Een greep uit de leukste excursies volgens Andrei

Cherry Likeur tour
Fiets door de wijnkelders
Ontmoet de locals van Gagaoezië
Fietstocht door Chisinau
Bezoek een bierbrouwerij

Cherry tour in Chisinau

Samen met een lokale gids ga je vandaag een wandeling door Chisinau maken. De stad werd al in 1420 opgericht, maar is in de Tweede Wereldoorlog met de grond gelijk gemaakt. Wat je vandaag de dag ziet is een interessante mix van architectuur. Je wandelt langs de mooiste hoogtepunten van de stad en sluit de dag af met een glas authentieke likeur in een pub in de stad. Hier wordt je meer verteld over hoe de Cherry Likeur wordt gemaakt en mag je uiteraard proeven!

Excursies in Moldavië: Graffiti & Wijntour

Vanaf Chisinau is het een kleine 20 minuten rijden naar een gerenommeerde wijnmakerij. Dit was de eerste stedelijke wijnmaker in Moldavië. De eigenaar ontvangt je en zal je meer vertellen over het concept achter de wijnen, en hoe het bereid wordt. Na de rondleiding krijg je de mogelijkheid om de wijn rechtstreeks uit het vat te proberen, samen met een portie 'Placinta', een traditionele Moldavische kaas. Voor je terugkeert naar Chisinau, ga je nog naar de muren die beschildert zijn met Graffiti. Je kan hier je eigen herinnering achterlaten!

Bezoek aan een bierbrouwerij

De langdurige traditie van het wijnmaken in Moldavië heeft de lokale bieren onterecht in de schaduw geplaatst! Je gaat naar een kleine brouwerij dat wordt gerund door een lokale familie en krijgt een rondleiding door de brouwerij. Het brouwen van bier is een complex proces, en je zal leren wat hier allemaal aan vooraf gaat. Er worden hier veel verschillende soorten speciaalbier gebrouwen, allen met een eigen voorbereiding. Uiteraard ga je tijdens de excursie de unieke selectie van de brouwerij op de proef stellen.

Een reis naar Moldavië is niet het eerste waar de meeste mensen aan denken voor hun volgende vakantie. Onze lokale specialist Andrei geeft je 5 redenen om Moldavië eens te bezoeken.

De sprankelende wijnen van Moldavië

Cricova is een uniek ondergronds complex dat bekend staat om zijn enorme labyrinten en goede wijnen. Gedurende de laatste 60 jaar creëert het de mousserende wijn volgens de methode van de beroemde monnik Dom Pierre Perignon. Tijdens deze rondleiding zal je leren wat dat precies inhoudt! De wijn rijpt volledig in de ondergrondse kelders, met een totale lengte van 120 km. Hier houden eindeloze rijen stands de flessen in een bepaalde hoek, wachtend om elke dag te worden geschud, zodat ze kristalhelder kunnen worden. Momenteel heeft Cricova 1,3 mln flessen en 640 soorten wijn. Tijdens de tour verken je de eindeloze galerijen en collecties.

Excursies in Moldavië: Fietstour Chisinau

Je gaat met een lokale gids per fiets de bezienswaardigheden van Chisinau verkennen! Vanuit het oude stadscentrum fiets je langs de mooiste monumenten, kerken, musea en parken. Je privégids geeft je meer informatie over de geschiedenis van de stad en het land.

Moldavië barst van de lekkere wijnen en tijdens je excursies in het land leer je meer over de wijncultuur. Maar, bij een glaasje wijn hoort natuurlijk ook lekker eten!

Door de wijnkelders fietsen

Je bezoekt de grootste ondergrondse wijnmakerij ter wereld! Deze wijnmakerij strekt zich uit over een indrukwekkende 200 km en diept tot 85 meter en is de ultieme speeltuin voor wijnliefhebbers. Deze kelders herbergen meer dan twee miljoen flessen wijn en staan ​​in het Guinness Book of Records vermeld als de grootste wijncollectie ter wereld. Per fiets krijg je een rondleiding waar je gedurende 5 km de collecties gaat ontdekken. Aan het einde wordt je beloond met een kleine proeverij, vergezeld met lokale lekkernijen.

Cognac in Tiraspol

Deze gastronomische ervaring vindt plaats in Tiraspol, de belangrijke stad van het niet-erkende Transnistrië. Je gaat naar een beroemd cognacbedrijf dat 11 miljoen liter aan drank bewaart, met een grote diversiteit aan soorten en maten. Je wordt meegenomen naar het museum en de fabriek, waar je de enorme collectie vaten ziet en meer te horen krijgt over het proces van cognac. Natuurlijk is een rondleiding in een distilleerderij niet compleet zonder een proeverij. Maar niet een gewone. Weten welke chocolade bij welke cognac past, is een kunst op zich en het vinden van de perfecte combinatie is technisch, maar de moeite waard.

Excursies in Moldavië: Gagaoezië

Gagauzia ligt 100 km ten zuiden van Chişinău, maar is een wereld apart. Gagaoeziërs zijn oorspronkelijk van Turkse afkomst en zijn vaak aangesloten bij de Oosters-orthodoxe kerk. Gagaouzië is nu een autonome regio in Moldavië en je zult nog steeds the authentieke levensstijl kunnen ervaren. Je bezoekt met een lokale gids een museum en doet mee aan een kookworkshop van lokale en traditionele gerechten. Samen ga je onder het genot van een goed glas wijn lunchen met de lokale bevolking.

Plan jouw reis naar Moldavië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Moldavië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Andrei, de reisexpert in Moldavië. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Andrei.

Met de trein naar Moldavië

Het is verrassend goed te doen om met de trein naar Moldavië te reizen. Een treinreis naar Moldavië is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken. Wij raden je dan ook aan om je treinreis onderdeel te laten zijn van je reis. Lees er meer over in het blog met de trein naar Moldavië.

Meer inspiratie voor je Moldavië rondreis

Bekijk foto’s van Moldavië in dit artikel in Colombus Magazine om meer inspiratie op te doen voor je rondreis. Meer weten over de hoofdstad Chisinau? Lees dan het blog van Jessica.