Better Places en filterflessenproducent Water-to-Go slaan de handen ineen om onnodig plastic afval dat veroorzaakt wordt door het toerisme tegen te gaan. De duurzame filterfles biedt een alternatief voor plastic flesjes mineraalwater en is door onze bloggers keer op keer als beste getest. Met de Water-to-Go wordt minder plastic gebruiken wel heel makkelijk!

Hoe gebruik je minder plastic op reis?:

  • Maak vervuild drinkwater veilig
  • Water-to-Go als beste getest
  • Maak een duurzame belofte
  • Samen tegen plastic

Minder plastic gebruiken op reis

Het kraanwater op de meeste bestemmingen buiten Europa is onveilig en er zijn vaak te weinig plekken waar je je hervulbare fles kunt bijvullen. Als reiziger wil je voldoende drinken en dus is de verleiding groot om plastic wegwerpflesjes met mineraalwater te kopen. Met de Water-to-Go is dat voorgoed verleden tijd. De herbruikbare, hervulbare en recyclebare waterflessen filteren 99.9% van alle ziekteverwekkers uit het kraanwater. Zo wordt elke niet-zout waterbron, overal ter wereld veilig drinkbaar. De fles kun je eindeloos blijven gebruiken. Het enige onderdeel dat je moet af en toe moet vervangen is het filter. Ook die is 100% recyclebaar.

Water-to-Go als beste getest

In de afgelopen jaren zijn wij op zoek gegaan naar de beste filterfles, zodat onze reizigers nog makkelijker minder plastic kunnen gebruiken op reis. We hebben een aantal reisbloggers gevraagd verschillende flessen en andere filterapparaten te testen. Zij keken naar gebruiksgemak, gewicht, prijs en wat de flessen precies filteren. De Water-to-Go kwam elke keer als beste uit de test. Het is niet alleen het beste filter, de fles is ook nog eens een stuk goedkoper dan de concurrent. Een goede reden voor ons om het bedrijf te benaderen voor een samenwerking. Oprichter Dave Shanks was meteen enthousiast en liet speciaal voor ons flessen met het Better Places logo drukken.

Wil je meer weten over de verschillende filterflessen die onze bloggers hebben getest? In dit artikel vergelijken we alle filterflessen en zetten we de resultaten overzichtelijk op een rij. Zo kun je in één keer zien welk filter het beste bij jou past.

Korting op Water-to-Go bij een duurzame belofte

Ga je met Better Places op reis, dan kun je je opgeven voor één of meer van onze duurzame beloftes. Wie zich opgeeft voor de belofte om plasticvrij te reizen ontvangt van ons handige tips om minder plastic te gebruiken op reis. We helpen je graag op weg om je belofte waar te maken. Daarom krijg je na aanmelding van je belofte een speciale kortingscode, waarmee je de Water-to-Go met korting kunt bestellen. 

Samen tegen plastic

In 2019 tekende Better Places, samen met 180 andere bedrijven uit de toerismesector, de International Tourism Plastic Pledge. De ondertekenaars laten daarmee zien dat ze zich actief inzetten om plastic afval dat veroorzaakt wordt door het toerisme te verminderen. Één van de stappen die wij zetten is de samenwerking met Water-to-Go. Met de filterflessen kunnen we onze reizigers een veilige manier bieden om zelf het kraanwater op bestemming te filteren. De gemiddelde reiziger bespaart daarmee al snel zo’n dertig plastic flesjes tijdens een tweeweekse rondreis. Als al onze reizigers een Water-to-Go meenemen, dan besparen we samen meer dan 200.000 plastic flesjes. Samen maken we echt een verschil!

Minder plastic gebruiken op reis?

Wil je na het lezen van dit artikel nog meer tips om minder plastic te gebruiken op reis? Of ben je op zoek naar tips die je makkelijk kunt toepassen per land? Wij vertellen hoe je plasticvrij op reis gaat en leggen uit hoe de handige Refill My Bottle app werkt. Of kijk deze video met heel veel handige tips tegen wegwerpplastic.

Meer inspiratie?

Wil je voortaan ook minder plastic gebruiken op reis? Wereldreizigers Daisy en Patrick ging bijna drie jaar op wereldreis en kochten niet één plastic flesje water. Hier vind je hun tips tegen plastic.