Mongolië – Hoogtepunten

12-daagse Mongolie rondreis met hoogtepunten
Vanaf € 1495,-

  • Slapen in een traditionele tent
  • Kennismaking met de gastvrije Nomaden
  • Tocht per kameel tussen de zandduinen

Mongolië heeft alles in huis voor een  avontuurlijke rondreis. Tijdens deze Mongolie rondreis met hoogtepunten reis bezoek je de hoogtepunten van het land en maak je uitgebreid kennis met de nomaden die leven op de steppes van Mongolië. Je reis begint in de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbaatar. Daarna slaap je voor het eerst in een ger, een traditionele Mongoolse tent in Khustai. Je verblijft bij een nomadenfamilie in Gurvanbulag. Je kunt meemaken hoe de koeien, geiten en schapen worden gemolken. In de avond krijg je les in een traditioneel spel genaamd Shagai, een dobbel- en knikkerspel gemaakt van de enkelbotjes van schapen en geiten. Je kunt een boottocht maken over het Ugii meer, een zoetwatermeer rijk aan vissen en vogels. Daarna maak je een kamelentocht in Kharakhorum.

Mongolie rondreis

Stel je individuele Mongolie rondreis hoogtepunten samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt deze Mongolie rondreis met hoogtepunten in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Serjee, je lokale Mongolie specialist of stuur Serjee een mailtje via serjee@betterplaces.nl.

Reisvoorstel aanvragen

Route : Ulaanbaatar – Khustai – Gurvanbulag – Ugii meer – Kharakhorum – Kamelentocht – UlaanBaatar

Dag 1 – Aankomst in Ulaanbaatar
Na aankomst in Ulaanbaatar de hoofdstad van Mongolië word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Aan het einde van de middag heb je een korte uitleg over de reis en het leven van de nomaden. ’s Avonds is er een welkomstdiner in het familierestaurant Altai, waar je geniet van een barbecue.

Dag 2 – Ulaanbaatar naar Khustai 
In de ochtend bezoek je het “Dinosaur” museum, waar je meer leert over deze 500 miljoen jaar oude dieren die vroeger in Mongolië rondliepen. Vervolgens rijd je naar het Khustai National Park, waar je de Mongoolse wilde Prezwalski paarden (Takhi) kunt zien. Je slaapt voor de eerste keer in een ger, een traditionele Mongoolse tent.

Mongolie rondreis

Dag 3 – Khustai: wild spotten
Vandaag leer je meer over de natuur van de Mongoolse steppe. Je maakt een wandeling van 3 tot 4 uur waarbij je op zoek gaat naar wilde herten, gazellen, marmotten en andere kleine dieren. Onderweg naar de slaapplaats zie je vele soorten wilde bloemen en vlinders.

Dag 4 – Khustai naar Gurvanbulag
Je verblijft bij een nomadenfamilie in Gurvanbulag. Je kunt meemaken hoe de koeien, geiten en schapen worden gemolken. In de avond krijg je les in een traditioneel spel genaamd Shagai, een dobbel- en knikkerspel gemaakt van de enkelbotjes van schapen en geiten.

Mongolie rondreis

Dag 5 – Gurvanbulag: verblijf bij Nomadenfamilie
Als je wilt kun je een rit per paard maken of ga per ossenkar met je gastgezin mee de steppes op om argali te verzamelen. Argali is gedroogde koeien- en yakmest die gebruikt wordt als brandstof voor de kachel. Je kunt ook een mooie wandeling maken.

Dag 6 – Gurvanbulag naar Ugii meer
Na het ontbijt neem je afscheid van het nomadengezin en reis je naar het Ugii meer. Dit zoetwatermeer is een paradijs voor vogels en vissen. Je kunt langs het water lopen of een boottocht over het meer maken. De komende twee nachten slaap je in een ger kamp.

Mongolie rondreis

Dag 7 – Ugii meer vrije dag
Vandaag heb je een vrije dag voor ontspanning aan de oevers van het meer. Het meer is ondiep en prima geschikt om in te zwemmen, een heerlijk ontspannen dagje tijdens je rondreis Mongolie.

Dag 8 –  Ugii meer via Orkhon vallei naar Kharakhorum
Je bezoekt vandaag de Orkhon vallei, de puntige heuvels herinneren aan het feit dat het hier ooit vulkanisch was. Vervolgens reis je verder naar Kharakhorum, dit was de hoofdstad van Mongolië tijdens de overheersing van Djenghis Khan.  Je bezoekt het Erdene Zuu klooster, het grootste en eerste Mongoolse boeddhistische tempelcomplex. De witte ommuring bestaat uit 108 stupas.

Mongolie rondreis

Dag 9 – Kharakhorum naar Khognokhaan (100 km)
Vandaag reis je naar Khognokhaan. Na aankomst heb je de middag vrij om de omgeving te verkennen en een wandeling te maken naar de zandduinen van Ikh Mongol.

Dag 10 – Khognokhaan: kamelentocht
Vandaag maak je  een rit op een kameel. De lengte van de tocht door de zandduinen kan in overleg worden bepaald.

Mongolie rondreis

Dag 11 – Khognokhaan naar Ulaanbaatar (280 km)
Je rijdt terug naar de hoofdstad Ulaanbaatar. Na deze lange rit kun je ontspannen in het hotel.

Dag 12 – Ulaanbaatar – einde van de reis
Na het ontbijt eindigt deze rondreis Mongolie. Je kunt ervoor kiezen je individuele reis Mongolie te verlengen of op eigen gelegenheid voort te zetten.

Mongolie rondreis

Prijsinformatie Mongolie rondreis met hoogtepunten

Reisduur Mongolie rondreis hoogtepunten12 dagen/11 nachten
Reissom Mongolie rondreis hoogtepuntenVanaf € 1495,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefOntbijt 11x, lunch 10x, diner 10x, vervoer, overnachtingen en lokale Engelssprekende gids
Exclusief(Internationale) vluchten, excursies, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie MongolieOvernachtingen in een ger en in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Serjee helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Geef Serjee je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk dan hier de reisideeën.

Maak kennis met Serjee, de lokale reisprofessional die in Mongolië woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met haar je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Lees meer

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* indicates required

Je bent succesvol ingeschreven!