Benieuwd naar deze huttentocht? Onlangs heeft wandelgids Sietske een presentatie gegeven met meer informatie over de groepsreis. Kon je er niet bij zijn en wil je hem graag terugkijken? Stuur dan een mail naar [email protected] en ontvang de opname!

 

Huttentocht door Hohe Tauern Nationaal Park

We hebben ondertussen genoeg gewandeld in eigen land. Het is tijd om weer een daadwerkelijk spannende wandelingen te gaan maken! Hoe doe je dat beter dan door met een kleine club van 5 tot 8 reizigers samen te voet het mooiste en grootste Nationaal Park van Oostenrijk te verkennen?

Waarom een groepsreis?

We krijgen steeds vaker verzoeken van avonturiers die alleen reizen en graag willen aansluiten bij een klein gezelschap voor een wandelreis. Doordat we de groep klein houden, ervaar je het persoonlijke karakter, zoals je dat van ons gewend bent, en tegelijkertijd de gezelligheid van een groepsreis. Bovendien kunnen we onderweg gebruikmaken van kleinschalige accommodaties.

Gids Sietske

Hoi, ik ben Sietske en ik ben jullie wandelgids tijdens deze huttentocht. Mijn passie voor de bergen is met paplepel ingegoten en ik ben hier dan ook het liefst zo vaak mogelijk! Ik kijk er naar uit om samen met jullie dit mooie gebied te ontdekken.

Gids Sietske
Sietske

Boek je treinticket naar Oostenrijk

Reis met de trein naar Oostenrijk en houdt de CO2-uitstoot van je reis lekker laag. Om het boeken van een treinticket zo makkelijk mogelijk te maken, werken we samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Je boekt een retourticket naar Mallnitz al vanaf €150,- per persoon als je overdag reist (2e klasse, inclusief gereserveerde zitplaatsen) en €320,- per persoon als je gebruik maakt van de nachttrein (2e klasse, inclusief gereserveerde zitplaatsen en ligplaats in nachttrein).

Boek je treinticket

Bijzonder aan deze groepsreis door Hohe Tauern Nationaal Park

 • Nieuwe data voor 2023 zijn 14-8 t/m 20-8 en 10-9 t/m 16-9
 • Meerdaagse trektocht in de bergen
 • Wandel in een groep van 5 tot maximaal 8 personen
 • Wandelen met een Nederlandse berggids
 • Volg hetzelfde pad als de Romeinse handelaren
 • Overnacht in knusse hutten
Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Oostenrijk (Wenen) is 531kg CO2e (Bron: Atmosfair). De gemiddelde uitstoot van de retourreis met de auto is 254kg CO2 en ga je met de trein dan is de uitstoot slechts 32kg CO2 (Bron: Green Tickets).

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

Reduceren van CO2-uitstoot

Better Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Bekijk ons Actieplan voor het klimaat.

Route groepsreis door het Hohe Tauern Nationaal Park

 

Dag 1 Aankomst in Mallnitz

Ons avontuur begint vanuit het bergdorpje Mallnitz. Ondanks dat het maar een kleine 800 inwoners heeft, is Mallnitz goed bereikbaar met de trein en heeft het een eigen station.
Na een (trein) reisdag richting Oostenrijk ben je aan het eind van de dag welkom in het pension in Mallnitz. Hier kan je lekker even relaxen en opfrissen. De avond begint met een kennismaking en samen eten. Hierna checken we of iedereen alle spullen heeft voor de komende dagen. Daarna duiken we op tijd ons bed in om de volgende dag fris en fruitig aan onze eerste wandeldag te beginnen.
 

Benieuwd hoe je met de trein naar Oostenrijk reist en in Mallnitz komt? We vertellen er alles over op deze pagina over reizen met de trein naar Oostenrijk.

 

Dag 2 Dagtocht Mallnitz

Na het ontbijt pakken we onze dag rugzak met lunchpakket in en trekken we voor een inlooptocht de bergen in. Al naargelang de weersvoorspellingen en condities van het terrein hebben we vandaag verschillende mogelijkheden. We kunnen een mooie tocht in het Dösental maken richting het Arthur von Schmidt haus. De tweede optie is dat we meteen lekker opwarmen en de huisberg, de Auernig, beklimmen waarbij we mooi uitzicht hebben op de Mallnitz en de alpenhoofdkam. Als laatste mogelijkheid kunnen we richting de Lonzaköpfl waarbij we op de terugweg bij de Watzinger hütte kunnen genieten van een welverdiend drankje. Onderweg zullen we nog aan de slag gaan met bergwandeltechnieken zodat we de volgende dagen makkelijker door het terrein kunnen bewegen.

 

Dag 3 Mallnitz naar Schattbachalm

Vandaag gaat de huttentocht echt van start. We pakken na ontbijt onze rugzakken met spullen voor de komende dagen en nemen de trein richting Bad Hofgastein. Hier gaan we een beetje smokkelen en nemen we de berglift omhoog om de eerste hoogtemeters te overbruggen. Vanaf de Schlossalmbahn beginnen we onze tocht met aan de ene kant uitzicht richting het Gasteinerdal en aan de andere kant de Alpenhoofdkam. Het pad voert ons over een deel van de Salzburger Almenweg door de alpenweides van Schloss-Hochalm. We dalen via de H. Kreilinger-Steig tot net boven de boomgrens richting de Rockfeldalm, onze eerste maar zeker niet laatste alm deze huttentocht. We vervolgen onze weg bovenlangs de rivier richting het Angertal. Van hieruit zetten we de stijging in richting de Schattbachalm waar we overnachten.

 • Afstand – 12,3 km
 • Stijgen – 750 m
 • Dalen – 1100 m
 • Duur - +/- 6,5 uur wandelen exclusief pauzes

 

Dag 4 van de Schattbachalm naar het Niedersachsenhaus

Na een goed ontbijt met zelfgemaakte en lokale lekkernijen pakken we onze rugzak weer om op pad te gaan. Vandaag staat er een pittige klim op de planning richting het Niedersachsenhaus. Van de alm leidt de Rupertiweg ons richting de miesbichlscharte op ruim 2200 meter. Vanaf de scharte hebben we mooi uitzicht over de Bockhartsee. Hier buigen we bovenlangs richting het volgende meer en scharte van vandaag, de Oberer Bockhartsee en gelijknamige scharte. Vanaf hier hebben we mooi uitzicht over zowel Sportgastein als het Kolm-Saigurn in het Rauriserdal. Het laatste deel van de route voert ons onderlangs de Seekopf over de graat richting de berghut. Van hieruit hebben we bij helder weer zicht op het hoogstgelegen bergstation van Europa.

 • Afstand – 10,5 km
 • Stijgen – 1200 m
 • Dalen – 400 m
 • Duur - +/- 6 uur wandelen exclusief pauzes

 

Dag 5 van het Niedersachsenhaus naar de Hagener hütte

Vandaag hebben we de langste wandeldag voor de boeg en beginnen we met een afdaling richting het mooie groene Nassfeld, Sportgastein dal. Met verschillende haarspeldbochten lopen door een steilere stuk, waarbij we op een deel met behulp van kabels probleemloos afdalen langs watervallen en beekjes. Onderweg komen we langs verschillende almen waar we de zelfgemaakte producten kunnen proeven. Na de afdaling kunnen onze spieren even rusten terwijl we relatief vlak door het prachtige groene dal lopen wat omsloten is door hoge bergwanden. Ons volgende doel het bestijgen van de Alpenhoofdkam. Via een oud romeinse weg zetten we achter in het dal de stijging in richting de Hagener hütte. Deze oversteek werd in de Keltische tijd al gebruikt en was tot de opening van de Tauernbahn (treintunnel) de meest gebruikte oversteek tussen Gastein en Karinthië. Na de klim hebben we op het terras van de hut wel een drankje verdiend!

 • Afstand – 13 km
 • Stijgen – 900 m
 • Dalen – 900 m
 • Duur - +/- 7,5 uur wandelen exclusief pauzes

 

Dag 6 van de Hagener hütte naar Mallnitz

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt pakken we onze rugzak voor de laatste wandeldag. Vandaag dalen we aan de Mallnitz kant van de Alpenhoofdkam af richting het bergdorp Mallnitz. Via mooie groene bergflanken en uitzichten op ruige bergtoppen dalen we steeds verder af richting de Jamnighütte. Hier komen de geluiden van koeienbellen ons al tegemoet en pakken we een kop koffie of thee met een lekker stuk taart. Daarna vervolgen we onze weg door de bossen het Tauerntal in. Geleidelijk lopen we bergafwaarts het dal uit en komen we weer in de bewoonde wereld. Van hier lopen we richting ons pension en proosten we ter afsluiting op een geslaagde en toffe huttentocht!

 • Afstand – 10 km
 • Stijgen – 0 m
 • Dalen – 1200 m
 • Duur - +/- 4 uur wandelen exclusief pauzes

 

Dag 7 naar huis

Helaas zit het er alweer op en is het tijd om afscheid te nemen. Met een bergbeleving op zak reis je vandaag weer af naar huis.

Reisverzekering

Om deel te kunnen nemen aan deze reis moet je verzekerd zijn voor activiteiten in bergachtig gebied buiten de gebaande paden (inclusief helikopter repatriëring). Informeer hiervoor bij je huidige reisverzekering of sluit een reisverzekering af bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging. Zij hebben speciaal voor leden een reisverzekering met bergsportdekking.

Ga vast oefenen op deze prachtige wandelroutes

Twijfel je of je conditie goed genoeg is voor zo'n intensieve wandelreis? Of wil je jouw benen alvast klaarstomen voor de lange tocht? Goed idee! Door goed voorbereid op reis te gaan voorkom je blessures of teleurstellingen, doordat je de trektocht moet afbreken. Oefenen kan gewoon in Nederland. Wat dacht je van deze driedaagse wandeling door het oeroude Maashorst in Brabant of deze zesdaagse Dutch Mountain Trail in Limburg. Als je deze prachtige tocht probleemloos aflegt, ben je zeker klaar voor deze huttentocht in Oostenrijk.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen(SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Onze accommodaties tijdens deze reis

Over de huttentocht door het Hohe Tauern Nationaal Park

Tijdens deze huttentocht wandel je met een kleine groep door het berglandschap van dit prachtige Nationaal Park. Je hebt één inloop dag en vier volledige wandeldagen waarop je wandelingen maakt van tussen de 4 en 7,5 uur door de indrukwekkende bergen van Oostenrijk. Het is niet mogelijk om bagage te vervoeren omdat je door onbewoond gebied wandelt. Je draagt al je spullen inclusief drinkwater en eten voor onderweg bij je in je eigen backpack. Het is aan te raden om een backpack van 35 tot 40 liter mee te nemen. Deze wandelreis is zeer geschikt voor ervaren wandelaars en reizigers met een goed conditie.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.

Huttentocht groepsreis Oostenrijk

 • 14 augustus 2023 t/m 20 augustus 2023
 • 10 september 2023 t/m 16 september 2023
 • Prijs per persoon €960,-
 • Eenpersoonskamertoeslag €120,- (alleen mogelijk in pension en indien beschikbaar)
 • Minimaal 5, maximaal 8 deelnemers
8
twin: twee aparte bedden; double: één groot bed
*let op, dit is niet gegarandeerd

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.