Groepsreis Spanje

We hebben ondertussen genoeg gewandeld in eigen land. Het is tijd om weer een daadwerkelijk spannende wandelingen te gaan maken! Hoe doe je dat beter dan door met een kleine club van 5 tot 8 reizigers samen te voet het mooie het natuurpark Somiedo in Asturië te verkennen? Deze groepsreis Spanje vindt plaats van 17 t/m 25 juni 2023.

 

 

 

Waarom een groepsreis?

We krijgen steeds vaker verzoeken van reizigers die graag willen aansluiten bij een klein gezelschap voor een actieve (wandel)reis. Doordat we de groep klein houden, ervaar je het persoonlijke karakter, zoals je dat van ons gewend bent, en tegelijkertijd de gezelligheid van een groepsreis. Bovendien kunnen we onderweg gebruikmaken van kleinschalige accommodaties en gaat er altijd een ervaren gids mee. 

Bekijk hier onze kleinschalige groepsreizen

Sofia gids Spanje

Route groepsreis door natuurpark Somiedo

 

Dag 1 - Aankomst in San Sebastian

De groepsreis door Noord-Spanje begint in San Sebastian, een leuke stad die goed bereikbaar is met de trein. Je komt aan rond 18.30uur op het station in San Sebastian waar reisspecialist Debora je opwacht. Het hotel waar je overnacht ligt op 20 minuten lopen van het station. We kunnen in de avond nog een rondje lopen door de stad en Debora zal wat meer vertellen over de dagen die voor je liggen. Het avontuur is begonnen! 

Benieuwd hoe je met de trein naar Spanje reist en in San Sebastian komt? We vertellen er alles over op deze pagina over reizen met de trein naar Spanje

 

Dag 2 - Naar Somiedo

Na een goede nachtrust is het tijd om verder te reizen naar het natuurpark Somiedo. Je reisgids voor de komende dagen komt je met een busje ophalen en onderweg is er een leuke stop waar je kennismaakt met de lokale gerechten. Het is zonder pauzes ongeveer vijf uur rijden naar het park, wat in de regio Asturië ligt. Onderweg kun je al van de mooie Cantabrische kuststrook genieten. In het park hebben we een uitvalsbasis in Pola de Somiedo. Hier verblijven we in totaal vier nachten. 

 

Dag 3 - Beren spotten en bivak

De eerste dag in de natuur wordt er gelijk een om nooit te vergeten. Als je het namelijk leuk vindt, kunnen we in de ochtend vroeg opstaan om de bruine beer proberen te spotten onder leiding van ervaren gidsen. Somiedo is een van de gebieden in Europa waar je nog beren in het wild kunt zien, een bijzondere ervaring! Na hopelijk een succesvolle ochtend, vertrekken we om 11.00 uur voor de eerste wandeltocht. De route loopt over een oude Romeinse weg en onderweg worden we verrast door mooie vergezichten. Het eindpunt van de wandeling is middenin de natuur in Braña del Cuerragu, een open plek waar herders van oudsher hun vee lieten grazen terwijl zij in de Teito, een typische hut in dit natuurpark, verbleven. We slapen vannacht naast zo'n Teito, in de buitenlucht, waar overigens geen toegang is tot sanitair. Een échte natuurbeleving. Na een eenvoudig diner maken we onze slaapplek klaar voor de nacht. Voor slaapzakken en andere materialen wordt gezorgd en met een beetje geluk genieten we van een prachtige sterrenhemel. Mochten de weersomstandigheden dusdanig slecht zijn, wordt voor vervangende accommodatie gezorgd. 

Afstand: 6,5km, stijgen 353m, dalen 130m, +/-3,5 uur wandelen inclusief pauzes.

 

Dag 5 - Wandelen langs de meren van Somiedo

Om 9.00 uur worden we opgehaald en met een busje reizen in een kwartier naar de top van de Farrapona berg waar we kunnen genieten van een panoramisch uitzicht op het Las Ubiñas-massief. Vanaf hier beginnen we met wandelen. We lopen een prachtige route langs vele meren en eindigen in Valle de Lago, een van de meest pittoreske gehuchten in de regio. Vanuit hier worden we opgehaald en teruggebracht naar onze uitvalsbasis in Pola de Somiedo. 

Afstand: 14km, stijgen 291m, dalen 764m, +/-4,5 uur wandelen inclusief pauzes.

 

Dag 6 - Een wandeling met meerdere uitzichtpunten

Vandaag trekken we opnieuw de wandelschoenen aan voor een tocht van bijna 10 kilometer. We wandelen naar verschillende uitkijkpunten zoals Peña Furada waar we uitkijken op de het gehucht El Coto en het bos van La Enramada. Ook wandelen we langs de Rebezu-vallei. Onderweg bereiken we de grens van Asturië met de zuidergelegen provincie Castilië en Leon vanwaar we afdalen naar Pola de Somiedo. We slapen in hetzelfde hotel.  

Afstand: 9,5km, stijgen 717m, dalen 455m, +/-4,5 uur wandelen inclusief pauzes.

 

Dag 7 - Beklimming van de hoogste berg van Somiedo

We sluiten de wandeldagen in stijl af. Het doel: de top van Pico el Cornón (2194meter), de hoogste top van het natuurpark Somiedo. De wandeling is een klassieke beklimming van goed gemarkeerde paden waar de klim naar de top wordt beloond met een mooi uitzicht. Onderweg vertelt onze gids alles over de geologie van het gebied. Op de weg terug lopen we dezelfde route, waar een wel verdiend diner op ons wacht. Je slaapt nog een nacht in het hotel in Pola de Somiedo.

Afstand: 14km, stijgen 700m, dalen 700m, +/-7 uur wandelen inclusief pauzes. 

 

Dag 8 - Terug naar San Sebastian

Tijd om het natuurpark achter ons te laten en terug te reizen naar San Sebastian. We reizen weer in een busje terug naar de stad. Onderweg wordt er gestopt aan de kust om te lunchen. Heerlijk om een verfrissende duik in zee te nemen! Na ruim vijf uur zijn we terug in San Sebastian, waar je opnieuw in hetzelfde hotel overnacht. De avond is vrij in te vullen. Mocht je nog een beetje energie over hebben, is het leuk om een rondje door de stad te lopen en een aantal pintxos te proeven, de typische soorten tapas van de regio. 

 

Dag 9 - Naar huis

Het is weer tijd om naar huis te gaan. De groepsreis door Spanje zit erop en met flink wat kilometers in de benen reis je per trein weer terug. 

Wandelweekend in Limburg van 3 t/m 5 maart 2023

Ga mee op het wandelweekend in Gulpen en bereid je voor op een langere wandelreis. Ervaren wandelgids Linda is aanwezig om al je vragen te beantwoorden en je advies te geven over technieken, schoenen, kleding en meer. Ben je er nog niet helemaal uit welke groepsreis bij je past? Vraag Linda om advies. Inschrijven kan t/m 30 januari 2023.

Informatie wandelweekend Limburg

Ga vast oefenen op deze prachtige wandelroutes

Twijfel je of je conditie goed genoeg is voor zo'n intensieve wandelreis? Of wil je jouw benen alvast klaarstomen voor de lange tocht? Goed idee! Door goed voorbereid op reis te gaan voorkom je blessures of teleurstellingen, doordat je de trektocht moet afbreken. Oefenen kan gewoon in Nederland. Wat dacht je van deze driedaagse wandeling door het oeroude Maashorst in Brabant of deze zesdaagse Dutch Mountain Trail in Limburg. Als je deze prachtige tocht probleemloos aflegt, ben je zeker klaar voor deze groepsreis in Spanje.

Reisverzekering

Om deel te kunnen nemen aan deze reis moet je verzekerd zijn voor activiteiten in bergachtig gebied buiten de gebaande paden (inclusief helikopter repatriëring). Informeer hiervoor bij je huidige reisverzekering of sluit een reisverzekering af bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging. Zij hebben speciaal voor leden een reisverzekering met bergsportdekking.

 

Financiële garanties veilig reizen Better Places SGR veilig reizen Better Places Calamiteitenfonds

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Onze accommodaties tijdens deze reis

Tijdens de Groepsreis Spanje verblijf je in een hotels, herbergen en onder de sterrenhemel. Houd er rekening mee dat je niet overal elektriciteit hebt. Ook is het soms mogelijk om op een eenpersoonskamer te slapen. 

Boek je treinticket naar Spanje

Reis met de trein naar Hendaye, Zuid-Frankrijk en houdt de CO2-uitstoot van je reis lekker laag. Je stapt op in Amsterdam en stapt in Parijs over om vervolgens in Hendaye aan te komen. Vanaf hier stap je de metro in die je in 20 minuten naar San Sebastian brengt. De gehele reis duurt circa 10 uur. Om het boeken van een treinticket zo makkelijk mogelijk te maken, werken we samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Je boekt een ticket naar Hendaye in Noord-Spanje al vanaf €175,- per persoon (2e klasse, inclusief gereserveerde zitplaatsen).

Boek je treinticket

Boek je groepsreis Spanje

  • 17 juni 2023
  • Prijs per persoon €1415,-
  • Eenpersoonskamertoeslag €250,- (alleen mogelijk in pension en indien beschikbaar)
  • Je reist in een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers
twin: twee aparte bedden; double: één groot bed
*let op, dit is niet gegarandeerd