Het nieuwe reizen gaat niet over mondkapjes en handen wassen. Het gaat erom dat we de tijd nemen om te genieten van de voorpret en dat we ons verdiepen in het land waar we naartoe gaan. Pas dan haal je alles uit je reis. Ga voor een onvergetelijke ervaring en maak verre reizen weer bijzonder. Voor jou én voor de lokale bewoners. Wij helpen je op weg met een bijzonder voorpretpakket.

Onbetaalbare ervaring voor iedereen

Zet een dikke streep door je bucketlist. De tijd dat we zoveel mogelijk trekpleisters moesten afvinken is voorbij. Voor een echt bijzondere ervaring neem je de tijd. Je bezoekt de minder bekende plekken, slaapt in kleinschalige accommodaties en maakt kennis met de bewoners tijdens speciale excursies. Want als er één ding is dat wij tijdens de coronacrisis hebben geleerd, dan is het wel hoe belangrijk toerisme is voor heel veel mensen over de hele wereld. Niet alleen de ervaring voor de reiziger is onbetaalbaar. De lokale bewoners profiteren ook van jouw komst, mits dat op een verantwoorde manier gebeurt.

Minder vaak en langer op reis

Het is bijna gewoon geworden om in het vliegtuig te stappen voor een weekje zon op een ander continent. Maar als je weet wat er allemaal nodig is voor zo'n flitsvakantie, bedenk je je wel twee keer voor je op 'boeken' drukt. Alleen al een retourvlucht tussen Nederland en Thailand kost net zoveel CO2 als een jaar lang autorijden in Nederland. Hoe wij daarover denken? Een verre reis maken is iets bijzonders. Dat doe je niet elk jaar. En als je gaat, ga dan zo lang mogelijk, zodat het de vervuilende vlucht waard is. Dat betekent niet dat je minder vaak op vakantie gaat. Je wisselt de verre reis af met een vakantie dichterbij huis. Wat dacht je van een bijzondere treinreis naar Oost-Europa?

Sta je ook te springen om weer op reis te kunnen? Wij vertellen je waarom je niet te lang moet wachten met het boeken van je vakantie in 2022.

Maak verre reizen weer bijzonder

Maak verre reizen weer bijzonder door maximaal te genieten van de voorpret. Wist je dat onderzoekers ontdekten dat je gelukkig wordt van de voorbereiding op je reis? Je hebt iets moois om naar uit te kijken en dat is goed voor je geluksgevoel. Je kunt uren door jaloersmakende Instagramplaatjes scrollen, de reisgidsen van voor naar achteren doorspitten en over jouw bestemming lezen op inspirerende blogs. Maar nu we zo lang moeten wachten tot we weer op reis kunnen, zorgen wij voor een extra portie voorpret met een uitgebreid voorpretpakket. Dat maakt het wachten een stuk leuker. Bovendien leer je meteen een hoop over je reisbestemming, zodat je – als het eenmaal zover is – echt alles uit je reis haalt.

Dit kun je verwachten

Onze reisexperts hebben de leukste voorpretpakketten voor je samengesteld, die aansluiten bij het land waar je naartoe gaat. Zo kun je alvast kennismaken met de lokale keuken tijdens een digitale kookworkshop. Sommige bestemmingen organiseren een muzikaal evenement, een spannende quiz, interessante lezing, fotografie workshop of een persoonlijk gesprek met een lokale gids. Het is helemaal leuk (en handig!) om alvast een paar zinnen te leren tijdens een online taalcursus. Kortom; een hoop bijzondere activiteiten om naar uit te kijken.

Vind jij het ook belangrijk dat de lokale bewoners profiteren van jouw komst? Bekijk onze checklist voor duurzaam reizen en ontdek wat je nog meer kan doen.

Voor wie is het voorpretpakket?

Lijkt het je leuk om nu al te genieten van je verre reis? Het voorpretpakket is voor alle reizigers die voor 1 januari 2022 een verre reis boeken met vertrek in 2022.  Je krijgt toegang tot de workshops en activiteiten en hebt extra lang de tijd om je goed voor te bereiden op je reis.

Ben je benieuwd naar ons originele voorpretpakket? Check de video voor een vrolijk voorproefje.