Egypte rondreis

“In Egypte moet je eens in je leven geweest zijn”

De rijke geschiedenis, de piramides en de vele culturele bezienswaardigheden zorgden ervoor dat Egypte hoog op de wensenlijst van Marc van Eenennaam en Hella van Gerwen stond. Dit jaar maakten ze hun reisdroom waarheid en stelden ze met Miriam, de lokale reisspecialist van Better Places, een prachtige Egypte rondreis samen.

Om hun reisbestemming te kiezen maakten Marc en Hella allebei een lijstje van de landen die ze graag wilden zien. Egypte kwam op beide lijstjes terug. “Egypte is een land waar iedereen eigenlijk een keer geweest moet zijn”, vertelt Marc. “Het heeft zoveel geschiedenis en de bezienswaardigheden zijn zo beroemd. In mijn geschiedenisboeken kwamen vroeger de piramides al terug en die wilde ik graag in het echt zien.” Een groepsreis zagen Marc en Hella niet zitten en de aanpak van Better Places sprak hen aan. Ze namen contact op met Miriam, de lokale reisspecialist in Egypte en dat klikte meteen. “Dat we onze reis bij Better Places geboekt hebben, is te danken aan haar persoonlijke aanpak”, zegt Hella. “Miriam heeft een mooie reis op maat voor ons gemaakt, die helemaal paste bij onze wensen.”

egypte rondreis

Archeoloog als gids

Hella en Marc maakten een reis van elf dagen, die begon in Caïro. Daar gingen ze met een gids op pad die archeoloog was en alles wist over de geschiedenis van zijn land. “Hij heeft ons heel veel uitgelegd en daar hebben we onze hele reis plezier van gehad”, zegt Marc enthousiast. “Hij leidde ons ook rond door het Egyptisch Museum en dat was erg leerzaam. Hij kende overal de mooiste plekken en wist vanaf welke plek we de beste foto’s konden maken. We wilden bijvoorbeeld graag een piramide in, maar daar stond een lange rij. Hij kenden een andere piramide waar weinig mensen kwamen. Hij ging het even regelen met de bewakers en toen mochten wij daar naar binnen klimmen. Dat was heel speciaal.”

egypte rondreis

Egypte rondreis – varen over de Nijl

Met de slaaptrein reisden ze vervolgens naar Luxor, waar ze deels zelf op pad gingen en deels met een gids. “De Vallei der Koningen was heel indrukwekkend”, zegt Marc. “Daarna maakten we een tocht over de Nijl met een traditionele felucca, met de Egyptische man van Miriam als schipper. We sloten de reis af op een resort bij Soma Bay, waar we met wilde dolfijnen hebben gezwommen. Heel gaaf om mee te maken.” Ook verkenden ze op een kameel de woestijn.

egypte rondreis

Persoonlijke aanpak

De persoonlijke aanpak van Miriam was ook tijdens de reis opvallend. “Bij aankomst werden we al bij de gate opgevangen door iemand die onze visa voor ons ging regelen, zodat we niet anderhalf uur in de rij hoefden te staan”, zegt Marc. “We werden overal heel persoonlijk ontvangen. We waren nog geen half uur in het land toen we van onze gids al een SIM-kaartje met bel- en internettegoed kregen. Zo konden we makkelijk contact houden met Miriam. We hebben haar uiteindelijk ook nog ontmoet in Luxor, erg leuk.”

egypte rondreis

Veilig gevoel tijdens Egypte rondreis

Hella was al 27 weken zwanger toen ze op reis gingen. “De meeste Egyptische vrouwen blijven binnen als ze zwanger zijn, dus ik trok de aandacht”, lacht ze. “Mensen waren nieuwsgierig en soms ook bezorgd, of het allemaal wel ging met die dikke buik. Maar ik voelde me prima. We vonden de mensen in Egypte heel vriendelijk en we voelden ons veilig in het land. Natuurlijk merk je in Luxor wel dat het toerisme sterk is afgenomen, want de verkopers doen erg hun best om hun spullen aan de man te brengen. Maar over het algemeen zijn onze ervaringen heel positief.” Marc: “Voor ons waren de piramides het hoogtepunt, maar Egypte heeft nog meer te bieden. De veelzijdigheid is groot: je hebt er steden, bezienswaardigheden uit de oudheid, de zee, de woestijn. Het is heel divers en dat maakt het een prachtige bestemming.”

egypte rondreis

Rondreizen Egypte

Heb je inspiratie nodig bij het samenstellen van je  Egypte rondreis? Bekijk onze reisideeën, gebaseerd op ervaringen van reizigers zoals jij. Lees meer over onze rondreizen Egypte.

Vraag een reisvoorstel voor een  Egypte rondreis aan

Bij Better Places kun je zelf je Egypte rondreis samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Miriam, onze Egypte specialist, of stuur Miriam een mailtje via miriam@betterplaces.nl.

egypte rondreis

Meer Egypte reiservaringen

Bekijk de ervaringen van reizigers die in de afgelopen periode met ons op reis naar Egypte gingen.

Beste verre reizen specialist

Met het prachtige cijfer van een 9,1 is Better Places begin 2017 verkozen tot beste reisorganisatie in de categorie ‘Verre Reizen’. Dit cijfer is een gemiddelde wat reizigers hebben gegeven naar aanleiding van de reis die ze met ons maakten. Lees meer over de Reisgraag Award

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* indicates required

Je bent succesvol ingeschreven!