkok vanwaar je direct door reist naar Ayutthaya. Deze tempelstad ga je ontdekken op de fiets. Daarna vervolg je je reis naar Khao Yai National Park, het oudste nationale park van Thailand.

Dag 1 - Aankomst Ayutthaya

Je Thailand vakantie is officieel begonnen! Je komt aan in Bangkok en gaat direct door naar het rustige Ayutthaya met een transfer van de luchthaven naar je hotel. Je maakt een korte stop met een bakje koffie bij onze lokale reispartner voor de meet en greet en informatie over je reis en Thailand. Na aankomst kun je de rest van de dag naar eigen inzicht besteden om rustig bij te komen van de reis. Je verblijft in een traditioneel resort. 

Dag 2 - Ayutthaya

Vandaag ga je per fiets de indrukwekkende tempelstad verkennen en de mooie ruïnes en tempels bezichtigen. Na afloop krijg je een wel verdiende Thaise massage en als afsluiter een heerlijk diner op een authentieke rijstboot.

Dag 3 - naar Khao Yai NP

Vandaag ga je naar Khao Yai, het oudste nationale park van Thailand en een van de mooiste. Je bezoekt een vulkanische druipsteengrot en aan het eind van de dag ga je naar de mond van een vleermuizengrot. Bij zonsondergang kun je meer dan een miljoen vleermuizen uit zien zwermen op zoek naar hun dagelijkse voedsel. Valken op de loer proberen de vleermuizen te verschalken als voedsel. Een ervaring om nooit te vergeten. Je verblijft vannacht in prachtige tenten.

Dag 4 - Khao Yai NP

Vandaag ga je het park verder verkennen. Je bezoekt de verschillende indrukwekkende watervallen van Khao Yai en gaat naar prachtige viewpoints voor geweldige uitzichten. Onderweg zie je bijzondere bomen, orchideen en exotische vlinders. Ook ga je op zoek naar verschillende dieren van het park, zoals herten, junlgekatten en wilde beren. In de avond komt de olifantenpopulatie naar de saltlicks om te drinken, een prachtig gezicht.

 In het prachtige nationale park Khao Yai overnacht je in een een luxe tentenkamp. Elke tent is van alle gemakken voorzien, met toiletten en douches. Zo heeft het een mooi zwembad met een schitterend uitzicht. Het tentenkamp ligt middenin de natuur en vormt een perfecte basis voor mooie wandelingen.

 KLM en Eva Air vliegen rechtstreeks op Bangkok, dit is de beste vliegroute naar Thailand. Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken.

 

Pai en Sappong

Je gaat naar Pai, een relaxt bergdorpje wat ook bezocht wordt door vele jongeren van over de hele wereld. Daarna vervolg je je reis naar Sappong, waar je kennis gaat maken met de lokale Thaise bevolking.

Dag 5 - naar Chiang Mai

Aan het begin van de middag word je naar Bangkok gebracht en bij het treinstation afgezet voor de nachttrein naar Chiang Mai. Je reist 2de klasse airconditioning met een gereserveerde slaapplaats.

Dag 6 - naar Pai

In Chiang Mai aangekomen ga je direct door naar Pai met de openbare bus. De weg slingert zich door het bergachtige landschap en na voor je gevoel honderden bochten bereik je dit relaxte bergdorpje. Je kunt er helemaal tot rust komen.

Dag 7 - Pai

Pai is een leuk stadje met veel mogelijkheden. Prachtige watervallen, heetwaterbronnen en mooie natuurgebieden, mogelijkheden genoeg om de vrije dag te vullen. In de avond komt de relaxte sfeer helemaal tot uiting in de walkingstreet. Vele jongeren van over de hele wereld komen hier op af, al dan niet met een instrument.

Dag 8 - naar Sappong

In de loop van de morgen arriveer je bij je eco-homestay midden in de jungle van Noord-Thailand. De teakhouten huisjes worden omgeven door een prachtige tuin vol kruiden, fruit en groenten. Na de lunch ga je naar de Tham Lod grot; een van de meest spectaculaire grotten in Azie. Alsof je een sprookje binnenstapt met prachtige kalksteenformaties, muurschilderingen, pilaren en een rivier die door de grot loopt. Bij zonsondergang zie je zwermen zwaluwen terugkeren en vleermuizen wegvliegen in de grot. Terug bij je homestay geniet je van een traditionele Shan-maaltijd vol gezonde biologische kruiden en verse groenten uit de tuin.

Dag 9 - Sappong

Na een heerlijk homemade ontbijt maak je een flinke wandeling door de bossen naar een Karen dorp. Onderweg krijg je uitleg over de vele groenten en kruiden die in het wild groeien en is er een lekkere picknick. In het dorp krijg je alles te horen over de lokale tradities en gebruiken alvorens je op een bamboevlot terug naar de homestay vaart.

 In Sappong overnacht je bij de vriendelijke en gastvrije Mevrouw Pen. Mevrouw Pen verwelkomt haar gasten met open armen en doet er alles aan om je thuis te doen voelen. Ze is een uitstekende kok en laat je graag kennis maken met de geheimen van de Thaise keuken. Tijdens een kookworkshop in haar keuken leer je de lekkerste Thaise gerechten te bereiden, waar je uiteraard na afloop zelf van mag genieten.

 

Chiang Mai

Chiang Mai is een veelzijdige, bruisende stad. Het is omringd door een jungle, wat ook zeker de moeite waard is om een bezoek te brengen!

Dag 10 - naar Chiang Mai

Vandaag leer je de geheimen van de lokale keuken kennen met zelf geplukte groenten en kruiden uit de moestuin. Samen met je gastvrouw Pen duik je de Thaise keuken in en beleef je alle geuren en smaken die het land rijk is. Flink je best doen want na afloop eet je uiteraard je eigen culinaire creatie. Daarna is het helaas tijd om dit paradijs te verlaten en ga je terug naar Chiang Mai.

Dag 11 - Chiang Mai

Welkom in het veelzijdige Chiang Mai. Je kunt natuurlijk lekker luieren bij het zwembad van het hotel, maar je kunt ook heel eenvoudig op eigen gelegenheid een aantal beroemde attracties van deze stad bezoeken. De beste manier hiervoor is per fiets!

 In Chiang Mai kun je een excursie doen via Backstreet Academy. Dit platform brengt je in contact met locals in allerlei landen die je met passie laten kennismaken met hun ambacht, levensstijl of hobby. Zo kun je een dag doorbrengen met een monnik, in de leer bij een glasblazer of een workshop batik beschilderen doen.

Dag 12 - Chiang Mai

Vandaag heb je nog een vrije dag om Chiang Mai te ontdekken. De jungle rondom Chiang Mai nodigt uit om er een trekking te doen of of een zipline excursie te maken. Ook kun je een diervriendelijke olifanten opvang bezoeken, waar olifanten die niet kunnen terugkeren naar het wild met liefde worden opgevangen en verzorgd.

 Op veel plekken in Thailand worden olifanten slecht behandeld. Ze moeten keihard werken als entertainers voor toeristen. Gelukkig zijn er ook goede initiatieven. Geredde olifanten die niet meer terug in het wild kunnen worden liefdevol opgevangen in speciale opvangcentra. Als reiziger kun je deze centra bezoeken en leren over het natuurlijke gedrag van deze bijzondere dieren. Een verantwoorde opvang stelt het welzijn van de olifanten voorop en staat directe interactie, zoals voeren en wassen, niet toe. Hier lees je meer over diervriendelijk reizen.

 

Phrae

Phrae is een plaatsje in Noord-Thailand dat nog redelijk onbekend is onder toeristen. Dit maakt het gemakkelijk om contact te leggen met de lokale bevolking. Hier krijg je ook een kijkje in het dagelijks leven en de ambachten van de Thaise bevolking.

Dag 13 - naar Phrae

Vandaag reis je met de openbare bus naar Phrae. Hier komen nog maar weinig toeristen. Je maakt makkelijk contact met de lokale bevolking wat je verblijf hier extra bijzonder maakt. Je verblijft in een ecologische Thaise homestay in een typisch Thais teakhouten huis.

Dag 14 - Phrae

In de ochtend word je naar de markt gebracht voor een typisch Noord-Thais ontbijt. De markt wordt zelden door toeristen bezocht en hier kun je het beste eten van de regio proeven. Met de lokale taxi bezoek je vandaag het dorp. Afhankelijk van het seizoen zijn de bewoners druk bezig op de rijstvelden. Ook bezoek je een aantal ambachtslieden. Er wordt een lunch bereid door leerlingen van de lokale basisschool. In ruil doen wij namens jou een bijdrage aan de school. Een lekkere barbecue sluit de dag af.

Dag 15 - naar Bangkok

Vanochtend heb je alle tijd om te genieten van de prachtige omgeving. Later op de dag bezoek je het zeldzame maanlandschap van Phrae Muang Pi en het lokale Moh Hom ambachtsdorp. Hierna is het tijd om afscheid te nemen van deze unieke plek. Je wordt naar het treinstation van Ban Pin gebracht, waar je de nachttrein naar Bangkok neemt.

 Tijdens je verblijf in Phrae maak je het Thaise lokale leven van dichtbij mee. De voorzieningen zijn eenvoudig, maar de gastvrijheid en vriendelijkheid maakt dit goed. Alle energie bestaat uit zonne-energie die door de homestay zelf wordt opgewekt. Het water voor douche en toilet komt van opgevangen regenwater en het afval wordt zo veel mogelijk gerecycled. Organisch afval wordt gebruikt als mest voor tuin. De producten worden zo veel mogelijk gekocht in de omgeving, zodat de bevolking optimaal profiteert van de homestay.

 

Koh Chang

Koh Chang is een tropisch eiland en biedt een oase van rust na de indrukwekkende reis die je al gemaakt hebt. De komende dagen verblijf je hier en mag je naar eigen zin je dagen invullen.

Dag 16 - naar Koh Chang

In de loop van de ochtend arriveer je in Bangkok, vanwaar je naar de ferry richting het tropische eiland Koh Chang wordt gebracht. Hier kun je genieten van een oase van rust en alles wat dit eiland te bieden heeft. Je verblijft 4 nachten in een heerlijk resort vlakbij een traditioneel vissersdorpje op een rustig gedeelte van het eiland. Wil je juist meer reuring? Dan regelen we een hotel aan de westkant van het eiland. 

Dag 17 - Koh Chang

Deze dagen kun je naar eigen inzicht besteden. Ko Chang is het grootste eiland van Ko Chang Marine Park. Het eiland is gelegen in de Golf van Thailand. Ko Chang betekent ‘olifanteneiland’, omdat het eiland de vorm heeft van een olifantenkop. Het bestaat grotendeels uit tropisch regenwoud met watervallen en heeft schitterende baaien met mooie stranden. Er zijn veel mogelijkheden om de omgeving te ontdekken, waar je genoeg tijd voor hebt in de komende dagen. 

Dag 18 - Koh Chang

Vandaag heb je weer een heerlijke dag in het paradijs. Weet je niet precies wat je wilt doen? Informeer dan bij het resort waar je verblijft. Het resort waar je verblijft organiseert allerlei activiteiten, zoals een trekking door de jungle of een kajaktocht door de mangroven. Zo kun je ook prachtig snorkelen en duiken bij de eilanden Ko Kud en Ko Maak.

Dag 19 - Koh Chang

Heb je de afgelopen dagen tijdens je Thailand vakantie teveel strand en zee gezien? Ga dan het traditionele vissersdorpje in om een kijkje te nemen in het lokale leven van de bewoners. Zie de lokale vissers op hun bootje stappen om een dag te gaan vissen of bezoek lokale restaurantjes en barretjes voor de Thaise smaakbeleving. 

 

Beëindig je positieve impact reis in Bangkok

Dag 20 - naar Bangkok

Vandaag neem je de ferry naar Bangkok. Je kunt de rest van de dag naar eigen inzicht besteden. Het Grand Palace, een culinaire trip door Chinatown, de vele markten, er is veel te beleven. Eindig de dag bij een rooftop bar voor een spectaculair uitzicht.

Dag 21 - Bangkok

Vandaag ga je op fietstour door Thonburi. Je fietst langs tempels en krijgt een goed beeld van het dagelijks leven van de bewoners. Een stukje met de boot over de kanalen mag niet ontbreken. Ook bezoek je een kunstenaar die je een traditionele poppenshow laat zien.

Dag 22 - Vertrek vanuit Bangkok

Je Thailand vakantie zit er helaas op, maar de mooie ervaringen blijven voor altijd bij je. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar huis. 

 Doordat deze reis zo'n 3,5 week duurt, heb je langer om de bestemming te verkennen. Bovendien zijn er meer voordelen van slow travel.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Seb je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Voorstel op maat

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Thailand maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis in Thailand prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Thailand

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Thailand. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Thailand

rondreis-thailand

Beste reistijd Thailand

Plasticvrij op reis

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van single use plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week zo’n 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op en helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je Thailand vakantie. Neem in ieder geval een hervulbare waterfles mee, in veel hotels kun je deze bijvullen met water uit grote containers.

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen.

Verminderen van CO2-uitstoot

Better Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van de reizen die zij organiseert. Compensatieprojecten, zoals bomen planten en kooktoestellen uitdelen, blijken weinig effect te hebben. Bovendien maken we met compenseren de uitstoot van broeikasgassen niet ongedaan. Daarom zetten we nu vol in op het verminderen van onze totale CO2-uitstoot. Dat is inclusief het vervoer van en naar de bestemming. Dat betekent dat we steeds meer focussen op reizen binnen Europa, naar bestemmingen die ook per trein of auto bereikbaar zijn. Lees meer over onze weg van compenseren naar reduceren en true pricing.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.