Overnachten in een yurt

Op een aantal plaatsen tijdens de reis zal je overnachten in een traditionele yurt. Overnachten in een yurt is een bijzondere ervaring. Je slaapt op een matras op de grond. De grond en wanden zijn bedekt met kleurrijke tapijten. Op koudere plaatsen, zoals Son Kul, staat er een kachel in de yurt, die ’s avonds heerlijk wordt opgestookt door de gastheer of -vrouw. Het toilet is meestal een hokje met een gat in de grond, de meeste yurt kampen hebben daarnaast een douchehokje.

Activiteiten rondom het Almaluu yurt kamp

  • Warm welkom door lokale bevolking
  • Leuke activiteiten in de omgeving

Het Almaluu yurtkamp is opgericht in samenwerking met het agentschap waar reisexpert Anne deel van uitmaakt. De gastheren zullen er alles aan doen om het je naar de zin te maken. Het kamp ligt aan de zuidelijke oever van het Issyl Kul meer waar je heerlijk kunt zwemmen. In de omgeving zijn volop mogelijkheden voor paardrijden, fietsen en wandelen.

Son Kul yurt kamp

  • Middenin de natuur
  • Kijkje in de keuken bij de lokale bevolking

Geniet van de natuur tot aan de horizon bij het Son Kul yurt kamp. Son Kul is een prachtig meer op 3016 meter hoogte. In de zomer slaan de nomaden hier hun yurt op om hun kuddes te laten grazen. We overnachten hier bij een nomaden familie. Omdat je dicht bij de lokale bevolking overnacht krijg je letterlijk een kijkje in de keuken. Gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

Homestays: the way to stay tijdens je Kirgizië vakantie. Voor eventjes ben je onderdeel van een Kirgizisch gezin en zie je hoe zij wonen, leven en werken.

Overnachten bij lokale families

Tijdens de reis overnachten we vaak in het huis van een lokale familie. We noemen dit een homestay. Deze gastvrije families ontvangen al jarenlang reizigers en doen er alles aan om het je naar de zin te maken. Hieronder volgen een aantal voorbeelden van gastgezinnen waar je tijdens een reis door Kirgizië kunt verblijven.

Overnachten bij mensen thuis brengt vaak mooie verhalen met zich mee, maar je hebt ook nog eens een positieve impact op het leven van de familie. Meer weten? Hier lees je vijf redenen om bij de lokale bevolking te verblijven.

Kirgizische spelen bij Chyrpykty homestay

  • Kennismaking met Kirgizische spelen
  • (H)eerlijke lokaal geproduceerde maaltijden

De familie in Chyrpykty werkt al jaren met ons samen. Voor gasten is een eigen hurk wc en een buitendouche gemaakt. De familie vult de waterbak met warm water, waarna de gasten zich prima kunnen douchen. Bij de ingang van de woning is een typisch Kirgizische wastafel te vinden. De familie daagt je graag uit voor het typisch Kirgizische spel Upai /ordo of een wedstrijd boogschieten. Voor de liefhebber kan er een heerlijke Kirgizische barbecue bereid worden.

Kookworkshop bij Saruu homestay

  • Prachtige natuur rondom
  • Kennismaking met de Kirgizische keuken

Ook deze familie werkt al jaren samen met onze reisexpert Anne. Bij deze familie vind je buiten een hurk toilet, een eenvoudige douche en binnen een wastafel. De gastvrouw is een geweldige kok en deelt graag haar ervaringen met onze reizigers. Ze organiseert desgewenst dan ook graag een kookworkshop.

Een relatief onbekend land in Centraal Azië is het bergachtige Kirgizië. Veel mensen verwachten niet dat Kirgizië een fantastisch vakantieland is. We geven je vijf redenen om een rondreis naar Kirgizie te maken.

Overnachten in een CBT guesthouse

Kirgizië heeft een goed georganiseerd netwerk van Community Based Tourism (CBT) guesthouses. Deze organisatie heeft als doelstelling om de leefomstandigheden van mensen in afgelegen berggebieden te verbeteren. Dit doet het CBT door plattelandstoerisme te ontwikkelen zonder de natuurlijke omgeving en cultuur van de lokale bevolking te schaden. We verblijven onder meer in Karakol, Kyzzyl Oi, Naryn, Sary Chelek, Arslanbob en Osh in een CBT guesthouses. Bij de overnachting maak je gebruik van de gemeenschappelijke douche en toilet. Een eenvoudige overnachting die een prachtige ervaring geeft en die de natuur minimaal belast.

Overnachten in een hotel in Bishkek

In de stad Bishkek overnacht je in een hotel, in een comfortabele kamer met eigen douche en toilet. We maken gebruik van verschillende hotels. Beide hotels zijn middelgrote 4 sterrenhotels met ongeveer 30 tot 50 kamers in het hotel. Het ene hotel is gelegen in het centrum van Bishkek en de ander ligt net iets verder van het centrum en heeft een buiten terras.

Plan jouw reis naar Kirgizië

Ben je op zoek naar een bijzondere Kirgizië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Anne, de reisexpert in Kirgizië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsstreek bij Anne.

Voorbeelden overnachtingen in Kirgizië

Deze accommodaties zijn een voorbeeld van de overnachtingen in Kirgizië die gebruikt zouden kunnen worden tijdens een reis. Alle accommodaties worden geboekt op basis van beschikbaarheid van de accommodatie ten tijde van de boeking.

Meer inspiratie voor je Kirgizië reis

Geïnspireerd door deze mooie accommodaties in Kirgizië? Kijk dan ook eens naar onze voorbeeldreizen voor een onvergetelijke rondreis door Kirgizië