Ervaring Cuba reis familie in Viñales

“De verhalen van onze gidsen maakten veel indruk op ons”

Jonathan was al langer van plan om samen met Liora op reis te gaan. Toen zij een pauze nam tijdens haar studie, was het moment daar. “Door omstandigheden konden we pas heel laat boeken en daardoor waren er voor onze eerste keus, Buenos Aires, geen tickets meer beschikbaar”, vertelt Jonathan. “We zetten andere mogelijke bestemmingen op een rijtje en daar rolde Havana uit. We besloten om er meteen een Cuba reis van te maken. Het land is nu nog authentiek en het leek me bijzonder om mijn dochter een communistisch land te laten zien. Zelf ben ik destijds in communistisch Tsjechië en Hongarije geweest en dat heeft veel indruk op me gemaakt.”

Cuba reis ervaring in Trinidad

Cocktailworkshop in Trinidad

De reis begon in Havana. Jonathan en Liora maakten onder andere een stadstour met een gids en een ritje in een oldtimer. Vervolgens maakten ze een dagtrip naar Viñales met een privéchauffeur en reisden daarna naar Trinidad. Daar deden ze onder andere een cocktailworkshop in een lokale bar, maakten een fietstour en een mooie hike in Parque Natural Topes de Collantes. Ze sloten af met het strand in Varadero. “We vonden Cuba heel speciaal”, zegt Jonathan. “Het is een uniek land, met heel veel geschiedenis, cultuur en mooie natuur. Trinidad was een hoogtepunt, vanwege de mooie ligging en de leuke cocktailworkshop. Daarnaast sprongen voor mij de mensen eruit. We hebben veel gepraat met gidsen en eigenaren van de casa’s en het is indrukwekkend om te horen hoe hun leven in dat Cubaanse communistische systeem eruit ziet.”

Cuba reis afsluiten aan strand

Zelf een rondreis op maat samenstellen

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen.