Huttentocht Slovenië

We hebben ondertussen genoeg gewandeld in eigen land. Het is tijd om weer een daadwerkelijk spannende wandelingen te gaan maken! Hoe doe je dat beter dan door met een kleine club van 8 tot 12 reizigers samen te voet het mooiste en grootste Nationaal Park van Slovenië te verkennen? De Huttentocht Slovenië vindt plaats van 23 juni t/m 3 juli 2023.

 

Waarom een groepsreis?

We krijgen steeds vaker verzoeken van reizigers die graag willen aansluiten bij een klein gezelschap voor een actieve (wandel)reis. Doordat we de groep klein houden, ervaar je het persoonlijke karakter, zoals je dat van ons gewend bent, en tegelijkertijd de gezelligheid van een groepsreis. Bovendien kunnen we onderweg gebruikmaken van kleinschalige accommodaties en gaat er altijd een ervaren gids mee. 

Bekijk hier onze kleinschalige groepsreizen

Route groepsreis Slovenië

 

Dag 1 Aankomst in Villlach

Per trein arriveren we aan het begin van de avond in Villach, Oostenrijk, net voor de Sloveense grens. Net op tijd voor het avondeten. We eten in een klassieke ‘Brauhof’ waar ze een smakelijk Oostenrijks welkomstdiner verzorgen. We verblijven in een comfortabel hotel naast het station waar de huttentocht door Slovenië begint. 

Benieuwd hoe je met de trein naar Slovenië reist? We vertellen er alles over op deze pagina over reizen met de trein naar Slovenië.

 

Dag 2 – naar de Soca vallei 

In het hotel krijgen we een lunchpakket mee voor onderweg. We rijden per minibus naar de Soca vallei in Slovenië. Onderweg naar ons volgende onderkomen maken we twee stops voor prachtige, korte wandelingen. Zo warmen we lekker op voor de Julische Alpen, zonder meteen al ons kruit te verschieten. De eerste wandeling is over de piek Slemenova Spica. Vanaf hier kijken we uit op de Julische Alpen. De tweede wandeling is de Soca trail. We lopen 8 kilometer langs de Soca rivier waar uiteindelijk de bus weer op ons wacht en ons naar Dreznica brengt. We slapen de komende nachten in een eenvoudig pension. 

Afstand: 15km.

 

Dag 3 – Wandelen rond Dreznica 

We maken een leuke rondwandeling vanuit het dorp Dreznica met fraaie bossen, watervallen en mooie vergezichten. De wandeling heeft de vorm van een 8 waardoor je er ook voor kunt kiezen de helft te wandelen en je eigen plan te trekken in het dorp. Dreznica is een authentiek Alpendorp met een rijke traditie. We slapen opnieuw in het pension. 

Afstand: 12,5km, stijgen 550m en dalen 550m.

Neem de tijd om van jouw reis en de omgeving te genieten. Lees snel meer over de voordelen van slow travel.

 

Dag 4 – Wandelen rondom de Soca vallei 

We trekken de wandelschoenen weer aan en worden naar Kobarid gebracht. Deze route staat in het thema van het Soca-front dat in de Eerste Wereldoorlog door deze vallei liep. Wil je liever een dagje de wandelschoenen laten staan? Geen probleem. De Soca vallei heeft ontzettend veel te bieden. Het is ook mogelijk een van de andere vele buitensportactiviteiten te beoefenen zoals canyoning, kajakken of raften. We slapen opnieuw in het pension in Dreznica.  

Afstand: 7km, stijgen 250m en dalen 250m.

 

Dag 5 – Naar het Krn meer 

De huttentocht door de Julische Alpen gaat beginnen! We laten de hoofdbagage hier achter en nemen alleen het nodige mee op de rug voor de komende 5 dagen. We rijden in een half uur naar Planina Kuhinja. De klim naar de hut begin met eerst een geleidelijke, maar uiteindelijk steile stijging naar de pas onder de top Krn. Vanaf hier is het nog maar een klein stukje naar de top. Krn is een van de zuidelijkste hoge pieken van de Julische Alpen. De afdaling gaat door wat steniger terrein, maar wordt nergens hoogtevreesgevoelig. Het meer van Krn komt al snel in zicht en wie weet tref je gemzen of steenbokken die je op de wandeling vergezellen. We verblijven in gezellige berghut waar je op een 3-4persoonskamer slaapt en het sanitair gedeeld is.  

Afstand: 11km, stijgen 1250m, dalen 850m, 7-8 uur wandelen inclusief pauzes.

 

 

Dag 6 - naar de Komna hut

Deze traverse verbindt de Krn hut met de Komna hut en geldt als een rustige dag, zonder schrikbarende hoogtemeters. Afhankelijk van hoe onze benen voelen kunnen we kiezen voor een langere of kortere route. De standaard route is redelijk vlak waarbij we over een oud militair pad wandelen. De kortere route is qua terrein wat lastiger. De afdaling is met name aan het begin vrij steil en stenig. Op beide routes hebben we veel kans op het spotten van wildlife. We verblijven vannacht in een wat comfortabelere hut waar we ons echt even kunnen opladen voor de resterende wandeldagen. We slapen in 2-4 persoonskamers met gedeeld sanitair. 

Afstand: 8 of 11km, stijgen 400 of 750m, dalen 250 of 600m, 6,5 uur wandelen exclusief pauzes.

 

Dag 7 – naar de Zasavska hut 

De tocht van vandaag is niet enorm lang en daarom heb je alle tijd om het natuurschoon goed in je op te nemen. De route voert je door de zeven-meren-vallei waarna we een van de fraaist gesitueerde hutten van de Julische Alpen bereiken. De hut is eenvoudig en er is geen douche aanwezig, maar de locatie compenseert ruimschoots voor het iets mindere comfort.

Afstand: 12km, stijgen 700m, 4 uur wandelen inclusief pauzes.

 Vanaf de Zaveska hut heb je een onvergetelijk 360 graden panorama waarbij alle pieken van de Julische Alpen zichtbaar zijn en zelfs een deel van de Dolomieten.

 

Dag 8 – naar Planina pr Jezeru 

Vandaag dalen we vooral. We wandelen eerst een hele poos rond de 2100m hoogtelijn over een geweldig mooie route boven de zeven-meren-vallei langs. De immense toppen waar je vandaag dwars doorheen wandelt zie je vanaf hier de hut al liggen. Her en der is het wat klauteren en hoogtevreesgevoelig, maar doorgaans zijn de paden goed te bewandelen. Pas na 8km daal je langzaam aan af en kom je weer in het bosrijke gebied. We verblijven in een sfeervolle hut op een zomerweide aan een meertje. We slapen hier op een slaapzaal.  

Afstand: 12km, stijgen 500m, dalen 1100m, 5 uur wandelen inclusief pauzes.

 

Dag 9 - via de Mostnica kloof naar Bohinj 

We wandelen vandaag nog een laatste deel langs het meer van Bohinj met als kers op de taart de prachtige etappe door de Mostnica kloof. Aanvankelijk blijf je nog even op hoogte en wandel je afwisselend over zomerweiden en door sparrenwoud. Vanaf de zomerweide Krstenica begint het pad serieus te dalen, en te dalen, en te dalen. Eenmaal beneden lopen we vanaf de waterval mee met de rivier over smalle paadjes en bruggetjes. Na de afgelopen nachten in berghutten te hebben geslapen, overnachten we nu in ongekende weelde. Een eersteklas locatie aan het meer van Bohinj. We dineren nog eenmaal gezamenlijk om te proosten op een mooie trektocht. 

Afstand: 13km, stijgen 450m en dalen 1300m

 

Dag 10 – Meren van Bled en Bohinj en terug naar huis 

Vandaag een vrije dag om helemaal te ontspannen. Verken het meer van Bled of duik in het water van het meer van Bohinj. Om 11.00 uur moeten we de kamer verlaten, maar de bagage mag hier nog blijven staan. Rond 17.00 vertrekken we naar Bled waar je op de trein terug huiswaarts stapt. Hier eindigt de huttentocht door Slovenië.  

Wil je meer lezen over de bijzonder plekjes die je ziet tijdens het wandelen in de Julische Alpen, lees dan snel ons blog .

Wandelweekend in Limburg van 3 t/m 5 maart 2023

Ga mee op het wandelweekend in Gulpen en bereid je voor op een langere wandelreis. Ervaren wandelgids Linda is aanwezig om al je vragen te beantwoorden en je advies te geven over technieken, schoenen, kleding en meer. Ben je er nog niet helemaal uit welke groepsreis bij je past? Vraag Linda om advies. Inschrijven kan t/m 30 januari 2023.

Informatie wandelweekend Limburg

Ga vast oefenen op deze prachtige wandelroutes

Twijfel je of je conditie goed genoeg is voor zo'n intensieve wandelreis? Of wil je jouw benen alvast klaarstomen voor de lange tocht? Goed idee! Door goed voorbereid op reis te gaan voorkom je blessures of teleurstellingen, doordat je de trektocht moet afbreken. Oefenen kan gewoon in Nederland. Wat dacht je van deze driedaagse wandeling door het oeroude Maashorst in Brabant. Met een beetje geluk sta je oog in oog met een Europese bizon. Of de zesdaagse Dutch Mountain Trail in Limburg. Als je deze prachtige tocht probleemloos aflegt, ben je zeker klaar voor de Julische Alpen.

Reisverzekering

Om deel te kunnen nemen aan deze reis moet je verzekerd zijn voor activiteiten in bergachtig gebied buiten de gebaande paden (inclusief helikopter repatriëring). Informeer hiervoor bij je huidige reisverzekering of sluit een reisverzekering af bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging. Zij hebben speciaal voor leden een reisverzekering met bergsportdekking.

 

Financiële garanties veilig reizen Better Places SGR veilig reizen Better Places Calamiteitenfonds

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Onze accommodaties tijdens deze reis

Tijdens de Huttentocht door Slovenië verblijf je in een kleinschalige pension en berghutten. Houd er rekening mee dat je niet overal elektriciteit hebt. Ook is het in de hutten niet mogelijk om op een eenpersoonskamer te slapen. In het pension zijn hier wel mogelijkheden voor tegenover een kleine meerprijs.

Boek je treinticket naar Slovenië

Reis met de trein naar Villach, Oostenrijk en houdt de CO2-uitstoot van je reis lekker laag. Je stapt op in Amsterdam en stapt in Frankfurt over om vervolgens in Villach aan te komen. De gehele treinreis duurt circa 12 uur. Om het boeken van een treinticket zo makkelijk mogelijk te maken, werken we samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. 

Boek je treinticket

Huttentocht Slovenië groepsreis

  • 23 juni 2023 t/m 2 juli 2023
  • Prijs per persoon €1545
  • Minimaal 8, maximaal 12 deelnemers

*Indien je deze reis boekt voor 1 persoon is de eenpersoonskamertoeslag van €200,- verplicht.

twin: twee aparte bedden; double: één groot bed
*let op, dit is niet gegarandeerd
Indien beschikbaar. 
*Indien je deze reis boekt voor 1 persoon is de eenpersoonskamertoeslag van €120,- verplicht.