Zo reis je met de trein naar Noord-Macedonië

 • Via Berlijn en Boedapest of München en Wenen
 • Prachtige tussenstops
 • Zo boek je je treinreis naar Noord-Macedonië

Trein naar Noord-Macedonië - Onderweg

 • München : Een veelzijdige stad met ruime groene parken, veel kunst en cultuur en prachtige gebouwen rondom de middeleeuwse Marienplatz.
 • Zagreb : In de hoofdstad van Kroatië vind je cultuur in overvloed. Geniet van de prachtige herenhuizen en de Austro-Hongaarse sfeer.
 • Belgrado : Een leuke opbloeiende stad in Servië met een interessante geschiedenis. Ontdek Kalemegdan, het fort waaronder de Donau en Sava samenstromen.
 • Skopje : Struin door de oude mooie straatjes in de oude bazaar en geniet van een prachtige mengeling van oud en nieuw.

Route 1: via Berlijn, Boedapest en Belgrado ​

Ga je met de trein naar Noord-Macedonië, dan is dit een goede route:

 • Amsterdam
 • Berlijn, Duitsland
 • Boedapest, Hongarije
 • Belgrado, Servië
 • Skopje, Noord-Macedonië

Met de trein naar Noord-Macedonië: route 1

Je neemt ’s ochtends de trein van Amsterdam naar Berlijn en stapt daar over op de nachttrein naar Boedapest. Je komt rond 08.30 uur aan in Boedapest. Normaal gesproken kun je dan doorreizen naar Belgrado, maar sinds februari 2019 wordt er aan het spoor gewerkt tussen Boedapest en Belgrado. Het is de bedoeling dat hier een hogesnelheidslijn komt, die de reistijd terugbrengt tot 3,5 uur. Nu rijdt er nog maar één trein per dag en die rijdt maar tot Novi Sad. Dat betekent dat je in Novi Sad zelf een bus moet nemen naar Belgrado. Het busstation zit naast het treinstation en de bus gaat elk uur. De rit naar Belgrado duurt anderhalf uur. In Belgrado kun je de nachttrein naar Skopje nemen. Daar kom je om half vijf ’s ochtends aan. Vanwege de aansluitingen moet je waarschijnlijk wel overnachten in Belgrado en daar eerst de dag doorbrengen.

Met de trein reizen is niet alleen leuk en ontspannen. Het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu dan vliegen. Hier lees je over alle voordelen van reizen met de trein.

Route 2: via München, Wenen/Boedapest, Zagreb en Belgrado

Het is onduidelijk hoe lang de werkzaamheden tussen Boedapest en Belgrado nog duren. Tot die afgerond zijn, is het makkelijker om een andere route nemen:

 • Amsterdam
 • München, Duitsland
 • (Wenen, Oostenrijk of Boedapest, Hongarije)
 • Zagreb
 • Belgrado
 • Skopje

Met de trein naar Noord-Macedonië: route 2

Kies je de snelste route, dan reis je eerst via Duisburg naar München. Je komt rond 22.00 uur aan in München en neemt om rond 23.30 uur de nachttrein naar Zagreb. Daar arriveer je om 08.30 uur. Vanuit daar neem je om 11.00 uur de trein naar Belgrado, waar je rond 18.00 uur aankomt. De nachttrein naar Skopje vertrekt om 18.35 en arriveert daar om 04.25 uur. Let op: deze trein rijdt alleen van 13 juni tot 20 september! Buiten deze periode wordt er geen alternatief vervoer geboden en moet je zelf een bus nemen. Wil je je reis verlengen met leuke tussenstops? Kies dan voor een trein van München naar Wenen of Boedapest en reis vanuit daar naar Zagreb.

Trein naar Noord-Macedonië: Maak de leukste tussenstops

Zoals je hierboven leest, is een treinreis naar Noord-Macedonië geen rechttoe-rechtaan-traject. Het duurt minimaal veertig uur om van Amsterdam naar Skopje te reizen en de aansluitingen zijn niet altijd ideaal. Het is daarom een aanrader om onderweg een paar keer uit te stappen in de leuke steden op de route. Een paar nachten doorbrengen in Boedapest, Wenen of Zagreb is helemaal geen straf. Zo wordt je rondreis Noord-Macedonië onderdeel van een mooie Europa-reis.

Treinreizen versus vliegen naar Noord-Macedonië

Treinreizen heeft verschillende voordelen ten opzichte van vliegen. Zo is treinreizen veel beter voor het klimaat en is het een duurzame manier van reizen. Treinreizen is ook een stuk comfortabeler dan vliegen: je hebt meer beenruimte, de stoelen zijn ruimer en je hebt meer bewegingsvrijheid. Bovendien is reizen met de trein veel leuker dan vliegen. Je ziet veel meer van de landen waar je doorheen reist en je kunt onderweg leuke stops maken. Zo wordt je reis nog afwisselender.

Waar boek je je trein naar Noord-Macedonië?

Voor het boeken van je treinreis naar Noord-Macedonië zijn er veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je zelf losse tickets boeken of je tickets boeken op een boekingssite. Een handige site voor het boeken van je treinreis is Trainline. Op deze site zie je meteen de meest gunstige verbindingen. Lees meer over alle mogelijkheden om je treinreis binnen Europa te boeken.

Met een Interrail pas naar Noord-Macedonië

Wil je maximale flexibiliteit op je treinreis naar Noord-Macedonië? Kies dan voor een Interrail pas. Het mooie van reizen met een Interrail pas is dat de reisdata niet vaststaan. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je wilt. Lees hier een blog over de voordelen van reizen met Interrail.

Boek je hotels onderweg via Bookdifferent

Voor het boeken van je hotelovernachtingen onderweg naar je bestemming, raden we Bookdifferent aan. Bij Bookdifferent boek je de meest duurzame accommodaties. Elke accommodatie wordt door Bookdifferent gecontroleerd op duurzaamheid. Bovendien wordt de CO2 voetafdruk van elke accommodatie getoond. Zo reis èn overnacht je super duurzaam!

Vergelijk je CO2 uitstoot

Op de site van Green Tickets kun je prijzen, reistijd en de CO2 uitstoot van verschillende manieren om te reizen vergelijken.

Meer inspiratie voor je treinreis

Wil je meer inspiratie voor je treinreis naar en door Oost-Europa? Lees meer over slow travel.