Top 5 Moldavië bezienswaardigheden volgens Andrei

Orheiul Vechi
Transnistrië
De wijnregio's
Plaiul Fagului National Park
Tipova Klooster

Archeologisch complex Orheiul Vechi

Zonder meer een van de mooiste bezienswaardigheden in Moldavië is Orheiul Vechi. Dit culturele en archeologische complex bestaat uit diverse monumenten waaronder een uit kalksteenrotsen gehakte kerk. Bijzonder is dat de bouwwerken uit verschillende periodes dateren, van ver voor Christus tot in de 14e eeuw. Orheiul Vechi is niet alleen vanuit historisch oogpunt de moeite van een bezoek waard; het is ook spectaculair gelegen midden in een kloof in de Raut vallei. Je kunt je bezoek aan Orheiul Vechi dan ook goed combineren met een wandeling door dit bijzonder mooie gebied.

Moldavië bezienswaardigheden: Transnistrië

Tijdens je Moldavië rondreis zal je het land even verlaten. Alhoewel dat in theorie tegen te spreken valt. Transnistrië behoort niet meer tot Moldavië maar wordt officieel niet als onafhankelijk land erkent. Deze complexe situatie maakt het gebied tot een van de meest interessante bezienswaardigheden in Moldavië en de gehele Balkan. Het heet namelijk wel degelijk een grensovergang en eigen munteenheid en je zal ook aan het straatbeeld merken dat je niet meer in Moldavië bent. Een plek die je niet snel zal vergeten!

Met de trein naar Moldavië. Het is misschien niet het eerste waar je aan zou denken, maar het is erg goed te doen. Ook kom je onderweg langs de mooiste bestemmingen in Europa.

De wijnregio's

Een glas wijn uit Moldavië? Dat heb je wellicht nog nooit gedronken. Iets wat je zeker wel moet doen tijdens je Moldavië reis. Het land brengt goede wijnen voort, die vooral in Rusland erg gewild zijn. Via Better Places kan je een speciale wijnreis Moldavië samenstellen waarbij je de mooiste plekken uit de wijnregio aandoet, zoals de kleinschalige wijnboerderijen KaraGani en Vinaria in het uiterste zuiden van het land. Maar in elke rondreis door dit land kan een bezoek aan een wijnhuis worden opgenomen. Uiteraard met wijnproeverij!

Plaiul Fagului National Park

Het is niet alleen maar cultuur snuiven tijdens je rondreis; ook aan natuurlijke bezienswaardigheden in Moldavië is geen gebrek. Verspreid door het land zijn vijf beschermde natuurparken aangewezen, waardoor de natuur hier nog veelal onaangetast is. Tijdens een middag in Plaiul Fagului, wat ook wel ‘land van de berken’ wordt genoemd, kan je op pad met een boswachter die je alles weet te vertellen over de flora en fauna in Moldavië. Je kunt onderweg onder andere herten, wilde zwijnen en vele vogelsoorten spotten.

Moldavië bezienswaardigheden: Tipova Klooster

Naast het grotklooster van Orheiul Vechi is Tipova een van de meest bekende bezienswaardigheden in Moldavië. Het is het oudste en grootste grotklooster van heel Oost-Europa. Ook hier is de ligging alleen al de moeite van een bezoek waard. Tipova is namelijk gelegen aan rivier de Nistru en omgeven door wandelpaden die je dwars door de natuur leiden, langs watervallen en mooie uitzichtpunten. Het is een ideale bestemming voor een middagje met zowel cultuur als natuur.

Meer inspiratie voor je Moldavië rondreis

Bekijk foto’s van Moldavië in dit artikel in Colombus Magazine om meer inspiratie op te doen voor je rondreis. Meer weten over de hoofdstad Chisinau? Lees dan het blog van Jessica.

Plan jouw reis naar Moldavië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Moldavië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Andrei, de reisexpert in Moldavië. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Andrei.

Met de trein naar Moldavië

Het is verrassend goed te doen om met de trein naar Moldavië te reizen. Een treinreis naar Moldavië is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken. Wij raden je dan ook aan om je treinreis onderdeel te laten zijn van je reis. Lees er meer over in het blog Met de trein naar Moldavië.

Beste reistijd Moldavië

De beste reistijd in Moldavië wordt met name bepaald door het weer, want van de drukte zal je op deze bestemming niet snel last hebben. De beste periode voor een rondreis is in de zomer. Lees hier meer over de beste reistijd Moldavië.