Huttentocht in kleine groep

2020 was het wandeljaar bij uitstek! Na een jaar van ommetjes in eigen land, is het hoog tijd om je grenzen te verleggen. Wat is er meer ontspannen dan wandelen in de bergen? Ervaar de serene rust en het natuurlijk ritme van de natuur tijdens deze huttentocht in Oostenrijk. Je wandelt in een klein gezelschap van minimaal 5 en maximaal 8 actieve reizigers.

Waarom een groepsreis?

We krijgen steeds vaker verzoeken van avonturiers die alleen reizen en graag willen aansluiten bij een klein gezelschap voor een wandelreis. Doordat we de groep klein houden, ervaar je het persoonlijke karakter, zoals je dat van ons gewend bent, en tegelijkertijd de gezelligheid van een groepsreis. Bovendien kunnen we onderweg gebruikmaken van kleinschalige accommodaties.

Vertrekdatum in juli 2022 volgt voor de groepsreis door het Rätikon gebergte.

Gids Sietske

Hoi, ik ben Sietske en ik ben jullie wandelgids tijdens deze huttentocht. Mijn passie voor de bergen is met paplepel ingegoten en ik ben hier dan ook het liefst zo vaak mogelijk! Ik kijk er naar uit om samen met jullie dit mooie gebied te ontdekken.

Gids Sietske
Sietske

Bijzonder aan deze groepsreis door het Rätikon gebergte

 • Meerdaagse trektocht in de bergen
 • Wandel in een groep van minimaal 5 en maximaal 8 personen
 • Begeleiding door Nederlandse berggids
 • Rondreis met minimale uitstoot
 • Verblijf in eenvoudige hutten in de bergen

Route groepsreis door het Rätikon gebergte

 

Dag 1: Aankomst in Lautschau

Na een lange reisdag richting Oostenrijk ben je aan het eind van de dag welkom in het pension in Latschau. Hier kan je lekker even relaxen en opfrissen. De avond begint met gezellig samen eten waarna we een laatste keer checken of iedereen alle spullen heeft voor de komende dagen. Daarna duiken we op tijd ons bed in om de volgende dag fris en fruitig aan onze huttentocht te beginnen.

Vanaf Amsterdam en Utrecht met 3x overstappen reis je in 10 uur naar Tschagguns. Vanuit Tschagguns bahnhof naar Latschau met de buslijn S4 a 15 min.

 

Dag 2: Latschau naar het Rellstal

 

Na het ontbijt pakken we onze rugzakken en trekken we meteen de bergen in. We laten de skiliften achter ons en wandelen de bossen in. Vandaag stijgen we gestaag over bergflanken en door naaldbossen richting het mooie Rellsdal. Hier overnachten we op bijna 1800m hoogte in de Heinrich Hueter hütte waar we getrakteerd worden op lokale specialiteiten.

 • Afstand – 11 km
 • Stijgen – 900 m
 • Dalen – 150 m
 • Duur - +/- 4 uur wandelen exclusief pauzes

 

Dag 3: Rellstal naar de Lindauer hütte

Vandaag lopen we langs de Rellsbach dieper de bergen in. We verlaten de beschutting van de bossen en trekken het ruigere berglandschap in. Via de eeuwenoude handelsroutes en tolhutjes komen we aan bij de Schweizer Tor. Hier hebben we een mooie doorkijk richting Zwitserland. Daarna dalen we onderlangs de Drei Türme af richting de Lindauer hütte. Er wordt gezegd dat deze hut de lekkerste kaiserschmarrn in de regio heeft, dus dat wordt smullen!

 • Afstand – 12,5 km
 • Stijgen – 850 m
 • Dalen – 850 m
 • Duur - +/- 6 uur wandelen exclusief pauzes

 

Dag 4: Lindauer hütte naar de Tilisuna hütte

We starten vandaag meteen met een pittige klim door rotsachtig terrein richting de pasovergang Drusentor. Hier steken we de grens over naar Zwitserland en dalen we af richting de Carschina hütte waar we kunnen genieten van een gebakje met prachtig panorama uitzicht. Daarna lopen we onderlangs de grootse Sulzfluh richting de tweede pasovergang van vandaag. Nu is het nog een klein stukje afdalen richting onze overnachtingsplek op 2200 meter, de Tilisuna hütte. De hut is omsloten door ruige bergtoppen. Door deze geïsoleerde ligging kunnen we met een beetje geluk in het avondgloren of vroeg in de morgen nog gemzen spotten op de bergflanken.

 • Afstand – 11 km
 • Stijgen – 900 m
 • Dalen – 450 m
 • Duur - +/- 6 uur wandelen exclusief pauzes

 

Dag 5: Tilisuna hütte naar Latschau

Met uitzicht op de Tilisunasee beginnen we aan onze laatste wandeldag. We lopen onderlangs de Schwarzhorn richting het schwarzhornsattel. Hier heb je uitzicht over heel het gebied en de route van dag een en twee. Vanaf het sattel zetten we de afdaling in richting de Tobelsee. Via de Alpila alpe dalen we verder af richting het Gauertal. Met een laatste blik op de Sulzfluh en de Drei Türme lopen we terug naar Latschau waar we deze wandeldag en de huttentocht afsluiten in het pension.

 • Afstand – 8 km
 • Stijgen – 100 m
 • Dalen – 1300 m
 • Duur - +/- 4,5 uur wandelen exclusief pauzes

 

Dag 6: naar huis

Helaas zit het er alweer op en is het tijd om afscheid te nemen. Met een bergbeleving op zak reis je vandaag weer af naar huis.

Reisverzekering

Om deel te kunnen nemen aan deze reis moet je verzekerd zijn voor activiteiten in bergachtig gebied buiten de gebaande paden (inclusief helikopter repatriëring). Informeer hiervoor bij je huidige reisverzekering of sluit een reisverzekering af bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging. Zij hebben speciaal voor leden een reisverzekering met bergsportdekking.

Ga vast oefenen op deze prachtige wandelroutes

Twijfel je of je conditie goed genoeg is voor zo'n intensieve wandelreis? Of wil je jouw benen alvast klaarstomen voor de lange tocht? Goed idee! Door goed voorbereid op reis te gaan voorkom je blessures of teleurstellingen, doordat je de trektocht moet afbreken. Oefenen kan gewoon in Nederland. Wat dacht je van deze driedaagse wandeling door het oeroude Maashorst in Brabant of deze zesdaagse Dutch Mountain Trail in Limburg. Als je deze prachtige tocht probleemloos aflegt, ben je zeker klaar voor deze huttentocht in Oostenrijk.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen(SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Dit zijn onze accommodaties

Over de huttentocht door het Rätikon gebergte

Tijdens de huttentocht door het Rätikon gebergte wandel je vrijwel elke dag. De lengte van de wandelingen varieert tussen de 4 en 6 uur en gaat door bergachtig terrein. Bovendien wandel je door een afgelegen gebied, waar geen mogelijkheden zijn voor het vervoeren van je bagage. Je moet je eigen backpack dragen, inclusief drinkwater, lunch en snacks en andere persoonlijke items. Wij raden een backpack aan van 35-40 liter. De wandeling is goed te doen voor ervaren wandelaars en mensen met een goede conditie. 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.