Overnachtingen in kleinschalige hotels en Mongoolse tenten

 • Helpen met veehouderij in Gurvanbulag
 • Prachtige sterrenhemel boven je Mongoolse tent in Orkhon
 • Verblijf bij een nomadenfamilie
 • Perfecte locatie voor het bezoeken van de Gobi
 • Hotel met een hart in Ulaanbaatar

Gurvanbulag community - ger kamp

 • De gemeenschap profiteert direct van je bezoek 
 • Gelegen in het Khogno Khan Mountain natuurreservaat 

Het Gurvanbulag kamp ligt in het centrum van Mongolië, waar je beboste berghellingen, glooiende steppes en de Gobi zandduinen kunt vinden. Het kamp wordt beheerd door de lokale herders. De gers van de families liggen op hetzelfde terrein. Door een combinatie van traditionele en moderne technologieën, wordt het kamp op een milieuvriendelijke manier onderhouden. Als je het leuk vindt, kun je helpen met het maken van zuivelproducten, het hoeden en zelfs het melken van het vee.

​Orkhon Vallei – Ursa Major ger kamp 

 • Uitstekende service en behulpzaam personeel 
 • Restaurant met heerlijke, traditionele maaltijden 

Dit ger kamp is prachtig gelegen in de Orkhon Vallei. Een plaats dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, en het centrum van het rijk van Khan in de 13de eeuw. De gers zijn zeer sfeervol en comfortabel ingericht. In plaats van een douche, kun je gebruik maken van warme handdoeken met essentiële olie van dennen. ’s Avonds kun je genieten van een sterrenhemel die zijn weerga niet kent! Het kamp streeft ernaar om de omgeving van het kamp te beschermen en werkt hiervoor nauw samen met de bevolking van het gebied. 

Mongoolse tenten bij een nomadenfamilie 

 • Drie tot vier bedden in een tent
 • Maak kennis met het echte nomadenleven, een bijzondere ervaring

Je hebt de mogelijkheid om te overnachten bij een nomadenfamilie. Alle kleuren en atributen in een ger hebben een speciale betekenis. Je slaapt in een gertent die meestal naast de ger van de familie ligt. Overnachten bij mensen thuis brengt vaak mooie verhalen met zich mee, maar je hebt ook nog eens een positieve impact op het leven van de familie.

Traditioneel is het paard een belangrijk transport en vervoersmiddel in Mongolië. Een trekking van 3 dagen te paard is daarom een bijzondere belevenis!

Gobi Mirage – Ger kamp 

 • Perfecte locatie voor het bezoeken van de Gobi 
 • Fijne faciliteiten zoals maaltijden en massages 

In 2005 is dit kamp opgericht door een lokaal stel dat al meer dan 10 jaar reizigers meenam naar verborgen plekjes van de Gobi. De locatie biedt toegang tot de belangrijkste attracties van de Gobi. Er wordt duurzaam omgegaan met energie, water en afval. Ook de aangeboden excursies worden uitgevoerd op een duurzame manier. Hierdoor ben je verzekerd van een unieke ervaring.

Munkh Tenger – Ger kamp

 • Uitzicht op de Orkhon vallei 
 • Prachtige sterrenhemel 

Dit kamp van Mongoolse gertenten biedt uitzicht op de legendarische Orkhon vallei. Het werd gebouwd in 2005 en biedt uitstekende service aan zijn gasten. Er wordt efficiënt omgegaan met energie en water. Het kamp werkt samen met een lokale school om de natuurlijke omgeving te beschermen. Zo kunnen we in de toekomst blijven genieten van de mooie natuur die de Orkhon vallei te bieden heeft. 

Hotel met centrale ligging om Ulaanbaatar te verkennen 

 • Accommodatie met een goed hart 
 • Comfortabele en schone kamers 
 • 34 kamers  

Dit hotel biedt comfortabele kamers, ingericht in Mongoolse stijl. Het personeel bestaat uit mensen die tijdens het werk worden getraind. Het guest house is een initiatief van het Lotus Children’s Centre, een NGO waarbij onderdak wordt gegeven aan ongeveer 100 kinderen. De kinderen kunnen in een liefdevolle omgeving opgroeien en een goede opleiding volgen. 

Plan jouw reis naar Mongolië

Ben je op zoek naar een bijzondere Mongolië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Shinee, de reisexpert in Mongolië. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Shinee.

Voorbeelden van hotels en Mongoolse tenten

Deze hotels en Mongoolse tenten zijn voorbeelden van accommodaties in Mongolië die gebruikt zouden kunnen worden tijdens een reis. Alle accommodaties worden geboekt op basis van beschikbaarheid van de accommodatie ten tijde van de boeking.

Mongolië inspiratie

Tijdens een rondreis Mongolië overnacht je voornamelijk in Mongoolse tenten. Renate van Reisjunks ontdekte de uitgestrekte wereld van Mongolië en schreef onder andere over haar ervaringen met het overnachten in de Mongoolse tent.