Myanmar reiservaring

“Onze ontmoetingen met locals maakten Myanmar heel bijzonder”

Vriendinnen Marjolein Bos (26) en Denise Boot (27) reizen graag naar landen waar nog niet zoveel andere reizigers naartoe gaan. Afgelopen jaar kozen ze voor Myanmar en dat overtrof alle verwachtingen. Nwai, de lokale reisspecialist van Better Places, stelde een reis op maat voor hen samen en in drie weken reisden ze het hele land door. “De driedaagse trekking van Kalaw naar Inle Lake was een onverwacht hoogtepunt.”

Myanmar reiservaring

Denise reisde eerder door Indonesië en werd aangestoken door de enthousiaste verhalen die andere reizigers over Myanmar vertelden. Marjolein: “We reizen graag naar landen waar nog weinig mensen naartoe gaan en Myanmar is nog niet zo lang goed toegankelijk voor reizigers. We wilden het land graag zien voordat het massaal ontdekt wordt.” Denise: “We besloten onze reis te laten organiseren door Better Places, omdat we ter plekke geen tijd wilden verliezen met regelwerk. Better Places sprak ons aan, omdat zij samenwerken met een lokale reisspecialist. Zo komt je geld direct bij de lokale mensen terecht.”

Myanmar reiservaring

Hartelijke ontvangst

Het contact met Nwai verliep goed en het reisplan was snel samengesteld. “Tijdens het plannen van de reis was Nwai al heel vriendelijk, maar onze aankomst op het vliegveld was het toppunt”, vertelt Marjolein. “Er stond een ontvangstcomité van vier mensen op ons te wachten, met bloemen en cadeautjes. Nwai was erbij via een Skype-verbinding. Na onze reis stuurde ze me een screenshot van mezelf tijdens dat Skype-gesprek toe, als bedankje voor de reis. Zo lief!”

Goede lokale gidsen

Denise en Marjolein reisden in drie weken heel Myanmar door. Ze begonnen in Yangon, bezochten de Golden Rock Pagoda, namen de nachtbus naar Mandalay en ontdekten de tempels van Bagan. Vanuit bergdorpje Kalaw maakten ze een driedaagse trekking naar het Inle Lake en ze sloten hun reis af op het strand, op Ngapali Beach. Ze reisden vrijwel de hele trip met privé-vervoer en lokale gidsen. “Dat was heel luxe”, zegt Denise. “Overal stond iemand op ons te wachten, we hoefden nergens over na te denken. We waren blij dat we overal zulke goede gidsen hadden, want dat had echt toegevoegde waarde. Zij konden ons alles vertellen over de tempels en over lokale gebruiken en ze namen ons mee naar hun favoriete restaurants. Zo kregen we echt een inkijkje in het dagelijks leven in Myanmar.”

Myanmar reiservaring

Trekking Kalaw naar Inle Lake

De reis bestond uit talloze hoogtepunten, maar het leven op het Inle Lake en de sprookjesachtige tempels van Bagan maakten het meeste indruk. “En de trekking van Kalaw naar Inle Lake”, zegt Denise enthousiast. “Van tevoren hadden we onze twijfels, want drie dagen lopen is best pittig. Maar het was zo gaaf. We liepen door prachtige landschappen en we sliepen bij mensen thuis, soms in de woonkamer naast opa! Je ziet heel goed hoe het gewone leven in Myanmar eraan toegaat en we voelden ons steeds enorm welkom.” Marjolein: “Onderweg hoorden we ergens muziek en onze gids zei: ‘dat is een bruiloft, willen jullie even gaan kijken?’. Dat wilden we wel, maar bij ‘even kijken’ bleef het niet. We werden enthousiast welkom geheten, aan tafel neergezet en we mochten mee-eten met de locals. Zo bijzonder, en fijn dat daar ook ruimte voor was in ons reisprogramma.”

Myanmar reiservaring

Leer het lokale leven kennen

Denise en Marjolein vonden Myanmar erg afwisselend. Steden, tempels, bergen, het leven op het water: het land heeft het allemaal. Marjolein: “De puurheid van elke streek vond ik zo mooi: het eten, het uiterlijk van de mensen, alles veranderde steeds mee. De mensen zijn in het hele land ontzettend lief en we werden overal uitgenodigd. Op een eilandje bij Bagan aten we bijvoorbeeld pinda’s met een oude monnik en in Yangon vroeg een leraar ons of we mee wilden komen naar zijn klas, om de leerlingen Engels te leren. In de klas hebben we een uur over onszelf verteld en vragen beantwoord. In Myanmar kun je nog gewoon ‘ja’ zeggen tegen dit soort verzoeken, mensen hebben geen commerciële bijbedoelingen. Juist dat soort ontmoetingen maken een reis door Myanmar zo bijzonder. Neem daarom vooral de tijd om naast de bekende hoogtepunten ook de locals en het lokale leven te leren kennen.”

Vraag een reisvoorstel voor een rondreis Myanmar aan

Geen tijd om zelf een Myanmar reis samen te stellen en toch een bijzondere reis? Vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Nwai, onze lokale reisexpert of stuur Nwai een mailtje via nwai@betterplaces.nl.

Maak kennis met Nwai, de reisprofessionals die in Myanmar woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met haar je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Lees meer

Rondreizen Myanmar

Heb je inspiratie nodig bij het samenstellen van je Myanmar vakantie? Bekijk onze reisideeën, gebaseerd op ervaringen van reizigers zoals jij. Lees meer over onze rondreizen Myanmar.

Meer Myanmar reiservaringen

Bekijk de ervaringen van reizigers die in de afgelopen periode met ons op reis naar Myanmar gingen.

Beste verre reizen specialist

Met het prachtige cijfer van een 9,1 is Better Places begin 2017 verkozen tot beste reisorganisatie in de categorie ‘Verre Reizen’. Dit cijfer is een gemiddelde wat reizigers hebben gegeven naar aanleiding van de reis die ze met ons maakten. Lees meer over de Reisgraag Award

“Nwai heeft onze reis op perfecte wijze voorbereid, rekening houdend met al onze specifieke wensen: alles was prima georganiseerd en begeleid door super-vriendelijke en goede lokale gidsen.”
Reinder & Inge

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* indicates required

Je bent succesvol ingeschreven!