Voor wie is de reis bedoeld en wat leer je?

Houd jij van wandelen en wil je Portugal graag wandelend ontdekken, maar wil je niet alleen op pad? Dan is deze Fisherman's Trail wandelreis met 6 tot 10 reizigers in Portugal ideaal voor jou! Deze wandelreis wordt begeleid door Jessica: schrijver, fotograaf en videomaker in de reisindustrie. Ze kan jou tijdens de wandelreis tips geven om met de mooiste verhalen en jaloersmakende foto’s thuis te komen.

 

Even voorstellen!

Hi, ik ben Jessica! Ik ben opgegroeid in het Bourgondische Den Bosch, maar de afgelopen 10 jaar heb ik vooral in het buitenland doorgebracht. Onder meer om mooie verhalen te verzamelen en prachtige wandeltochten te maken. In 2020 liep ik de Fisherman’s Trail in Portugal van Porto Covo naar Sagres en die wandeling staat nog steeds bovenaan de lijst met mijn favoriete wandelingen. 

Mijn passie voor wandelen en reizen deel ik graag met anderen, zowel via mijn reiswebsite Corners of the World als tijdens gesprekken in mijn dagelijks leven. Ik ga vrijwel altijd alleen op pad, maar ik snap heel goed dat niet iedereen dat wil of kan. Daarom kijk ik erg uit naar de wandelreis in Portugal die ik samen met Better Places mag organiseren. Het is super om een groep gelijkgestemde wandelliefhebbers bij elkaar te brengen en samen Portugal te ontdekken!

 

Jessica Portugal blogger

Route Fisherman's Trail Wandelreis

 

Dag 1 Aankomst in Faro

Vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven gaan er directe vluchten naar Faro. Vanaf hier vertrekken we met de groep naar Odeceixe: het startpunt van deze wandelreis in Portugal. Vandaag leer je de begeleider Jessica en de andere wandelaars kennen. We overnachten in een Portugees pension in het dorp Odeceixe.

 

Dag 2 van Odeceixe naar Aljezur

Vandaag krijg je een eerste indruk van het plattelandsleven in de regio Alentejo. Na het ontbijt verlaat je Odeceixe om de eerste etappe van deze Fisherman's Trail wandelreis te lopen, naar het dorpje Aljezur. Onderweg passeer je boerderijen en zie je mensen op het land werken. In dit gebied worden onder andere tomaten, mais, pinda’s en zoete aardappelen geteeld. De meeste mensen in deze regio leven van de landbouw en de veeteelt. 

Hoe dichter je bij Aljezur komt hoe meer brejos je tegenkomt: moerasachtige gebieden waar liefhebbers graag naartoe komen om ooievaars, kwartels en andere vogels te spotten. We overnachten in een leuk guesthouse in de buurt van Arrifana waar we heen worden gereden. Dit guesthouse heeft een bohemian vibe waar je na het wandelen lekker tot rust komt.

Afstand: 19,5km, stijgen 305m, dalen 312m, 5 uur wandelen exclusief pauzes.

 

Dag 3 van Aljezur naar Arrifana

In de ochtend heb je tijd voor jezelf en heb je de kans om Aljezur te verkennen. Het is mogelijk om in de buurt een boerderij te bezoeken waar geredde ezels verblijven. Hier zijn ook craft workshops te regelen en de eigenaresse ontvang graag gasten op de boerderij om meer te vertellen over de ezels. Vervolgens wandelen we via de kust naar het dorpje Arrifana. Onderweg kom je tientallen vissers tegen, waar de zee tegen de rotsen aan slaat. Arrifana staat bekend als een surfdorpje aan een mooie baai. Hier overnachten we opnieuw bij hetzelfde guesthouse als de nacht ervoor. Extra fijn: het guesthouse heeft ook een zwembad.

Afstand: 12km, stijgen 224m, dalen 184m, 4 uur wandelen exclusief pauzes.

 

 

Dag 4 van Arrifana naar Carrapateira 

We laten Arrifana vandaag achter ons en wandelen via het serene platteland naar Carrapateira. Je komt vandaag wel wat hoogteverschillen tegen. Maar dat maken de indrukwekkende uitzichten over deze wilde kust zeker goed. Als we genoeg tijd hebben stoppen we bij een van de stranden voor een siësta. We overnachten in Carrapateira, een rustig dorp met een typerende Portugese molen op de heuvel. Ons guesthouse is in Portugese stijl: spierwit met felle kleuren als accenten.

Afstand: 24km, stijgen 413m, dalen 500m, 6 uur wandelen exclusief pauzes.

 

 

Dag 5 vrije dag in Carrapateira

We onderbreken het wandelen met een vrije dag in Carrapateira. In de buurt van het dorp vind je het Amado strand waar je kunt zonnebaden, zwemmen en surfen. Ook is het mogelijk om vandaag een circulaire wandeling vanaf Carrapateira te maken. We overnachten opnieuw in de guesthouse. Ook hier hebben we een zwembad.

Geen zin om stil te zitten? Trotseer de Atlantische Oceaan en ga surfen op het strand van Amado. Ook beginners kunnen hier een lesje volgen!

 

Dag 6 van Carrapateira naar Vila do Bispo 

Een van de leukste etappes van de Fisherman’s Trail is de wandeletappe tussen Carrapateira en Vila do Bispo. Je klimt meerdere keren omhoog en omlaag via een ruige kust, die we bijna helemaal voor onszelf hebben. Een frisse wind biedt verkoeling op een warme wandeldag. Je komt steeds dichter bij het eindpunt van de Fisherman’s Trail: Cabo de São Vicente. We stoppen de wandeldag in Vila do Bispo waar we overnachten in een kleinschalige B&B met een fijn terras. 

Afstand: 22km, stijgen 299m, dalen 206m, 6 uur wandelen exclusief pauzes.

 

Dag 7 van Vila do Bispo naar Sagres 

Vandaag loop je de laatste etappe van de prachtige Fisherman’s Trail in Portugal. De route is niet erg zwaar en het merendeel van de wandeling heb je het einddoel al in het vizier: de vuurtoren van Cabo de São Vicente. Je passeert nog een paar ruige kusten en stranden voordat je het meest zuidwestelijke puntje van Europa bereikt. Na een bezoek aan de vuurtoren sluiten we de dag af in Sagres, de eindbestemming van deze wandelreis. We slapen in een comfortabel guesthouse.

Afstand: 20km, stijgen 96m, dalen 103m, 6 uur wandelen exclusief pauzes.

 

Dag 8 Vertrek vanuit Faro

Vanaf Sagres kun je jouw reis voortzetten (bijvoorbeeld naar Lagos of Lissabon) of doorreizen naar Faro om terug naar huis te vliegen. De transfer van Sagres naar het vliegveld van Faro zit bij deze wandelreis inbegrepen.

Er is nog zo veel te beleven in het prachtige Portugal! Lees hier de voordelen van langer op reis gaan.

Wandelweekend in Limburg van 3 t/m 5 maart 2023

Ga mee op het wandelweekend in Gulpen en bereid je voor op een langere wandelreis. Ervaren wandelgids Linda is aanwezig om al je vragen te beantwoorden en je advies te geven over technieken, schoenen, kleding en meer. Ben je er nog niet helemaal uit welke groepsreis bij je past? Vraag Linda om advies. Inschrijven kan t/m 30 januari 2023.

Informatie wandelweekend Limburg

Ga vast oefenen op deze prachtige wandelroutes

Twijfel je of je conditie goed genoeg is voor zo'n intensieve wandelreis? Of wil je jouw benen alvast klaarstomen voor de lange tocht? Goed idee! Door goed voorbereid op reis te gaan voorkom je blessures of teleurstellingen, doordat je de trektocht moet afbreken. Oefenen kan gewoon in Nederland. Wat dacht je van deze driedaagse wandeling door het oeroude Maashorst in Brabant. Met een beetje geluk sta je oog in oog met een Europese bizon. Of de zesdaagse Dutch Mountain Trail in Limburg. Als je deze prachtige tocht probleemloos aflegt, ben je zeker klaar voor de Fisherman's Trail.

Reisverzekering

Om deel te kunnen nemen aan deze reis moet je verzekerd zijn voor activiteiten in bergachtig gebied buiten de gebaande paden (inclusief helikopter repatriëring). Informeer hiervoor bij je huidige reisverzekering of sluit een reisverzekering af bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging. Zij hebben speciaal voor leden een reisverzekering met bergsportdekking.

 

Financiële garanties veilig reizen Better Places SGR veilig reizen Better Places Calamiteitenfonds

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Onze accommodaties tijdens deze reis

Tijdens de Fisherman's Trail wandelreis in Portugal verblijf je in sfeervolle lokale accommodaties.

Fisherman's Trail Portugal

  • 23 tot 30 september 2023
  • Prijs per persoon €1290
  • Eenpersoonskamertoeslag €390,- (alleen mogelijk in pension en indien beschikbaar)
  • Minimaal 6, maximaal 10 deelnemers