Reizen met positieve impact

In de reiswereld vind je steeds meer sociale ondernemingen en ook Better Places is een sociale onderneming. Voor een sociale onderneming is een positieve bijdrage aan een mooiere wereld belangrijker dan veel geld verdienen. Als sociale onderneming vinden wij het belangrijk dat de mensen in de landen die we bezoeken optimaal profiteren van het toerisme. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijk inkomen krijgen, dat je vaak verblijft in kleinschalige hotels en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Ook investeren wij een deel van onze winst in goede doelen.

  Homestay

 Natuur

 Slow Travel

 Connect

Route Ethiopië vakantie

Dag 1 – Aankomst Addis Abeba

Hoogtepunten Ethiopië

Dag 2 – naar Bahir Dar

muurschilderingen ethiopie

Dag 3 – naar Blue Nile Falls

Ethiopië met kinderen

Dag 4 – Lake Tana

Ethiopië met kinderen

Dag 5 – naar Gondar

Ethiopië hoogtepunten

Dag 6 – Gondar

Ethiopië met kinderen

Dag 7 – naar Simien NP

Ethiopië uitzicht

Dag 8 – Simien NP

Reistips Ethiopië

Dag 9 – naar Axum

Hoe is het nu in Ethiopië

Dag 10 – Axum

Axum stenen

Dag 11 – naar Gheralta

Hotels in Ethiopië

Dag 12 – Gheralta

Ethiopië vakantie

Dag 13 – naar Mekella

Hoe is het nu in Ethiopië

Dag 14 – naar Lalibela

Ethiopië hoogtepunten

Dag 15 – Lalibela

lalibela kerken

Dag 16 - Lalibela

Excursies Ethiopië

Dag 17 – Yemerahana klooster

Festivals Ethiopië

Dag 18 – Vlucht naar Addis Abeba

reis naar ethiopie

Dag 19 - Bezoek Dorze volk

Vandaag staat er een bijzondere dag op het programma. Je vertrekt van je mooie lodge in Langano richting een dorp (Chencha) wat bewoond wordt door het Dorze volk. Je krijgt de mogelijkheid om de lokale mensen hier te ontmoeten. Zo krijg je een uniek kijkje in het leven van deze kleine etnische groep. De mannen staan bekend om het weven van de sjaals, die je ook zeker te zien krijgt. De traditionele hutten, die wel 13 meter hoog kunnen zijn, zijn ook nog steeds te bewonderen. Je brengt hier wat tijd met de locals door en overnacht ook in een mooie lodge in het Dorze dorp, met een mooi uitzicht op de Chamo en Abaya meren.

Het zuiden van Ethiopië is het leefgebied van een groot aantal verschillende stammen. Zij leven nog steeds zoals ze dat eeuwen geleden ook deden en het is heel bijzonder om kennis met hen te maken. Tijdens je verblijf wordt niets in scene gezet: je draait gewoon mee in het dagelijkse leven van de stam. Je gaat mee water halen, je verzorgt de koeien en je communiceert ondertussen met handen en voeten. Dit is een unieke mogelijkheid om de verschillende culturen beter te leren begrijpen; een onvergetelijke ervaring.

Dag 20 - Chamo meer

Je maakt een boottocht op het Chamomeer van ongeveer 2 uur. Onderweg kun je waarschijnlijk een van de grootste krokodillen-soorten ter wereld spotten. Verder is het meer gevuld met nijlpaarden, nijlvaranen en watervogels. Daarna reis je door naar de Konso. De Konso zijn ijverige mensen en staan bekend om hun terrassencultuur. Het stamhoofd leeft in het bos, mengt zich niet in het dagelijkse leven van zijn onderdanen en gebruikt zijn spirituele krachten om de goede weg te wijzen aan zijn volk.

Dag 21 - Bezoek Hamer volk

Je rijdt naar Turmi om de vriendelijke Hamer-groep te ontmoeten. Deze stam is wereldberoemd dankzij de lipschotels die de vrouwen dragen, al zijn de gespierde mannen niet minder indrukwekkend. De Hamer vrouwen dragen koeien- en geitenhuiden die ze zelf versieren met op de markt gekochte kralen. Een bezoek aan de markt van Dimeka of Turmi kan ook niet ontbreken; er wordt weinig verhandeld, maar het draait vooral om het ontmoeten van familieleden bij een stevige pot maisbier. Je overnacht in een comfortabele lodge, maar je kunt ook kiezen voor een overnachting bij de Hamer stam. Lees meer in het kader hieronder over hoe jij je verblijf met de Hamer-mensen nóg specialer kan maken.

Het zuiden van Ethiopië is het leefgebied van een groot aantal verschillende stammen. Zij leven nog steeds zoals ze dat eeuwen geleden ook deden en het is heel bijzonder om kennis met hen te maken. Tijdens je verblijf wordt niets in scene gezet: je draait gewoon mee in het dagelijkse leven van de stam. Je gaat mee water halen, je verzorgt de koeien en je communiceert ondertussen met handen en voeten. Dit is een unieke mogelijkheid om de verschillende culturen beter te leren begrijpen; een onvergetelijke ervaring.

Dag 22 - Bezoek Karo volk

Het programma van de komende 2 dagen zal ter plaatse worden ingevuld, afhankelijk van de mogelijkheden. Prioriteit is het bezoeken van een bull jumping, de initiatie ceremonie waarbij een jongen in de wereld van de volwassenen toegelaten wordt. Hiervoor moet hij over de rug van 12 stieren springen.

Dag 23- Bezoek Karo volk

Pas bij aankomst in Turmi zal het duidelijk zijn of zo’n ritueel op dat moment plaatsvindt. Mocht er geen ceremonie plaatsvinden, dan worden de stammen die leven naast het leefgebied van de Hamer bezocht, de Dassanetch en Karo stammen.

De Buska Lodge ligt in het hart van Zuid-Ethiopië in de Omo-vallei. Het is een eenvoudige ecolodge die je de beste accommodatie en maaltijden in de regio kan bieden. Je kijkt uit over de vlakten van het Buska-gebergte. De lodge is erop gebouwd om prachtig op te gaan in de natuurlijke omgeving, en is veelal gebouwd uit natuurlijke materialen met een kleine impact op de leefomgeving. Een geweldige plek om te overnachten tijdens je verblijf bij de lokale stammen in het gebied..

Dag 24 - naar Yabello

In de vroege ochtend vertrek je richting het land van de Borana, een stam van Somalische afkomst. Dit is ook meteen de laatste groep locals die je zal ontmoeten tijdens je vakantie. Je reist naar Yabello. Je kunt een tocht naar de zoutkrater van El Sod maken. In deze krater wordt het zwarte zout door ijverige mannen met de hand gedolven, enorm zwaar werk. Ezels dragen het vervolgens naar boven via een steil pad en brengen het naar de zoutmarkt, waar ze 6 dagen over doen.

Dag 25 - naar Yirga Alem

Je laat de rood gekleurde laaglanden van de Borana achter je om richting de groene Sidamo Mountains te rijden. Dit is het gebied van de beroemde Yirga Cheffe koffie. Als het seizoen zich daartoe leent kun je één van de vele plantages bezoeken. Je eindigt de dag in Yirga Alem, in een lodge waar enkel producten uit eigen tuin gebruikt worden.

Dag 26 - Vertrek vanuit Addis Abeba

Helaas, het einde van je reis door Ethiopië is aangebroken. Nog even genieten van je ontbijt op de veranda van de lodge. Waarschijnlijk zal je de nieuwsgierige Colobusapen zien. Na het ontbijt begint een lange reisdag van 320 kilometer terug naar Addis Abeba. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar huis, of je kiest ervoor je reis te verlengen met bouwstenen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Ethiopië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Vliegtickets rondreis Ethiopië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Ethiopië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Daniel geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bij Better Places compenseren we de CO2-uitstoot van al onze reizen.

Plasticvrij op reis

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van single use plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week zo’n 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op en helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je Ethiopië  vakantie. Neem in ieder geval een hervulbare waterfles mee, in veel hotels kun je deze bijvullen met water uit grote containers.

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen.

CO2 compensatie

Better Places compenseert de CO2 -uitstoot van het landarrangement wat je bij ons boekt. Daarnaast compenseren wij als één van de weinige reisorganisaties in Nederland de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken, ook als je de vlucht niet bij ons boekt. Om de uitstoot in kaart te brengen, maken wij gebruik van een carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent. Wij compenseren de CO2 uitstoot van jouw reis door te investeren in een Gold Standard project met efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Lees meer over CO2 compensatie.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Daniel je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.