Mongolië – De Mannelijke Spelen

10-daagse festivalreis Mongolie
Vanaf € 1285,-

  • Bezoek aan Naadam festival
  • Kennismaking met de gastvrije Nomaden
  • Overnachtingen in een traditionele tent

In deze 10-daagse reis staat het Naadam festival centraal. Dit nationale festival wordt ieder jaar gehouden van 11 tot en met 13 juli. Tijdens het festival worden “de drie mannelijke spelen” beoefend: Mongools worstelen, paardenraces en boogschieten. Naast de sportieve evenementen is het Naadam festival vooral ook een sociaal gebeuren, waarbij Nomaden-families vaak in traditionele kleding elkaar treffen. Het belangrijkste Naadam-festival vindt plaats in de hoofdstad Ulaanbaatar, maar ook andere plaatsen door het hele land hebben kleinere Naadam-vieringen. Naast het festival bezoek je het prachtige Khustai Park, het Erdene Zuu klooster en kun je een tochtje maken op de rug van een kameel.

Naadam festival

Stel je individuele Mongolie rondreis samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je Naadam festival rondreis in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Serjee, je lokale Mongolie specialist of stuur Serjee een mailtje via serjee@betterplaces.nl.

Reisvoorstel aanvragen

Route: Ulaanbaatar – Khustai NP – Kharakhorum – Naadam festival – Tsenkher – Ugii meer – Khognokhaan – Ulaanbaatar

Dag 1 – Aankomst in Ulaanbaatar
Na aankomst in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië, word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Op weg naar het hotel zie je in de buitenwijken van de stad de eerste gers (traditionele ronde vilten tenten).

Dag 2 – naar Khustai National Park
Je reist naar het Khustai National Park, een enorm gebied dat bescherming biedt aan de wilde Mongoolse Takhi paarden, beter bekend als de Przewalski paarden. In de middag maak je een mooie wandeling.

mongolie Naadam

 Dag 3 – naar Kharakhorum (260 km)
In de middag bezoek je het Erdene Zuu klooster, het grootste en eerste Mongoolse boeddhistische tempelcomplex dat gebouwd is op de resten van Kharakhorum. Daarna kun je zien hoe vilt gemaakt wordt.

Dag 4 – Naadam festival
Het Naadam Festival wordt elke zomer gevierd. Het ontstond vele eeuwen geleden als een test van moed, kracht, durf, paardrijden en schietvaardigheid; alle vaardigheden die nodig zijn voor de nomaden en krijgers. Het programma bestaat uit drie mannelijke sporten: worstelen, paardenraces en boogschieten.

mongolie Wrestling Naadam

Dag 5 – Naadam festival
Het Naadam festival wordt officieel geopend door de gouverneur van het gebied, en je zal de verschillende activiteiten bijwonen die bijdragen aan de unieke sfeer van dit nomadenfestival. Geniet van een traditioneel concert en het speciale diner van “Khorkhog”, een Mongoolse barbecue waarbij vlees gegrild wordt op hete stenen.

Dag 6 – naar Tsenkher (70 km)
Je zet je Mongolie rondreis voort en reist ongeveer 70 kilometer naar de heetwaterbronnen van Tsenkher. Deze natuurlijke bron is zeer populair. Het omliggende bergachtige gebied is groen en bosrijk, en je kunt hier wandelen in het bos, op zoek naar wilde bloemen en vruchten.mongolie Naadam (2)

Dag 7 – naar Ugii meer (95 km)
Je bezoekt Khushuu Tsaidam, een beroemde cultureel-historische plaats waar je vele standbeelden van oude Turkse Rijk kunt zien. Vanuit hier reis je verder naar het Ugii meer. Dit zoetwatermeer is een paradijs voor watervogels en vissen, die je langs de oever van het meer kunt zien.

Dag 8 – naar Khognokhaan (110 km)
Je gaat vandaag naar het Khognokhaan Natural Reserve. Dit enorme natuurgebied is beschermd vanwege de enorme granieten bergen. Je maakt een twee uur durende tocht op een kameel en kan optioneel een bezoek brengen aan de lokale Boeddhistische tempel Erdenekhamba.

mongolie Delgermoron vallei

Dag 9 – naar Ulaanbaatar (280 km)
Je reist terug naar Ulaanbaatar, waar je nog een bezoek kunt brengen aan het beroemde Gandan Klooster. Ook kun je op zoek naar souvenirs, gemaakt van kasjmier of vilt. In de avond is er een afscheidsdiner.

Dag 10 – Ulaanbaataar – einde van de reis
Na het ontbijt eindigt deze Mongolie rondreis met Naadam festival. Je kunt ervoor kiezen je reis te verlengen met bouwstenen of je reis op eigen gelegenheid voort te zetten.

mongolie Naadam - horse racing

Prijsinformatie Naadam festival reis

Reisduur Naadam festival rondreis10 dagen/9 nachten
Reissom Naadam festival rondreisVanaf € 1285,- per persoon (op basis van 2 personen)
InclusiefOntbijt 9x, lunch 8x, diner 8x, vervoer, overnachtingen en lokale Engelssprekende gids
Exclusief(Internationale) vluchten, excursies, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
AccommodatieOvernachtingen in een tweepersoonskamer en ger

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Serjee helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Geef Serjee je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk dan hier de reisideeën.

Maak kennis met Serjee, de lokale reisprofessional die in Mongolië woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met haar je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Lees meer

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* indicates required

Je bent succesvol ingeschreven!