Tweedaagse kajak tocht in Desolation Sound Marine Park

Je kajakt onder begeleiding van een professionele kajak gids richting Desolation Sound Marine Park, een prachtig park, gekenmerkt door de vele eilandjes en inlets, bergen en een zeer rijk zeeleven. Van kleine, kleurrijke zeesterren tot ‘schoolbus-formaat’ bultrugwalvissen. Je kampeert midden in het marine park. Je gids bereidt het eten op het strand en je geniet volop van de ruimte en rust. De volgende dag ga je de omgeving nog beter verkennen en leer je ook meer over de interessante natuurlijke- en culturele geschiedenis van dit ‘desolate’ gebied.

Op zoek naar walvissen in Tofino

In Tofino kun je op zoek gaan naar walvissen. We werken met een familiebedrijf dat al vele jaren ervaring heeft met het spotten van walvissen en dit doet op een verantwoorde manier. De boot blijft altijd op een veilige en verantwoorde afstand van de walvissen. Je gids zal je tijdens de tocht meer vertellen over de ecosystemen van het regenwoud en de oceaan. Ga mee op een Zodiac of op een gesloten boot en geniet van alle zeedieren die je onderweg kunt tegenkomen in de Clayoquot Sound wateren. Behalve de grijze walvissen en bultrugwalvissen zijn er ook vaak orca's, zeeleeuwen, zeeotters, dolfijnen, visarenden en nog veel meer zeevogels te spotten.

Benieuwd waar je overnacht tijdens je Canada reis? Tijdens onze reizen maken we gebruik van sfeervolle, kleinschalige accommodatie. Ook kun je gebruik maken van een volledig verzorgd kampeerpakket. Klik hier voor meer informatie.

Neck Point Roming Game in Nanaimo

In Neck Point Park in Nanaimo kun je een wel heel bijzondere excursie doen: een informatief en actief outdoor ‘escape room’ spel. Aan de hand van clues en aanwijzingen, die je verspreid door het park zelf gaat opzoeken, probeer je om Nanaimo te redden van een dreigende natuurramp. 

Excursies Canada: Paardrijden op de Ranch

Als je wilt, kun je een paar nachten doorbrengen op een ranch. Paardrijden hoort natuurlijk bij de ranch life style en ervaren ‘Wranglers’ kiezen een geschikt paard dat past bij je ervaring en rijstijl. Je gaat op pad met ervaren ruiters, en maakt een prachtige tocht langs heldere meren. Mogelijk kom je kuddes runderen tegen, welke vrij kunnen grazen op de grasvelden: vergeet de lasso niet. 

Excursies Canada: mountainbiken 

Op verschillende plekken tijdens je rondreis is het mogelijk om een mooie mountainbike tocht te maken. De tourist information in de verschillende nationale parken kan je informatie geven over fietshuur en routes. Vraag John en Christine naar de mogelijkheden!