Reizen met positieve impact

In de reiswereld vind je steeds meer sociale ondernemingen en ook Better Places is een sociale onderneming. Voor een sociale onderneming is een positieve bijdrage aan een mooiere wereld belangrijker dan veel geld verdienen. Als sociale onderneming vinden wij het belangrijk dat de mensen in de landen die we bezoeken optimaal profiteren van het toerisme. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijk inkomen krijgen, dat je vaak verblijft in kleinschalige hotels en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Ook investeren wij een deel van onze winst in goede doelen.

  Homestay

 Natuur

 Slow Travel

 Connect

Route voor de ultieme Tanzania vakantie

Dag 1 – Aankomst Kilimanjaro

Mount Meru

Dag 2 – Arusha

kookworkshop in tanzania

Dag 3 – Arusha

Tanzania vakantie

Dag 4 – naar Sinya

Tanzania kamperen

Dag 5 – Sinya

Tanzania kamperen

Dag 6 – naar West Kilimanjaro

maasai lodge

Dag 7 – West Kilimanjaro

Maasai ervaring

Dag 8 – naar Tarangire NP

Tarangire Tanzania

Dag 9 – Tarangire NP

Grote migratie

Dag 10 – naar Mto wa Mbu

Maasai uitzicht

Dag 11 – naar Serengeti

Tanzania safari

Dag 12 – Serengeti

Tanzania met kinderen

Dag 13 – naar Ngorongoro

Ngorongoro dieren

Dag 14 – Ngorongoro Highlands

Ngorongoro Safari

Dag 15 – Vlucht naar Zanzibar

Tanzania strand

Dag 16 – Bwejuu, Zanzibar

Zanzibar strand

Dag 17 – Bwejuu, Zanzibar

Locals Zanzibar

Dag 18 – naar Jambiani, Zanzibar

Zanzibar Boot

Dag 19 - Jambiani, Zanzibar

Zanzibar kruiden

Dag 20 - Jambiani, Zanzibar

Tanzania vakantie

Dag 21 - Vertrek uit Tanzania

Zanzibar Boot

Bijzondere accommodaties

Tijdens deze vakantie door Tanzania maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Reisadvies Tanzania

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Tanzania. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Tanzania

beste reistijd Tanzania

Beste reistijd Tanzania

Plasticvrij op reis

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van single use plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week zo’n 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op en helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je Tanzania vakantie. Neem in ieder geval een hervulbare waterfles mee, in veel hotels kun je deze bijvullen met water uit grote containers.

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen.

CO2 compensatie

Better Places compenseert de CO2 -uitstoot van het landarrangement wat je bij ons boekt. Daarnaast compenseren wij als één van de weinige reisorganisaties in Nederland de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken, ook als je de vlucht niet bij ons boekt. Om de uitstoot in kaart te brengen, maken wij gebruik van een carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent. Wij compenseren de CO2 uitstoot van jouw reis door te investeren in een Gold Standard project met efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Lees meer over CO2 compensatie.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Karin en Astrid je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op safari in Tanzania te gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden