Vakanties zonder vliegen

Onze duurzame reizen zijn speciaal samengesteld voor reizigers die reizen op een zo duurzaam mogelijke manier willen uitvoeren. Bij deze duurzame reizen houden we rekening met het verminderen van CO2 uitstoot, het stimuleren van de lokale economie en het creëren van werkgelegenheid en zorgen we voor behoud van de natuur en biodiversiteit. Deze reis biedt de perfecte oplossing voor het maken van een mooie reis zonder dat de wereld er onder lijdt.

Bijzonder aan deze duurzame reis

 • Verblijf in kleinschalige accommodaties
 • Rondreizen met de trein en bus
 • Excursies met minimale uitstoot
 • Slow travel; neem de tijd om het land te ervaren
 • Lokale ondernemers steunen met een bezoek
 • Human powered activities

Route treinreis Spanje

Dag 1-3: San Sebastian

Met de Thalys en de TGV rijd je via Parijs in één dag naar Hendaye, op de grens met Spanje. Je reist verder naar San Sebastian, waar je de eerste 3 nachten verblijft in een kleinschalig hotel iets buiten het centrum, 20 minuten lopen vanaf het station. Het hotel beschikt over fietsen die je de komende dagen kan gebruiken. Stap dus op de fiets om de mooiste plekjes van de stad en omstreken te bezoeken. Ontspan aan de uitgestrekte strandbaai, wandel naar een van de heuveltoppen met gave uitzichtpunten en proef de Baskische cultuur terug in de specialiteiten van de streek. Je hebt ook alle tijd om de Baskische kust te voet te verkennen. Zo kun je een stukje lopen van de Camino de Santiago, en kom je al wandelend langs leuke vissersdorpjes. Al met al een mooi begin van je duurzame treinreis door Spanje.

Tijdens deze reis, reis je per trein en bus. Lees meer over hoe je met de trein naar Spanje reist.

 

Dag 3-6: Bilbao

Je reist van San Sebastian naar Bilbao, een treintrip van zo'n 2 uur. Op de avond van aankomst staat er een leuke activiteit op de planning: een pintxos tour onder leiding van een Nederlandse gids. Tijdens deze tour ga je langs leuke barretjes waar je één of twee pintxos proeft om vervolgens naar de volgende bar te wandelen. Een ontzettend leuke manier om de cultuur én de stad te leren kennen. Je komt daarnaast van alles te weten over de Baskische keuken. Als je in Bilbao bent, kun je niet om het beroemde Guggenheim museum heen. Trek dan ook een paar uur uit voor een bezoekje aan het museum. Ook is het leuk om een boottochtje door de stad te maken en eventueel kun je ook samen met een gids de stad verder ontdekken. In het oude stadsdeel van Bilbao, Caso Viejo loop je door smalle, oude straatjes met oude gevels en loop je langs de kathedraal van Santiago, San Nicolás, Santon Juanes en nog veel meer moois. Je overnacht weer in een kleinschalig hotel.

Benieuwd waar je overnacht tijdens je Spanje rondreis? Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Bekijk voorbeelden van de mooiste hotels die we in Spanje gebruiken.

 

Dag 6-9: Santillana del Mar

Je reist per trein in ongeveer 3 uur met de smalspoortrein via Santander naar Torrelavega. Vervolgens reis je per bus in 15 minuten naar Santillana del Mar in Cantabrië. De middag van aankomst heb je nog tijd om de historische stad alvast te verkennen. Wandel langs de prachtige historische gebouwen en versierde herenhuizen. Dit geeft een uniek beeld van het leven van de Spaanse adel. Op deze manier ervaar je echt een beetje de middeleeuwse sfeer van de stad. De komende dagen kun je onder andere ervoor kiezen een bezoek te brengen aan ‘El Capricho’, een prachtige villa ontworpen door Gaudi. Daarnaast kan je de beroemde grotten van Altamira met prehistorische rotskunst bekijken. Deze rotstekeningen zijn in 1879 ontdekt en zouden ongeveer 15.000 jaar oud zijn. Je verblijft in een koloniaal, kleinschalig hotel in de stad.

Lees op deze blog van alles over onvergetelijke excursies in Spanje.

 

Dag 9-10: Hendaye

Vandaag reis je per bus terug naar Hendaye in Frankrijk voor je laatste overnachting. Hendaye is een gezellig stadje aan de Atlantische kust, net over de Franse grens. Een aanrader om te bezoeken is het fort van Hendaye. Sluit de dag af door plaats te nemen op een sfeervol terrasje en te genieten van je drankje met uitzicht op de Pyreneeën.  

De volgende ochtend stap je weer op de TGV in Hendaye, en na een overstap aan het eind van de middag in Parijs kom je met de Thalys weer in Nederland aan. Je duurzame treinreis Spanje zit er weer op!

Ben je een wandelliefhebber? Reisexpert Debora geeft je graag tips voor wandelroutes in Spanje.

Reisadvies Spanje

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Spanje. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Noordwest-Spanje

rondreis-spanje

Beste reistijd Spanje

Met de trein naar Spanje

Spanje is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Spanje is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken. In een rechte lijn kruis je Frankrijk door naar beneden. Doordat je zelf niet hoeft te rijden, kun je extra genieten van de landschappen onderweg.

De te winnen prijs op Sheeptickets.nu bestaat uit een 10-daagse vakantie in Noord-Spanje gesponsord door Better Places. NS International stelt twee Interrail Tickets beschikbaar om op een duurzame manier naar Spanje te reizen.

Better Places en Natuur & Milieu organiseren samen een winactie. Op deze actie zijn de volgende voorwaarden van toepassing. Lees hier de volledige actievoorwaarden van Natuur & Milieu. :

 1. Deelname aan acties is gratis. Deelname vindt plaats wanneer je het inschrijfformulier op Sheeptickets.nu hebt ingevuld en akkoord ben gegaan met de voorwaarden. Vanaf dat moment maak je kans om te winnen.
 2. Iedere deelnemer kan maximaal één keer deelnemen aan een actie.
 3. Deelnemers zijn verplicht tot het verschaffen van correcte, actuele en complete informatie bij de deelname aan een prijsvraag of winactie.
 4. De actie loopt van 17 juni 2021 tot 1 september 2021.
 5. Om deel te mogen nemen, moet een deelnemer een minimumleeftijd hebben van 16 jaar. Jongere deelnemers zijn uitgesloten van deelname.
 6. De winnaar wordt gekozen door een onafhankelijke jury.
 7. Uiterlijk vijf werkdagen nadat de actie is gesloten, worden winnaars persoonlijk geïnformeerd via het e-mailadres waarmee aan de actie is deelgenomen.
 8. Natuur & Milieu en Better Places kunnen, naar eigen inzicht en zonder voorafgaande kennisgeving, deze actievoorwaarden gedurende de actielooptijd wijzigen of aanpassen, dan wel zonder opgave van reden de actie wijzigen of aanpassen tenzij dit tot nadeel van de deelnemer leidt.
 9. Over uitslagen wordt niet gecorrespondeerd.
 10. Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
 11. De persoonsgegevens die in het kader van winacties worden verkregen, worden gebruikt door Natuur & Milieu voor de winactie en worden niet verstrekt aan derden.
 12. De winnaar wordt bekend gemaakt door Natuur & Milieu. De afstemming over het boeken van de reis gebeurt via Better Places. Better Places neemt na bekendmaking van de winnaar contact op per e-mail.