Voor wie is de reis bedoeld en wat leer je?

Deze fotoreis Jordanië is bedoeld voor beginnende fotografen, die bovendien graag wandelen en de Jordaanse cultuur willen leren kennen. Tijdens de reis geeft Jessica verschillende fotografieworkshops (architectuurfotografie, straatfotografie en portretten en landschapsfotografie). Natuurlijk is er ook ruimte om samen foto’s te bespreken. Op elke plek die je bezoekt, is ze beschikbaar voor vragen en hulp. Het doel van deze fotografiereis is dat je beter leert kijken, oog krijgt voor mooie composities en het verhaal van een plek leert vastleggen. Uiteraard is ook ruimte voor de techniek achter de fotografie, maar dat speelt niet de hoofdrol.

Even voorstellen!

Hoi, ik ben Jessica, je fotografiegids tijdens deze fotoreis. Ik ben opgegroeid in het Bourgondische Den Bosch, maar de afgelopen 10 jaar heb ik vooral in het buitenland doorgebracht. Onder meer om mooie verhalen te verzamelen, momenten vast te leggen en prachtige wandeltochten te maken zoals je terug kunt zien op mijn blog Corners of the World. Voor mij is een reis niet compleet zonder camera. Reisfotografie is voor mij dan ook net zo’n grote passie als het reizen zelf. Ik vind het daarom geweldig dat ik samen met Better Places deze reis mag organiseren. In Jordanië geef ik verschillende fotografieworkshops, zoals straatfotografie en landschapsfotografie. We bespreken je gemaakte foto’s na in de groep en natuurlijk ben ik altijd beschikbaar voor vragen. Ik kan niet wachten om samen Jordanië te gaan ontdekken. Door je cameralens!

Wadi Rum Jordanië
Uitstoot van je reis naar Jordanië (kg CO2e)

Route fotografiereis Jordanië 

Dag 1 : Aankomst in Amman

De meeste vluchten vanuit Amsterdam komen begin van de avond aan. We halen je op van het vliegveld en brengen je naar een fijn boutiquehotel. Het hotel heeft ook een bar en restaurant: een leuke plek om alvast kennis te maken met je reisgenoten. 

 Voor deze fotografiereis adviseren we je je vlucht via Transavia te boeken. Leuk, dan starten jullie deze reis direct samen! Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken.

 

Dag 2 : Workshops en bezoek aan Jerash

We beginnen onze eerste echte reisdag met een fotografieworkshop architectuur. Daarna rijden we naar de indrukwekkende en goed bewaard gebleven Grieks-Romeinse ruïnes van Jerash. Niet alleen indrukwekkend om te zien, maar ook prachtig om te fotograferen. Als we tijd over hebben, bezoeken we ook het middeleeuwse Ajloun Castle

Na de lunch rijden we terug naar Amman, waar we ’s avonds een kookworkshop bij Beit Sitti volgen. Beit Sitti wordt gerund door de zussen Maria, Dina en Tania, die de nagedachtenis aan hun oma levend willen houden. In het huis van hun grootmoeder geven ze nu workshops Arabisch koken. Natuurlijk is er ook tijd voor foodfotografie, één van de moeilijkste genres in de reisfotografie. 

 

Dag 3 : Workshop straatfotografie, Salt en Dode Zee

We beginnen de dag weer met een fotografieworkshop. Deze keer is het onderwerp ‘straatfotografie en portretten’. Je kunt hier meteen mee oefenen, want ’s ochtends bezoeken we het UNESCO-stadje Salt.  We maken een wandeling door deze sfeervolle stad, slenteren door de souks en gaan natuurlijk zoveel mogelijk fotograferen. De kans is groot dat je hier ook je portretfotografie goed kunt oefenen. Na Salt rijden we door naar de Dode Zee en daar overnachten we ook. Hier kun je heerlijk dobberen in het zoute water of een beautybehandeling nemen in de spa. 

 Benieuwd naar je verblijf tijdens deze reis? Onze reisexpert Elena heeft de mooiste ecolodges uitgezocht. Zo draag jij met je verblijf mee aan een betere wereld. Hier lees je meer over deze bijzondere accommodaties.

 

Dag 4 : Dana Nature Reserve

Tijd voor de natuur! Om de ruige landschappen van Jordanië goed vast te kunnen leggen, beginnen we met een workshop landschapsfotografie. Daarna rijden we naar Dana, één van de mooiste natuurgebieden van het land. Hier ligt de unieke Feynan Eco Lodge, volgens National Geographic Traveler één van de beste ecolodges ter wereld. De accommodatie wordt gerund door Bedoeïenen en je maakt hier kennis met hun bijzondere cultuur. ’s Middags is er tijd voor een korte wandeling en ’s avonds gaan we sterrenkijken (en fotograferen) op het dak.

 

Dag 5 : Feynan en Little Petra

Feynan Eco Lodge organiseert verschillende activiteiten in de ochtend, zoals wandelingen en een bezoek aan een Bedoeïenengemeenschap. Je kunt ter plekke kiezen wat je graag wilt doen. ’s Middags rijden we naar Little Petra, het kleine, minder bezochte zusje van wereldwonder Petra. Slapen doen we bij het fantastische Seven Wonders Luxury Camp, gelegen tussen de rode rotsen van Little Petra.

 

Dag 6 : Wandeling van Little Petra naar Petra

Vandaag staat een wandeling op het programma, van Little Petra naar Petra. We komen zo niet via Siq Petra binnen, maar via de ‘achterdeur’. Het is zo’n acht kilometer lopen naar de fantastische Monastery en de trek is niet al te zwaar. Vanaf de Monastery lopen we verder door Petra en zien we de highlights van deze indrukwekkende oude stad. Overnachten doen we bij een fijn hotel vlakbij de ingang van Petra.

 Vegetarisch eten tijdens een reis kan een uitdaging zijn. De Jordaanse keuken kent gelukkig genoeg vegetarische mogelijkheden. Onze reisexpert vertelt je hier meer over wat je kan verwachten als je vegetarisch wil eten in Jordanië.

 

Dag 7 : Kennismaking met Wadi Rum

De ochtend is vrij te besteden. In Petra kun je verschillende mooie wandelingen maken, bijvoorbeeld naar een uitzichtpunt boven de Treasury. Na de lunch rijden we naar Wadi Rum, één van de hoogtepunten van je Jordanië-reis. Je verblijft maar liefst twee nachten in een prachtig kamp midden in de woestijn, de Zeia Luxury Desert Lodge. Ultiem genieten van de woestijn en de sterren! 

 

Dag 8 : Avontuurlijke jeepsafari

We trekken vandaag maar liefst zes uur de woestijn in, met een jeep én een lokale Bedoeïenengids. Tijdens deze tocht zien we alle hoogtepunten van Wadi Rum. We beklimmen zandduinen, bezoeken grillige rotsformaties en fotograferen zoveel als we willen. Lunchen doen we midden in de woestijn, tussen de duinen. En als kers op de taart maken we natuurlijk de zonsondergang mee, ook qua fotografie een topervaring.

 

Dag 9 : De oude stad Madaba

Vandaag reizen we terug naar het noorden van Jordanië, via Mount Nebo. We slapen in het gezellige stadje Madaba, beroemd om haar Byzantijnse mozaïeken. De middag breng je door in de stad en ’s avonds sluiten we af met een gezellig diner bij het traditionele restaurant Haret Jdoodna. 

 

Dag 10 : Transfer naar het vliegveld

Vandaag brengen we je naar het vliegveld van Amman. Met je camera vol foto's en een hoop nieuwe fotografiekennis reis je vandaag weer af naar huis.

Boek je vlucht via Better Places

Je kunt je vlucht voor deze fotoreis Jordanië door ons laten regelen. De prijs van de vlucht is afhankelijk van het moment van boeken. Hoe eerder je boekt, des te gunstiger de prijs. Geef in het boekingsformulier aan dat je de vlucht wilt laten boeken door Better Places. We zetten dan onderstaande vluchten in optie en sturen je een offerte. Zodra je akkoord gaat, boeken we de vluchten definitief in en ontvang je een factuur.

Datum Vlucht Tijd Vluchtnummer
29 sept Amsterdam - Amman 14:30 - 20:10 HV6505
8 okt Amman - Amsterdam 20:40 - 00:50 HV6506

Vliegtickets rondreis Jordanië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Jordanië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Elena geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Jordanië reis.

Ik ben benieuwd

Onze accommodaties tijdens deze reis

Boek deze groepsreis

Onbezorgd in een avontuur stappen met een aantal gelijkgestemden? Dat kan tijdens deze groepsreis!

 

Veelgestelde vragen Fotografiereis Jordanië

Heen- en terugreis

Bij Better Places boek je zelf de vlucht van en naar je bestemming. Het zelf boeken van vluchten is tegenwoordig steeds eenvoudiger en meestal een stuk goedkoper. Voor deze fotografiereis adviseren wij om onderstaande vluchten te boeken. Je kunt je vliegtickets boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij Transavia.

Datum Vlucht Tijd Vluchtnummer
29 sept Amsterdam - Amman 14:30 - 20:10 HV6505
8 okt Amman - Amsterdam 20:40 - 00:50 HV6506

Samenreizen

Wil je graag samen met een medereiziger of meerdere medereizigers naar Amman reizen? Geef in het boekingsformulier aan dat je graag wil samenreizen of stuur een mail naar [email protected]. Wij zullen kijken wat de mogelijkheden zijn en komen hier zo snel mogelijk op terug!

Bekijk ook deze reizen

Benieuwd naar onze andere (wandel)reizen in kleine groep? Of toch liever individueel op maatreis naar Jordanië?