Fair Friday

Black Friday? Dacht het niet, op vrijdag 26 november is het Fair Friday! Tijdens het jaarlijkse kortingsfestijn doen wij het helemaal anders. Boek je bij ons een reis zonder korting? Dan maken wij namens jou een kerstpakket voor gidsen en chauffeurs die wel wat extra's kunnen gebruiken.

Koopjesjagers en shopaholics staan te popelen voor de vierde vrijdag van november: Black Friday. Het is een dag waarop winkels en bedrijven stunten met megakortingen. Het doel? Consumenten zoveel mogelijk spullen laten kopen die ze eigenlijk niet nodig hebben. Wie betaalt de echte prijs voor die jaarlijkse koopgekte? Dat zijn de mensen die de spullen maken. En het klimaat dat zwaar belast wordt door vervuiling en uitputting. Tijd om het anders te doen.

Maak kennis met #FairFriday! Door bewuster en vooral minder te consumeren draag je bij aan een duurzamere, socialere en mooiere planeet. Want wees eens eerlijk; heb je die nieuwe schoenen echt nodig? Koop liever een ervaring. Daar heb je nog steeds plezier van als je goedkope stappers al lang versleten zijn.

Better Places doet mee met Fair Friday

Geen koopjes, megadeals en tassen vol rommel. Bij Better Places koop je een ervaring in plaats van spullen en steun je meteen de lokale ondernemers die werken in het toerisme. Boek je een reis tussen 26 november en 17 december? Dan doneert Better Places 25 euro per boeking in een kerstfonds voor lokale medewerkers. Uit dit fonds krijgen zoveel mogelijk chauffeurs en gidsen een extraatje voor de feestdagen. Dat kunnen ze wel gebruiken na de afgelopen twee jaar.

Fair Friday is een initiatief van Social Enterprise NL en haar community van sociaal ondernemers. Wil je weten welke changemakers nog meer meedoen? Check de website van Social Enterprise.