Ga je naar Oostenrijk op vakantie? Dan vraag je je vast af welk vervoersmiddel je neemt. Je kunt vliegen, met je auto er naartoe rijden of de trein pakken. De trein is een duurzame en comfortabele optie. En een leuke, want wanneer je overdag reist, kun je genieten van het mooie uitzicht op de groene bergen en de houten huisjes. Liever 's nachts reizen? Dat kan ook. Van Amsterdam rijdt er dagelijks een nachttrein naar Oostenrijk.

Beste treinroute naar Mallnitz

Terugreis

Mallnitz-Obervellach - vertrek - 16:04
Wels - aankomst - 19:14

Wels - vertrek - 21:51
Amsterdam - aankomst - 09:58
Nachttrein

Je boekt een retourticket voor deze treinreis vanaf €120,- per persoon.

Boek deze treinreis via The Train Traveller

Zo boek je je treinrondreis naar Oostenrijk

Bij Better Places boek je wandelreizen in kleine groep. Zo ook naar Oostenrijk, hét land om een uitdagende huttentocht te maken. De huttentocht door Oostenrijk begint en eindigt in het plaatsje Mallnitz. Dit dorp, aan de voet van de Hohe Tauern, is goed met de trein te bereiken. 

Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje. 

 Reizen met de trein is comfortabel, maar ook echt een avontuur. Tijdens een treinreis heb je kans op vertraging of uitval van treinen. Geen zorgen, je kunt vaak gewoon de volgende trein nemen. Zorg er dus wel voor dat je geen haast hebt en flexibel bent. Dan word je treinreis nóg leuker!

Zo reis je met de trein naar Oostenrijk

  • Reis met de voordelige Interrail Pass
  • Besteed je tijd goed en pak de nachttrein
  • Met de trein naar Oostenrijk is een belevenis

Trein naar Oostenrijk: wakker worden op je vakantiebestemming

Je kunt op diverse manieren met de trein in Oostenrijk komen. Wil je je vakantiedagen het liefst besteden aan het zijn op je bestemming? Kies dan voor een route waarbij je een groot deel slapend doorbrengt. 's Nachts dus. Net als vroeger reis je sinds begin 2021 weer comfortabel met de nachttrein naar Oostenrijk. Deze zogenoemde Nightjet vertrekt elke dag om 19:30 uur vanuit Amsterdam en arriveert de volgende ochtend om negen uur in Wenen. Onderweg stopt 'ie onder andere in Wels, Linz en St. Pölten. Je kunt ook opstappen in Utrecht en Arnhem. Ook naar Innsbrück rijdt er vanaf Amsterdam Centraal station een Nightjet. En ook Salzburg is per nachttrein bereikbaar. Je moet dan alleen in de ochtend een overstap maken in Rosenheim.

 

 

De voordelen van de nachttrein naar Oostenrijk

Er zitten fijne voordelen aan het reizen met de nachttrein naar Oostenrijk. Je hoeft geen extra vakantiedagen op te nemen, want je reist 's nachts. Daarnaast is het comfortabel reizen, want je kruipt onder de wol en wordt de volgende dag wakker op een andere plek. Daar hoef je niets voor te doen, alleen maar lekker slapen. In de Nightjet kun je kiezen tussen verschillende rijtuigen. Je hebt een zit-, lig- en slaaprijtuig. In de slaaprijtuigen vind je gedeelde douches en toiletten en cabines met een eigen wastafel. De volgende ochtend word je wakker met ontbijt. De Nightjet is ook ideaal voor een reis met kinderen. Wanneer je een hele coupé met zes bedden boekt, heb je een slaapcabine voor je alleen. Deze coupes worden 'privatabteil liegewagen' genoemd.

Tijdens de treinreis naar Oostenrijk kun je ook uitstappen in Duitse steden als Frankfurt en München. Leuk om meteen te bezoeken. 

Treinreizen versus autoreis Oostenrijk

Kies je ervoor om met de auto naar Oostenrijk te gaan, dan doe je daar vanuit Nederland ongeveer elf uur over. Onderweg kun je stoppen in Zuid-Duitsland of Oostenrijk, of je rijdt de route met z’n tweeën in één dag. Het nadeel is dat je dan wel vermoeid op je bestemming aankomt. Reizen met de trein een stuk relaxter: je hebt meer bewegingsvrijheid, je kunt onderweg lekker lezen of uit het raam kijken en je hoeft je niet druk te maken over de route. En vergeet het opletten: het enige wat je moet onthouden is wanneer je arriveert en moet overstappen.

Reizen met de trein is veel milieuvriendelijker dan vliegen

Wij vinden reizen met de trein veel leuker dan vliegen, dat is inmiddels wel duidelijk. Maar naast dat het leuk is, is reizen met de trein veel duurzamer. Reis je met z'n tweeën, dan scheelt dat al snel 150 kg CO2 per persoon. Als je bedenkt dat we per persoon niet meer dan 1500 kg per jaar moeten uitstoten om onder de 1,5 graden opwarming te blijven, dan heb je met een enkeltje Oostenrijk al eentiende van je persoonlijke CO2-budget verbruikt. En wat dacht je van die 320 kg aan andere schadelijke stoffen die vliegtuigen uitstoten en treinen niet? Stikstofoxiden, waterdamp. Wij weten wel voor welk vervoersmiddel we gaan!

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Wil je met de trein naar Oostenrijk, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.