Shalome, je specialist in India

Als reisspecialist India Shalome terugdenkt aan haar jeugd, ziet ze vooral veel reizen. “Mijn ouders namen ons overal mee naartoe, ze wilden dat we India goed leerden kennen”, vertelt ze enthousiast. “Ik heb altijd in het toerisme willen werken. Ik ben begonnen als reisbegeleider van groepsreizen en heb daarna anderhalf jaar in Spanje gewoond om mijn master te halen. Ik vond het daar heerlijk, maar ik miste India. De drukke straten, het eten, de Bollywood-films, mijn familie. Ik besloot terug te gaan en bij het reisbureau van mijn ouders te gaan werken.”

Op deze blog lees je van alles over de reiservaringen van reizigers naar India.

De mensen brengen India tot leven

Shalome werkte een tijd voor Lonely Planet Magazine India, waarbij ze reizen uitzette voor schrijvers en fotografen. Elke maand mocht ze een nieuwe bestemming binnen India bedenken en daardoor leerde ze haar land nog beter kennen. “India wordt het subcontinent genoemd en als je hier bent, begrijp je waarom”, vertelt ze. “Het is een compleet andere wereld. Wat je ook zoekt in een reis, je vindt het hier. Bruisende steden, cultuur, woestijn, bergen, unieke diersoorten, strand. Het is onmogelijk om alles te zien. Zelfs als je terugkeert naar dezelfde plekken is er steeds iets nieuws te ontdekken. Dat komt mede door de mensen, die elke plaats tot leven brengen. Het is heel gemakkelijk om met locals in contact te komen, want iedereen wil een praatje met je maken.”

Specialist in India: Persoonlijke ervaringen

Shalome en haar ouders hebben inmiddels zo’n dertig jaar ervaring met het organiseren van reizen door India. Ze kennen het land door en door. “Alles wat we aanbieden hebben we zelf ervaren en al onze chauffeurs kennen we persoonlijk”, zegt Shalome. “We werken samen met een breed netwerk van lokale agenten en vertegenwoordigers, zodat er overal in India altijd iemand is waar onze reizigers op kunnen terugvallen. Iedereen kan tegenwoordig op internet alles boeken, maar wij bieden juist de hotels en bestemmingen die je niet zomaar zelf vindt. Wij zoeken unieke hotels met een bijzondere locatie en we hebben ook homestays in ons aanbod. Het is leuk om zo het dagelijkse leven van een Indiaas gezin te leren kennen.”

Met Better Places boek je een reis die de wereld een beetje mooier kan maken. Zo brengen we je tijdens de rondreis in India dichterbij de lokale gemeenschappen en kan je unieke ervaringen opdoen.

Puzzelen op de beste maatwerkreis

Maatwerkreizen maakt Shalome het liefst. “Mensen hebben soms alleen een vaag idee van wat ze willen”, vertelt ze. “Ik ga dan puzzelen om precies de reis samen te stellen die zij willen hebben. Ik houd van een uitdaging: als een reiziger iets wil, maar denkt dat het onmogelijk is, dan wil ik het toch regelen. Ik probeer daarnaast om van elke reis een mooie mix te maken. Natuurlijk met de bekende highlights, maar ook met bijvoorbeeld de forten van Barli en Dungarpur. Plekken waar weinig reizigers komen, maar die wel erg de moeite waard zijn.”

Weten wat de favoriete plekken van Shalome zijn? Bekijk de video waarin ze er alles over vertelt.

Gouden tip van specialist India

Shalome heeft een aantal favoriete plekken in India. Goa is er daar één van. Ze raadt reizigers aan om altijd een paar dagen aan het strand te boeken na een rondreis, om daar even bij te komen van alle indrukken. Daarnaast is ze dol op de woestijn van Rajasthan. “Vanuit Jaisalmer kun je prachtige kamelentochten maken, waarbij je ’s nachts onder de sterren slaapt”, zegt ze. “Het is geweldig om op zo’n afgelegen plek te slapen, je voelt je dan heel ver van de drukke stad.” Een derde favoriet is Tadoba National Park, een weinig bezocht park waar je tijgers, herten en vogels kunt spotten. Haar gouden tip voor India? “Treinreizen”, zegt Shalome beslist. “Ook al is het maar een kort ritje, zorg dat je altijd een treinreis maakt. Het is de beste manier om zoveel mogelijk van India te zien. Indiërs reizen op een speciale manier en nemen bijvoorbeeld altijd hun eigen eten mee. Een treincoupé lijkt soms wel een Indiase huiskamer, heel leuk om daar even onderdeel van te zijn.”

Plan jouw reis naar India

Ben je op zoek naar een bijzondere India rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Shalome, de reisexpert in India. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Shalome.

Ondersteuning voor én tijdens je India rondreis

Reisspecialist Shalome helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale India rondreis, zij is ook je steun en toeverlaat tijdens de rondreis. Tijdens de reis kun je Shalome altijd bereiken. Daarnaast geeft Shalome je tijdens de reis tips voor leuke restaurantjes en excursies.

India specialist: Gemak en garanties

Als je reisprogramma helemaal naar wens is, leg je het vast via het boekingsformulier op onze site. Gemakkelijk: je betaalt in euro’s op de Triodos rekening van Better Places in Nederland. Daarnaast biedt Better Places nog meer financiële zekerheid: we zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds.