Ruud - Reisexpert Slovenië

Ik heb antropologie gestudeerd waarbij ik mij specialiseerde in de zuidwestelijke Balkan. Regelmatig ben ik als begeleider van culturele rondreizen of bergwandeltochten onderweg in mijn geliefde Slovenië. Als ervaren reiziger en reisspecialist ken ik Slovenië door en door.

Reisspecialist Slovenië Ruud

Zo reis je met de trein naar Slovenië

Met de trein ben je in 14 uur in Slovenië
Het is relaxter dan reizen met de auto
Maak onderweg een paar mooie stops
Gebruik de speciale reisplanner

Met Interrail naar Slovenië: de beste route

Wil je zo snel mogelijk met de trein naar Slovenië reizen, dan is dit de beste optie:

  • Je neemt ’s ochtends vroeg vanaf Amsterdam of Utrecht de hogesnelheidstrein ICE International naar Frankfurt. 
  • Daar stap je over op de ICE naar München. 
  • In München neem je de trein naar Villach in Oostenrijk. 
  • In Villach neem je de trein naar Ljubljana in Slovenië, die ’s avonds aankomt. Veertien uur na vertrek uit Amsterdam kom je aan op je bestemming. Met de auto doe je er vanuit Nederland elf tot twaalf uur over. 

 

Treinreizen versus autoreis Slovenië

Kies je ervoor om met de auto naar Slovenië te gaan, dan doe je daar vanuit Nederland ruim elf uur over. Onderweg kun je stoppen in Zuid-Duitsland of Oostenrijk, of je kunt met z’n tweeën in één dag rijden. Het nadeel is dat je dan wel moe op je bestemming aankomt. Bovendien is reizen met de trein een stuk relaxter: je hebt meer bewegingsvrijheid, je kunt onderweg lekker lezen of uit het raam kijken en je hoeft je niet druk te maken over kaart lezen. Bovendien hoef je niet op de weg te letten en dat alleen maakt treinreizen al heel ontspannen.

Hoewel treinreizen wel heel ontspannen is, zijn er ook voordelen aan reizen met de auto naar Slovenië. Hier lees je daar alles over.

Treinreizen Slovenië: hotelboekingen maken

Kies je ervoor om onderweg naar Slovenië tussenstops te maken? Boek dan van tevoren je hotelovernachtingen in verschillende steden. Dat kan onder andere via Bookdifferent, waar je de leukste duurzame accommodaties boekt.

Interrail naar Slovenië met een Interrail Global Pass

Per trein naar Slovenië reis je het makkelijkste met de Interrail Global Pass. Met deze pas kun je volledig flexibel reizen tussen 31 landen zonder al vooraf data en tijden vast te moeten leggen. Zo reis je op je eigen tempo en kies je zelf welke route naar Slovenië je neemt. Goed om te weten: je kunt de Interrail Global Pass ook aanschaffen voor reizen in de eerste klas. Zo maak je je treinreis nóg een stukje comfortabeler. Lees meer over de voordelen van reizen met Interrail.

 

Met Interrail naar Slovenië – plan je reis via de Reisplanner app

Wil je treinreizen nog gemakkelijker maken? Download dan de Reisplanner app van Interrail. Dit is een reisplanner en treindienstregeling die ook offline werkt. Zo zoek je snel de treintijden op, je kunt eenvoudig je reis plannen en je ziet of je moet reserveren voor je volgende trein.

Kosten Interrail Global Pass

Hoeveel een Interrail Global Pass kost, hangt af van het soort pas dat je boekt. Er zijn verschillende opties, waaronder:

  • Een pas die zeven dagen geldig is tijdens een periode van een maand. Die kost 258 euro. 
  • Een pas die 15 dagen onbeperkt geldig is en waarmee je zo veel en zo vaak mag treinreizen als je maar wilt. Deze kost 341 euro. 

Je kiest dus een Interrail Global Pass die helemaal past bij je reis, zodat je geen onnodige kosten maakt. Lees meer over de voordelen van Interrail.

Voordelen Interrail Global Pass

Reizen met een Interrail Global Pass heeft veel voordelen:

  • Met je pas kun je naar 40.000 bestemmingen in 31 verschillende landen treinen. 
  • Je kunt in je eigen tempo onbeperkt reizen en onderweg uitstappen waar je maar wilt. Reis je graag eerste klas? Dat kan met deze pas ook. 
  • Je kunt je reis op je plaatselijke treinstation beginnen: je Interrail Global Pass is meteen geldig. 
  • Ben je 27 jaar of jonger of ouder dan 60? Dan krijg je korting op je treinpas. 

Interrail Pass kopen en reserveren

Je Interrail Global Pass bestel je via de website van Interrail. Je pas wordt dan aangetekend thuisbezorgd. Let op: voor internationale treinen en nachttreinen heb je naast een pas vaak ook een verplichte reservering nodig. Reserveringen kun je via de website van Interrail maken en er zijn kosten aan verbonden.

Vergelijk je CO2 uitstoot

Op de site van Green Tickets kun je prijzen, reistijd en de CO2 uitstoot van verschillende manieren om te reizen vergelijken.

Meer inspiratie voor je treinreis

Wil je meer inspiratie voor je treinreis naar en door Oost-Europa? Lees meer over slow travel.