Ga je naar Oostenrijk op vakantie? Dan vraag je je vast af welk vervoersmiddel je neemt. Je kunt vliegen, met je auto er naartoe rijden of de trein pakken. De trein is een duurzame en comfortabele optie. En een leuke, want wanneer je overdag reist, kun je genieten van het mooie uitzicht op de groene bergen en de houten huisjes. Liever 's nachts reizen? Dat kan ook. Van Amsterdam rijdt er dagelijks een nachttrein naar Oostenrijk.

Zo boek je je treinrondreis naar Oostenrijk

Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje. 

Zo reis je met de trein naar Oostenrijk

  • Reis met de voordelige Interrail Pass
  • Besteed je tijd goed en pak de nachttrein
  • Met de trein naar Oostenrijk is een belevenis

Trein naar Oostenrijk: wakker worden op je vakantiebestemming

Je kunt op diverse manieren met de trein in Oostenrijk komen. Wil je je vakantiedagen het liefst besteden aan het zijn op je bestemming? Kies dan voor een route waarbij je een groot deel slapend doorbrengt. 's Nachts dus. Net als vroeger reis je sinds begin 2021 weer comfortabel met de nachttrein naar Oostenrijk. Deze zogenoemde Nightjet vertrekt elke dag om 19:30 uur vanuit Amsterdam en arriveert de volgende ochtend om negen uur in Wenen. Onderweg stopt 'ie onder andere in Wels, Linz en St. Pölten. Je kunt ook opstappen in Utrecht en Arnhem. Ook naar Innsbrück rijdt er vanaf Amsterdam Centraal station een Nightjet. En ook Salzburg is per nachttrein bereikbaar. Je moet dan alleen in de ochtend een overstap maken in Rosenheim.

 

 

De voordelen van de nachttrein naar Oostenrijk

Er zitten fijne voordelen aan het reizen met de nachttrein naar Oostenrijk. Je hoeft geen extra vakantiedagen op te nemen, want je reist 's nachts. Daarnaast is het comfortabel reizen, want je kruipt onder de wol en wordt de volgende dag wakker op een andere plek. Daar hoef je niets voor te doen, alleen maar lekker slapen. In de Nightjet kun je kiezen tussen verschillende rijtuigen. Je hebt een zit-, lig- en slaaprijtuig. In de slaaprijtuigen vind je gedeelde douches en toiletten en cabines met een eigen wastafel. De volgende ochtend word je wakker met ontbijt. De Nightjet is ook ideaal voor een reis met kinderen. Wanneer je een hele coupé met zes bedden boekt, heb je een slaapcabine voor je alleen. Deze coupes worden 'privatabteil liegewagen' genoemd.

Interrailen

Interrailen is een mooie manier om te reizen naar je bestemming. Met een Interrail Pass reis je onbeperkt over alle grenzen in Europa heen met slechts één ticket. Er is keuze genoeg met meer dan 40.000 bestemmingen in zeker 30 landen. Je reist rond zonder lange incheckprocedures of wachtrijen en kan genieten van meer beenruimte, geen bagagebeperkingen, wifi en een geweldig uitzicht. Daarnaast kan je ook gebruik maken van nachttreinen, zodat je sneller lange stukken kunt overbruggen. Neem een kijkje welke treinpas het beste bij jouw plannen past.

Tijdens de treinreis naar Oostenrijk kun je ook uitstappen in Duitse steden als Frankfurt en München. Leuk om meteen te bezoeken. 

Treinreizen versus autoreis Oostenrijk

Kies je ervoor om met de auto naar Oostenrijk te gaan, dan doe je daar vanuit Nederland ongeveer elf uur over. Onderweg kun je stoppen in Zuid-Duitsland of Oostenrijk, of je rijdt de route met z’n tweeën in één dag. Het nadeel is dat je dan wel vermoeid op je bestemming aankomt. Reizen met de trein een stuk relaxter: je hebt meer bewegingsvrijheid, je kunt onderweg lekker lezen of uit het raam kijken en je hoeft je niet druk te maken over de route. En vergeet het opletten: het enige wat je moet onthouden is wanneer je arriveert en moet overstappen.

Treinreizen versus vliegen naar Oostenrijk

Het is een feit: vliegen is sneller dan reizen met de trein. Maar waarom haastig zijn als je op vakantie bent? Je hebt eigenlijk alle tijd. Om deze redenen wil jij met de trein naar Oostenrijk - en niet met het vliegtuig: 

  • Wachten, wachten, wachten. Als je gaat vliegen, betekent dit dat je veel moet wachten. Saai én best wel vermoeiend.
  • Treinreizen is een stuk comfortabeler dan vliegen: je hebt meer beenruimte, de stoelen zijn ruimer en je kunt af en toe je benen strekken. 
  • Reizen met de trein is veel leuker dan vliegen, want je ziet veel meer van de landen die je doorkruist.
  • Je kunt mooie stops maken onderweg, waardoor de reis onderdeel wordt van je vakantie

 

Reizen met de trein is veel milieuvriendelijker dan vliegen

Wij vinden reizen met de trein veel leuker dan vliegen, dat is inmiddels wel duidelijk. Maar naast dat het leuk is, is reizen met de trein veel duurzamer. Reis je met z'n tweeën, dan scheelt dat al snel 150 kg CO2 per persoon. Als je bedenkt dat we per persoon niet meer dan 1500 kg per jaar moeten uitstoten om onder de 1,5 graden opwarming te blijven, dan heb je met een enkeltje Oostenrijk al eentiende van je persoonlijke CO2-budget verbruikt. En wat dacht je van die 320 kg aan andere schadelijke stoffen die vliegtuigen uitstoten en treinen niet? Stikstofoxiden, waterdamp. Wij weten wel voor welk vervoersmiddel we gaan!

Ga jij de 7-daagse Huttentocht Oostenrijk wandelreis doen? Dan start je avontuur in Mallnitz. Om in Mallnitz met de trein te komen, kun je het beste de ICE naar Frankfurt nemen, daar overstappen op de trein naar München en vervolgens de EuroCity naar Mallnitz pakken. Kijk voor meer treininfo en het boeken van tickets op de website van The Train Traveller.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Wil je met de trein naar Oostenrijk, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.