Familiereis Cuba op de veranda van een casa particular

“De mooiste herinneringen hebben we aan de Cubanen zelf”

Dat hun reisbestemming uiteindelijk Cuba werd, was toeval. Jos en Lian waren aan de late kant met boeken en wilden hun AirMiles gebruiken om de tickets mee te betalen. “Dat betekende dat we nog uit drie bestemmingen konden kiezen”, zegt Lian lachend. “Met het hele gezin hebben we toen besloten dat het Cuba moest worden. Dit was de laatste keer dat onze kinderen van 23, 21 en 18 nog allemaal mee op vakantie wilden, dus het mocht een bijzondere bestemming worden.” Het gezin wilde niet op de bonnefooi of met een groepsreis naar Cuba, dus zochten ze een reisspecialist die hun individuele reis op maat kon maken. “Dat werd Jacqueline, de lokale reisexpert van Better Places”, zegt Lian. “Het contact verliep meteen prima.”

Cuba reiservaring paarden in water

Trinidad per fietstaxi

Lian en haar gezin maakten in elke plaats uitstapjes. Ze liepen kilometers door Havana, van het gerenoveerde toeristische deel tot de wijken waar de gewone Cubanen wonen. Ze wandelden met een gids door de tabaksvelden rond Vinãles en bij Playa Larga gingen ze snorkelen. “Onze excursie in Trinidad was ook geweldig”, zegt Lian enthousiast. “Met een fietstaxi toerden we door het deel van de stad waar je als toerist anders niet komt. Het gaf ons de kans om achter de coulissen te kijken en te zien hoe het er echt aan toegaat op Cuba. We bezochten een barretje, we zagen de distributiepunten voor voedsel en we konden onze gids alles vragen wat we wilden. Heel interessant.”

Familiereis Cuba ervaring oldtimer palmboom

Zelf een rondreis op maat samenstellen

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen. 

Reiservaringen Cuba

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Cuba op Reisgraag of Rondreis.