Vriendinnen Marjolein Bos (26) en Denise Boot (27) reizen graag naar landen waar nog niet zoveel andere reizigers naartoe gaan. Afgelopen jaar kozen ze voor Myanmar en dat overtrof alle verwachtingen. Nwai, de lokale reisspecialist van Better Places, stelde een reis op maat voor hen samen en in drie weken reisden ze het hele land door. Lees hier over de Myanmar reiservaring van twee vriendinnen.

“De driedaagse trekking van Kalaw naar Inle Lake was een onverwacht hoogtepunt.”
Golder Rock lokaal

Hartelijke ontvangst – Myanmar reiservaring

Het contact met Nwai verliep goed en het reisplan was snel samengesteld. “Tijdens het plannen van de reis was Nwai al heel vriendelijk, maar onze aankomst op het vliegveld was het toppunt”, vertelt Marjolein. “Er stond een ontvangstcomité van vier mensen op ons te wachten, met bloemen en cadeautjes. Nwai was erbij via een Skype-verbinding. Na onze reis stuurde ze me een screenshot van mezelf tijdens dat Skype-gesprek toe, als bedankje voor de reis. Zo lief!”

Wil je jouw eigen Myanmar reiservaring opdoen? Bekijk onze voorbeeldreizen voor meer inspiratie voor een rondreis door Myanmar.

Wandel tocht door Myanmar

Trekking Kalaw naar Inle Lake

De reis bestond uit talloze hoogtepunten, maar het leven op het Inle Lake en de sprookjesachtige tempels van Bagan maakten het meeste indruk. “En de trekking van Kalaw naar Inle Lake”, zegt Denise enthousiast. “Van tevoren hadden we onze twijfels, want drie dagen lopen is best pittig. Maar het was zo gaaf. We liepen door prachtige landschappen en we sliepen bij mensen thuis, soms in de woonkamer naast opa! Je ziet heel goed hoe het gewone leven in Myanmar eraan toegaat en we voelden ons steeds enorm welkom.” Marjolein: “Onderweg hoorden we ergens muziek en onze gids zei: ‘dat is een bruiloft, willen jullie even gaan kijken?’. Dat wilden we wel, maar bij ‘even kijken’ bleef het niet. We werden enthousiast welkom geheten, aan tafel neergezet en we mochten mee-eten met de locals. Zo bijzonder, en fijn dat daar ook ruimte voor was in ons reisprogramma.”

Lokaal huis in Myanmar

Plan jouw reis naar Myanmar

Ben je op zoek naar een bijzondere Myanmar rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Nwai, de reisexpert in Myanmar. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Nwai.

Gerelateerde klantervaringen