Ruth en Johan reisden twee keer eerder naar Ethiopië, met beide keren een heel bijzonder doel: hun adoptiekinderen ophalen. Hun zoon en dochter zijn inmiddels 19 en 18 jaar oud en dit jaar was het tijd om met het hele gezin terug te keren naar Ethiopië. Samen met Daniel, de lokale reisexpert van Better Places, stelden ze een unieke reis Ethiopië met het gezin samen.

''Zonder Daniel hadden we nooit zo'n mooie reis door Ethiopië kunnen maken.''

De dochter van Ruth en Johan wilde graag haar familie in Ethiopië zoeken en dat was de reden om met het gezin naar Ethiopië te gaan. “Ik bekeek verschillende rondreizen en rootsreizen en legde ook contact met Better Places”, zegt Ruth. “Daniel, hun lokale reisexpert in Ethiopië, was de enige die steeds reageerde op mijn vragen. Daarom kozen we voor Better Places. Ik had Daniel eerst alleen verteld dat we teruggingen naar de roots van onze kinderen. Toen hij hoorde dat we ook de familie van mijn dochter wilden vinden, zei hij meteen: laat ons maar helpen, we gaan graag voor jullie op zoek. Dat werkte: al op de eerste dag ontmoetten we de familie van mijn dochter. Een fantastisch begin van de reis.”

Ethiopië met het gezin

Ethiopië met het gezin: Lokale markt bezoeken

Zo bezochten ze op initiatief van Naty een lokale markt bij Lalibela, waar ze iets gingen drinken tussen de locals. “We zouden eigenlijk een kerk gaan bezoeken, maar Naty gooide gewoon het programma om”, zegt Ruth. “Op die lokale markt vroeg een jongen ons of we een voetbal wilden sponsoren voor zijn team. Samen met Naty regelden we dat het lokale voetbalteam de volgende dag naar een veldje zou komen. Daar hebben mijn man en zoon eerst met hen samen gevoetbald. Daarna hebben we het team gesponsord. We hebben ook verschillende projecten bezocht, waaronder een opvanghuis voor verstoten vrouwen. Zonder Naty was dat nooit gelukt.”

stammen in ethiopië

Ethiopië met het gezin: Vriendelijke mensen

Ruth kan een Ethiopië vakantie aan iedereen aanraden. “De cultuur en de historie zijn heel bijzonder en de natuur is ook prachtig”, zegt ze. “Het noorden is heel groen en bergachtig. Het ligt hoog, dus je komt er geen malariamug tegen. De mensen zijn erg vriendelijk en het is speciaal om te zien hoe zij leven. We hebben het land en de mensen heel goed leren kennen en dat hebben we aan Daniel te danken. Hij luisterde goed naar onze wensen, niets was te gek en hij heeft alles perfect voor ons geregeld. Wil je naar Ethiopië, dan kun je geen betere reisexpert inschakelen dan hij. We zijn echt blij met hem, het is een heel bijzondere man.”

Plan jouw reis naar Ethiopië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Ethiopië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Daniel, de reisexpert in Ethiopië. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Daniel.