Moldavië specialist

Reizen op maat samenstellen

Andrei heeft jarenlange ervaring als specialist in Moldavië. Natuurlijk gaat Andrei dan ook ook regelmatig zelf op pad in Moldavië. Om nieuwe wandelpaden te ontdekken, lokale excursies op te zetten en nieuwe guesthouses te bekijken. “Zo kunnen we altijd iets nieuws aanbieden in onze reisschema’s. De plekken die we gebruiken in onze reizen hebben altijd iets unieks. Zo maakt de gastvrouw van Hanul lui Hanganu in Lalova traditionele sarmale: gerolde kool- of wijnbladeren die worden gevuld met rijst en groenten. Bezoekers kunnen zelfs een kookworkshop bij haar volgen. “Moldavië is nog niet bekend als vakantiebestemming en ik vind dat het land het verdient om bekender te worden. Al is dat onbekende misschien juist ook wat een bezoek aan Moldavië zo bijzonder maakt en wat mensen naar Moldavië brengt.”

Ontwerp je Moldavië vakantie op maat

“Moldavië is altijd onderdeel geweest van verschillende rijken en andere landen. Hierdoor kent het land veel invloeden. Ons land is vrij klein, maar de diversiteit in culturen is erg groot. De Turken, de Russen en het Westen hebben allemaal hun stempel op Moldavië gedrukt. Ze hebben invloed gehad op onze algemene cultuur, maar ook op het eten, de talen, tradities en ga zo maar door. Iedere dag in Moldavië kan er daarom anders uitzien. De mensen maken een bezoek aan Moldavië bijzonder en iedere dag zul je weer andere mensen ontmoeten.” Ontmoet bijvoorbeeld de gypsies in Soroca of de monniken in de vele kloosters in Moldavië. In de autonome regio Gagaoezië zie je veel Turkse invloeden, terwijl Transnistrië juist weer veel invloeden kent van Rusland.

Laat je inspireren door de voorbeeldreizen. Je kunt ook volledig je eigen programma samenstellen. Via het formulier reisvoorstel kun je een aanvraag doen. Zodra je het reisvoorstel hebt ingestuurd ontvang je binnen twee werkdagen een reactie. Andrei, je Moldavië specialist, doet zijn uiterste best om het reisvoorstel zo goed mogelijk aan te laten sluiten op jouw persoonlijke wensen. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter hij kan inspelen op je wensen.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Andrei je wensen door en hij stuurt je een voorstel.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Vanwege corona is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Vanwege corona is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Vanwege corona is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Vanwege de vele aanvragen duurt het momenteel wat langer voor je een reactie op je aanvraag ontvangt van onze reisexpert voor Kroatië & Slovenië.

Let op: Vanwege corona is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Ondersteuning voor én tijdens je Moldavië rondreis

Reisexpert Andrei helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Moldavië rondreis, hij is ook je steun en toeverlaat tijdens de rondreis. Tijdens de reis kun je Andrei altijd bereiken. Daarnaast geeft hij je tijdens de reis tips voor leuke restaurantjes en excursies.

Reiservaringen Moldavië

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Moldavië op Trustpilot of Rondreis.