Een wandelweekend door het prachtige Limburgse heuvellandschap. Ideaal als voorbereiding voor een van onze wandelreizen in Europa. Je wandelt over slingerpaadjes en door de hellingbossen van de Dutch Mountain Trail. Dit is de zwaarste wandeling van Nederland. Wandelgids Linda geeft je advies en handige tips over onze wandelreizen. 

Per dag loop je ongeveer 20 kilometer. Je overnacht in een knusse en comfortabele hoeve met gedeelde kamers en faciliteiten.  

Waarom een wandelweekend?


Better Places is gestart met het aanbieden van wandelreizen in kleine groep binnen Europa. We krijgen veel vragen over welke reis het meest geschikt is qua zwaarte. De reis wordt begeleid door Linda. Zij heeft veel ervaring met het begeleiden van wandelreizen en kan je tips en advies geven voor een langere wandelreis. Doordat we de groep klein houden, ervaar je het persoonlijke karakter en tegelijkertijd de gezelligheid van een groepsreis. Bekijk onze groepsreizen.

Linda - Wandelweekend

"Hoi, mijn naam is Linda en ik begeleid van 29 september t/m 1 oktober het wandelweekend naar Zuid-Limburg. Ik geef je graag advies over wandeltechnieken en kijk er naar uit om in een kleine groep het Limburgse heuvellandschap te verkennen."

Portret van Linda

Route Wandelweekend Limburg

Dag 1: aankomst in Gulpen

Tegen het einde van de middag of het begin van de avond kom je aan in Gulpen, het startpunt van de route. Het is mogelijk om met de andere deelnemers te dineren. Zo leer je elkaar meteen alvast kennen. Maar je kan ook na het avondeten arriveren.

Naast dat je de andere deelnemers van het wandelweekend ontmoet, maak je tijdens het weekend ook kennis met Linda. Linda is een ervaren gids en geeft je graag tips en advies over wandelen en trektochten, ook voor langere reizen. Dit maakt het wandelweekend een handige oefening voor onze andere wandelreizen in kleine groep

Dag 2: Vaals en Gulpen

Afstand: 24 kilometer

Vandaag begin je met de eerste etappe van de Dutch Mountain Trail. Eerst ga je met de bus naar Vaals. Hier beginnen we met het beklimmen van de Vaalserberg, een pittige wandeling. Hier kan je van de route afwijken om het Drielandenpunt te bezoeken. Daarna ga je via weides en bossen richting België. Onderweg kom je langs prachtige uitzichtpunten en wijndorpen Vijlen en Eys. 

 

 Onderweg op deze etappe van de Dutch Mountain Trail kom je onderweg veel kruisbeelden en Jezusbeelden tegen. Dit is kenmerkend voor Zuid-Limburg dat een katholiek karakter heeft.

Dag 3: Gulpen en Slenaken

Afstand: 20 kilometer

Meteen na je vertrek beklim je de eerste berg van de dag: de Gulpenerberg. Op de top staat een groot Mariabeeld en heb je prachtig uitzicht over de omgeving. Zo kan je naast het dorp ook de Eyserberg zien, waar je gisteren was. Ook zie je de Vaalserberg goed. Je wandelt richting de Belgische grens en op de top van de Hakkenberg passeer je de grenspaal. Uiteindelijk loop je door het bos en ga je van de wandelroute van de Dutch Mountail Trail af om naar Slenaken te gaan. Hier sluit je het wandelweekend af met een gezellig drankje. 

Vanuit Slenaken kan je met de bus weer terug naar Gulpen of naar Maastricht om vanaf daar weer naar huis te gaan. 

 

De accommodatie

Je slaapt tijdens dit wandelweekend in een knusse hoeve met prachtig uitzicht op het Zuid-Limburgse heuvellandschap. De boerderij is gebouwd in 1610. Je deelt hier een kamer met twee aparte bedden met een andere deelnemer. De faciliteiten van deze gezellige boerderij zijn gemeenschappelijk en deel je met 3 of 4 anderen. De hoeve heeft een groene achtertuin en een sfeervolle binnenplaats waar je kan ontspannen na het wandelen.  

Belangrijk om mee te nemen

Voor dit wandelweekend zijn goede wandelschoenen erg belangrijk. Neem ook kleding mee voor verschillende weertypen en neem snacks en water mee voor onderweg. Een EHBO setje is ook handig om mee te nemen. Wandelstokken zijn aanbevolen voor deze route.

 

Deze groepsreis is een ideale voorbereiding voor één van onze wandelreizen. Deze wandelreis wordt georganiseerd door Avontuur Dichtbij. Zij zijn gespecialiseerd in verrassende weekjes of weekendjes weg in Nederland en België. Alle reizen worden samengesteld door avontuurlijke experts die zelf ook de activiteiten en accommodaties testen. Zo weten zij zeker dat jij op de meest bijzondere plekken een geweldige ervaring beleefd. Dit wandelweekend is onderdeel van hun aanbod.

 

Er zijn nog 10 plaatsen voor het wandelweekend van beschikbaar. Kijk voor meer informatie over dit wandelweekend op de website van Avontuur Dichtbij