Paspoort en visum

Voor een vakantie naar Moldavië is geen visum nodig. Een geldig paspoort of geldige identiteitskaart volstaat; beiden nog minimaal 3 maanden geldig bij vertrek uit Moldavië.

 

Gezondheid en vaccinaties

Voor Moldavië heb je geen inentingen nodig en er komt geen malaria voor in Moldavië. Ga je naar Moldavië reizen, laat je dan ruim op tijd informeren over de benodigde vaccinaties en beschermingsmaatregelen. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.

Veiligheid en reisadvies

In Moldavië kun je in principe veilig reizen. Neem de gewone voorzorgsmaatregelen en houd je aan de lokale regels en gebruiken. In het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken lees je daar meer over.

Geld en pinnen

De nationale munteenheid van Moldavië is de Moldavische leu (MDL). Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Leu eens te bekijken, omdat deze kan wisselen. Een zogenaamde ‘converter’ kan je hierbij helpen.

Pinnen kan in Moldavië bij een redelijk aantal pinautomaten met het maestro logo, vooral in grote steden. Creditcards (vooral Visa en Mastercard) worden door sommige grote banken geaccepteerd. Het aan te raden voldoende contant geld op zak te hebben omdat niet alle winkels en restaurants een pinautomaat hebben. Je kunt ook geld wisselen op de luchthaven, bij de meeste hotels en bij wisselkantoren. Zorg er wel voor dat je Euro en US Dollar biljetten er mooi uit zien (geen vouwen/kreukels of scheurtjes).

Tijdsverschil

Het is in Moldavië altijd 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit

Je hebt geen wereldstekker nodig voor Moldavië.

Meer informatie?

Wil je nog meer informatie over Moldavië zelf? Bekijk de informatie van Te Gast In en bestel de reisgids online.

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.