Ga je een rondreis Noord-Macedonië maken, dan lijkt het vanzelfsprekend om een vliegticket naar Skopje te boeken. Maar vliegen hoeft niet, het kan ook anders. Je kunt namelijk ook met de trein naar Noord-Macedonië reizen. Dit is een optie voor avontuurlijke reizigers, want je reist per trein heel Europa door. We leggen je graag uit hoe je met de trein naar Noord-Macedonië kunt reizen.

Bekijk hier de beste route voor je treinreis naar Noord-Macedonië

Bekijk hier je treinreis naar Skopje

Route Vertrektijd Aankomsttijd Soort vervoer
Amsterdam Centraal - Düsseldorf Hbf 12:38 14:50 Dagtrein
Düsseldorf Hbf - München Hbf 15:27 20:27 Dagtrein
München Hbf - Zagreb Glavni kolodvor 23:20 08:35 (+1 dag) Nachttrein
Zagreb Glavni kolodvor - Novi Beograd 11:04 18:12 Dagtrein
Overnachting in Belgrado      
Beograd Topčider - Skopje 18:25 04:25 (+1 dag) Nachttrein

 

Zo boek je je treinrondreis naar Noord-Macedonië

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts die ter plaatse wonen. Zo ook in Noord-Macedonië. Laat Ema, de reisexpert van Noord-Macedonië, je wensen weten, ontvang een reisvoorstel op maat en stel samen je ideale rondreis samen.

Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje. 

Wil je met een zo'n positief mogelijke impact naar en door Noord-Macedonië reizen? Kies dan voor onze Wandelreis Noord-Macedonië.

Waarom en hoe met de trein naar Noord-Macedonië

 • Via Berlijn en Boedapest of München en Wenen
 • Prachtige tussenstops
 • Zo boek je je treinreis naar Noord-Macedonië

Trein naar Noord-Macedonië - Onderweg

 • München : Een veelzijdige stad met ruime groene parken, veel kunst en cultuur en prachtige gebouwen rondom de middeleeuwse Marienplatz.
 • Zagreb : In de hoofdstad van Kroatië vind je cultuur in overvloed. Geniet van de prachtige herenhuizen en de Austro-Hongaarse sfeer.
 • Belgrado : Een leuke opbloeiende stad in Servië met een interessante geschiedenis. Ontdek Kalemegdan, het fort waaronder de Donau en Sava samenstromen.
 • Skopje : Struin door de oude mooie straatjes in de oude bazaar en geniet van een prachtige mengeling van oud en nieuw.

Interrailen

Interrailen is een mooie manier om te reizen naar je bestemming. Met een Interrail Pass reis je onbeperkt over alle grenzen in Europa heen met slechts één ticket. Er is keuze genoeg met meer dan 40.000 bestemmingen in zeker 30 landen. Je reist rond zonder lange incheckprocedures of wachtrijen en kan genieten van meer beenruimte, geen bagagebeperkingen, wifi en een geweldig uitzicht. Daarnaast kan je ook gebruik maken van nachttreinen, zodat je sneller lange stukken kunt overbruggen. Neem een kijkje welke treinpas het beste bij jouw plannen past.

Neem de tijd om ergens echt te zijn, een plek te ervaren en kennis te maken met de bewoners. Lees meer over de voordelen van slow travel.

Route 1: via Berlijn, Boedapest en Belgrado ​

Ga je met de trein naar Noord-Macedonië, dan is dit een goede route:

 • Amsterdam
 • Berlijn, Duitsland
 • Boedapest, Hongarije
 • Belgrado, Servië
 • Skopje, Noord-Macedonië

Met de trein naar Noord-Macedonië

Je neemt ’s ochtends de trein van Amsterdam naar Berlijn en stapt daar over op de nachttrein naar Boedapest. Je komt rond 08.30 uur aan in Boedapest. Normaal gesproken kun je dan doorreizen naar Belgrado, maar sinds februari 2019 wordt er aan het spoor gewerkt tussen Boedapest en Belgrado. Het is de bedoeling dat hier een hogesnelheidslijn komt, die de reistijd terugbrengt tot 3,5 uur. Nu rijdt er nog maar één trein per dag en die rijdt maar tot Novi Sad. Dat betekent dat je in Novi Sad zelf een bus moet nemen naar Belgrado. Het busstation zit naast het treinstation en de bus gaat elk uur. De rit naar Belgrado duurt anderhalf uur. In Belgrado kun je de nachttrein naar Skopje nemen. Daar kom je om half vijf ’s ochtends aan. Vanwege de aansluitingen moet je waarschijnlijk wel overnachten in Belgrado en daar eerst de dag doorbrengen.

Noord-Macedonië is niet de enige bestemming die goed te bereiken is met de trein. Lees meer over alle mogelijkheden om je treinreis binnen Europa te boeken.

Route 2: via München en Belgrado

Het is onduidelijk hoe lang de werkzaamheden tussen Boedapest en Belgrado nog duren. Tot die afgerond zijn, is het makkelijker om een andere route nemen:

 • Amsterdam
 • München, Duitsland
 • (Wenen, Oostenrijk of Boedapest, Hongarije)
 • Zagreb
 • Belgrado
 • Skopje

Met de trein naar Noord-Macedonië: route 2

Kies je de snelste route, dan reis je eerst via Duisburg naar München. Je komt rond 22.00 uur aan in München en neemt om rond 23.30 uur de nachttrein naar Zagreb. Daar arriveer je om 08.30 uur. Vanuit daar neem je om 11.00 uur de trein naar Belgrado, waar je rond 18.00 uur aankomt. De nachttrein naar Skopje vertrekt om 18.35 en arriveert daar om 04.25 uur. Let op: deze trein rijdt alleen van 13 juni tot 20 september! Buiten deze periode wordt er geen alternatief vervoer geboden en moet je zelf een bus nemen. Wil je je reis verlengen met leuke tussenstops? Kies dan voor een trein van München naar Wenen of Boedapest en reis vanuit daar naar Zagreb.

Ben je op zoek naar een familiereis naar Noord-Macedonië? Reisexpert Ema heeft een leuke voorbeeldreis Noord-Macedonië met kinderen samengesteld. 

Trein naar Noord-Macedonië: leuke tussenstops

Zoals je hierboven leest, is een treinreis naar Noord-Macedonië geen rechttoe-rechtaan-traject. Het duurt minimaal veertig uur om van Amsterdam naar Skopje te reizen en de aansluitingen zijn niet altijd ideaal. Het is daarom een aanrader om onderweg een paar keer uit te stappen in de leuke steden op de route. Een paar nachten doorbrengen in Boedapest, Wenen of Zagreb is helemaal geen straf. Zo wordt je rondreis Noord-Macedonië onderdeel van een mooie Europa-reis.

Wil je tijdens je treinreis zo duurzaam mogelijk overnachten? Boek dan je hotels via Book Different. Zij selecteren hotels niet alleen op prijs, maar ook op de impact die de accommodatie heeft op het milieu.

Treinreizen vs vliegen naar Noord-Macedonië

Treinreizen heeft verschillende voordelen ten opzichte van vliegen. Zo is treinreizen veel beter voor het klimaat en is het een duurzame manier van reizen. Treinreizen is ook een stuk comfortabeler dan vliegen: je hebt meer beenruimte, de stoelen zijn ruimer en je hebt meer bewegingsvrijheid. Bovendien is reizen met de trein veel leuker dan vliegen. Je ziet veel meer van de landen waar je doorheen reist en je kunt onderweg leuke stops maken. Zo wordt je reis nog afwisselender.

Reizen met de trein of het vliegtuig?

Een vliegreis naar Noord-Macedonië is een snelle en makkelijke optie. Helaas is het geen duurzame. Met een retourvlucht naar Skopje is je gemiddelde uitstoot 809kg. Daarom is het beter om te kiezen voor een ander vervoersmiddel. Reis je met twee personen met de auto naar Skopje dan is je CO2-uitstoot hoger dan als je een reis met het vliegtuig maakt. Maar een vlucht stoot ook andere schadelijke broeikasgassen uit, wat een auto niet doet. Dus kan je beter met twee personen de auto pakken. Er is voor de reis nog een betere optie dan de auto en het vliegtuig. Reis je met de trein? Dan is je uitstoot slechts 58kg. Een treinreis naar Noord-Macedonië is duurzamer, maar ook leuker!

Plan jouw reis naar Noord-Macedonië

Ben je op zoek naar een bijzondere Noord-Macedonië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Ema, de reisexpert in Noord-Macedonië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Ema.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Wil je met de trein naar de Noord-Macedonië, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.

Veelgestelde vragen met de trein naar Noord-Macedonië

Hoe lang duurt een treinreis naar Noord-Macedonië?

Hoeveel klimaatvriendelijker is een treinreis dan een vlucht?

Kun je binnen Noord-Macedonië met de trein reizen?

Wat is de beste reistijd voor een treinreis door Noord-Macedonië?