Interrail naar Montenegro: De routes

 

Ga je met de trein naar Montenegro, dan is de route via Duitsland, Kroatië en Servië het meest logisch:

 • Amsterdam-Centraal
 • Frankfurt
 • München
 • Zagreb, Kroatië
 • Belgrado Centraal, Servië
 • Belgrado Topcider, Servië
 • Podgorica, Montenegro

Trein naar Montenegro: Maar leuke stops

Wil je zonder tussenstops van Amsterdam naar Montenegro reizen, dan ben je ruim 40 uur onderweg, stap je vijf keer over en neem je twee nachttreinen. Als je op dag 1 om 14.38 uur uit Amsterdam vertrekt, dan kom je op dag 3 om 07.07 uur aan in de hoofdstad van Montenegro. Dat hele stuk kun je natuurlijk in één keer afleggen, maar het is veel leuker om onderweg uit te stappen en mini-citytrips te plannen. München is bijvoorbeeld prachtig en ook in de Kroatische hoofdstad Zagreb breng je met plezier een paar dagen door.

Wil je meer lezen over het maken van lange treinreizen? Lees dan hier het inspirerende verhaal van Michiel van der Ark, die met de trein van Nederland naar Istanbul reisde.

Treinreizen versus vliegen naar Montenegro

Treinreizen heeft verschillende voordelen ten opzichte van vliegen. Zo is treinreizen natuurlijk een stuk beter voor het milieu en is het een heel duurzame manier van reizen. Je verspilt bovendien geen tijd met wachten op vliegvelden. Treinreizen is ook een stuk comfortabeler dan vliegen: je hebt meer beenruimte, de stoelen zijn ruimer en je kunt rustig rondlopen. Ook fijn: een trein heeft geen last van turbulentie. Tot slot is treinreizen veel leuker dan vliegen. Je ziet veel meer van de landen waar je doorheen reist en je kunt onderweg stops maken in de leukste steden. Zo combineer je je Montenegro-reis met een bezoekje aan mooie Europese steden en wordt je reis nog afwisselender.

Met Interrail naar Montenegro

Zie je reizen met de trein naar Montenegro wel zitten, ga dan met Interrail naar Montenegro! Het een aanrader om een Interrail Global Pass te kopen. Hiermee kun je in je eigen tempo onbeperkt treinreizen in Europa. Op de website van Interrail lees je alles over de pas, de mogelijkheden en de voorwaarden. Op deze site kun je ook je reisplan maken en vind je tips voor leuke dingen om te doen in verschillende steden. Lees in deze blog meer over de voordelen van reizen met Interrail. 

Voordelen van een Interrail Global Pass

Reizen met een Interrail Global Pass heeft veel voordelen:

 • Met je pas kun je eigenlijk overal naartoe reizen in Europa. Je kunt naar 40.000 bestemmingen in 31 verschillende landen treinen.
 • Je kunt in je eigen tempo onbeperkt reizen en onderweg uitstappen waar je maar wilt.
 • Je kunt je reis op je plaatselijke treinstation beginnen: je Interrail Global Pass is meteen geldig.
 • Ben je 27 jaar of jonger of 60 jaar of ouder? Dan krijg je korting op je treinpas.
 • Met je Interrail Pass krijg je ook talloze kortingen in heel Europa, bijvoorbeeld op openbaar vervoer en citycards.
 • Reis je graag wat meer luxe? Je kunt ook een Interrail Global Pass voor de eerste klas boeken.

Kosten Interrail Global Pass

Hoeveel een Interrail Global Pass kost, hangt af van het soort pas dat je boekt. Er zijn verschillende opties, waaronder:

 • Een pas die drie dagen geldig is tijdens de periode van een maand. Deze pas kost € 218. Je kiest zelf op welke drie dagen je wilt reizen.
 • Een pas die vijf dagen geldig is tijdens de periode van een maand. Deze pas kost € 282.
 • Een pas die zeven dagen geldig is tijdens de periode van een maand. Die kost € 335.
 • Een pas die 15 dagen onbeperkt geldig is en waarmee je zo veel en zo vaak mag treinreizen als je maar wilt. Deze kost €  443.

Je kiest dus een Interrail Global Pass die helemaal past bij je reis, zodat je geen onnodige kosten maakt.

Interrail Pass kopen en reserveren

Je Interrail Global Pass bestel je via de website van Interrail. Je pas wordt dan aangetekend bij je thuis bezorgd. Let op: voor internationale treinen en nachttreinen heb je naast een pas vaak ook een reservering nodig. Die is verplicht. Reserveringen kun je via de website van Interrail maken. Houd er rekening mee dat reserveren niet gratis is en de kosten afhangen van de trein waarmee je reist. Je kunt eventueel reserveringen vermijden door regionale treinen te nemen.

Download de Rail Planner app

Wil je treinreizen nog gemakkelijker maken? Download dan de Rail Planner app van Interrail. Dit is een reisplanner en treindienstregeling die ook offline werkt. Zo zoek je snel de treintijden op, je kunt makkelijk je reis plannen en je ziet of je reserveringen moet maken voor je volgende trein. Zitplaatsen reserveren kan ook meteen vanuit de app.

Met Interrail naar Montenegro: hotelboekingen maken

Ga je Interrailen, dan is het handig om van tevoren alvast je hotelovernachtingen in verschillende steden te boeken. Dat kan onder andere via Bookdifferent.com. Via deze website boek je de leukste duurzame accommodaties.

Interrail naar Montenegro – meer informatie

Meer lezen over hoe je het beste per trein naar Montenegro kunt reizen? Lees dan ook deze blog