Nariz del Diablo treintraject

Een van de meest bijzondere treinreizen
De uitdagende bouw van het traject
Adembenemende uitzichten
Uitrusten in de comfortabele coupés 

De bouw van Nariz del Diablo

Ecuador heeft sinds het begin van de 20e eeuw een treinverbinding tussen hoofdstad Quito en de grootste stad van het land Guayaquil. De grootste uitdaging van het aanleggen van het traject was het spoor bij de Duivelsneus. Deze berg had bijna loodrechte wanden, waardoor er gewerkt moest worden met zigzagsporen om het traject af te kunnen leggen. Doordat er tijdens de constructie van het ingewikkelde spoor een groot aantal arbeiders de dood vonden, werd er al snel geloofd dat er een vloek op de berg rustte. Dit zorgde, naast de vorm van de berg, voor de bijnaam Duivelsneus.

Ga samen met ons de strijd aan tegen plastic afval! Bekijk hier onze tips hoe je plasticvrij reist in Ecuador.

De adembenemende treinrit

Tijdens het ritje kun je in de comfortabele coupés alles leren over de manier waarop dit spoor gebouwd is. Het was, en is nog steeds, een indrukwekkende prestatie dat deze trein in minder dan 12 kilometer meer dan 500 meter klimt. De uitzichten die je onderweg langs je voorbij ziet gaan, zijn dan ook adembenemend.

Nariz del Diablo tussenstop

Je maakt gedurende de reis een stop op het station Sibambe, waar je meer over de tradities leert van het volk dat hier leeft en waar je ook de Duivelsneus van beneden af kunt bewonderen alvorens je de klim terug omhoog gaat maken. Je brengt zo’n 5 kwartier in de trein door; de totale trip met vertrek en aankomst in Alausí duurt 2.5 uur inclusief de stop in Sibambe.

Plan jouw reis naar Ecuador

Ben je op zoek naar een bijzondere Ecuador rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met René, de reisexpert in Ecuador. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij René.

Ecuador met kinderen

Wil je graag naar Ecuador reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis ;Ecuador met kinderen.

Meer inspiratie opdoen?

Op zoek naar meer inspiratie? Naturescanner's Cindy deelt haar Ecuador tips.

Beste reistijd Ecuador

De beste reistijd voor Ecuador is erg verschillend en het ligt er maar net aan of je naar de kust, het Andesgebergte of het Amazonegebied in wilt. Lees meer over de beste reistijd Ecuador.