Kosovo is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein heen naar te gaan. Kosovo is dan ook een van de weinige landen in Europa die lastig te bereiken is per openbaar vervoer vanuit Nederland. Het kan natuurlijk wel, alleen zul je er wat langer over doen dan naar andere landen op de Balkan. Hier lees je onze tips voor een reis met de trein naar Kovoso, waarbij je de mooiste avonturen kunt beleven!

Hoe met de trein naar Kosovo

  • De trein is klimaatvriendelijker dan het vliegtuig
  • Een treinreis is avontuurlijk en afwisselend
  • Je rijdt het laatste stukje met de bus Kosovo in

Trein naar Kosovo: Routes met de trein en bus

De trein van Skopje (Noord-Macedonië) naar Pristina rijdt helaas niet meer en ook de trein die Belgrado met Skopje en Thessaloniki verbond rijdt sinds kort niet meer. De enige optie om zonder te vliegen in Kosovo te komen is per trein naar een buurland, en dan per bus verder Kosovo in. Hoe je zonder te vliegen in Kroatië, Albanië of Montenegro komt, kun je lezen in de blogs bij die landen.

Neem de tijd om ergens echt te zijn, een plek te ervaren en kennis te maken met de bewoners. Lees meer over de voordelen van slow travel.

Met de bus Kosovo in

Vanuit Skopje gaan er regelmatig bussen naar Pristina, die er zo’n twee uur over doen. Vanuit Servië kun je met de trein nog een eindje naar het zuiden reizen, maar ook dan moet je verder per bus. In het noorden van Kosovo, in de stad Mitrovica, zul je lopend de zwaar bewaakte brug over de Ibar moeten oversteken. Dit is de grens tussen de Servische Kosovaren en de Albanese Kosovaren. Eenmaal aan de andere kant pak je een bus die je naar Pristina brengt. Het verschil tussen die twee Kosovo’s is opmerkelijk en alleen daarom al een reden om deze ongebruikelijke route eens te nemen.

Ook vanuit Albanië en Montenegro rijden er bussen naar Kosovo (vanuit Montenegro via Albanië).

Plan jouw reis naar Kosovo

Ben je op zoek naar een bijzondere Kosovo rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Uta, de reisexpert in Kosovo. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Uta.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Wil je met de trein naar Kosovo, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.