John van der Heijden wilde al jarenlang de kleurrijke stammen van Ethiopië bezoeken. Het authentieke, pure Afrika: daar was hij naar op zoek. Dit jaar was het zo ver en maakten John en zijn vriendin Ellen een rondreis door Ethiopië, waarbij ze tien dagen door het zuiden van Ethiopië reisden. “De reis heeft al mijn verwachtingen overtroffen'', verteld John in zijn reisverslag over Ethiopië.

''Tijdens mijn zoektocht naar een passende reisorganisatie kwam ik bij Better Places terecht''

John heeft al veel van de wereld gezien, maar Afrika bleef tot dit jaar nog een beetje onderbelicht. Hij is al lange tijd gefascineerd door traditionele stammen en zocht het beste land om hen te bezoeken. “Toen hoorde ik dat Ethiopië hét land is voor als je kennis wilt maken met bijzondere stammen”, zegt hij. “Ik bekeek eerst wat groepsreizen, maar besloot toch dat dat niets voor mij was. Ik wilde flexibel zijn tijdens mijn vakantie in Ethiopië, onderweg kunnen stoppen als ik dat wilde, de tijd nemen en dicht bij de lokale bevolking komen. Tijdens mijn zoektocht naar een passende reisorganisatie kwam ik bij Better Places terecht.”

Reisverslag Ethiopië

Reisverslag Ethiopië: Kleurrijke stammen

John en Ellen reisden  voor hun vakantie via Addis Ababa direct door naar het zuiden van Ethiopië, naar de Omo Valley. Daar hadden ze een privéchauffeur, Mamousch, die hen naar de verschillende stammen bracht. “Het was fijn dat we hem hadden, om afspraken te maken met de locals en ons uit te leggen hoe het werkte bij de stammen”, zegt John. “Op veel plekken had Mamousch ook een lokale gids geregeld, die ons alles kon vertellen over de stam en haar tradities. De tribes overtroffen al onze verwachtingen. Zo kleurrijk en zo overweldigend uitgedost: foto’s kunnen niet weergeven hoe bijzonder het is om hen te bezoeken.”

Ethiopië lokale ervaring

Reisverslag Ethiopië: Terugkijken

John is blij dat hij zijn vakantie Ethiopië door Better Places heeft laten organiseren. “Ik regel mijn reizen graag zelf, maar in Ethiopië werkt alles zo anders”, zegt hij. “Daniël zorgde dat we de stammen konden bezoeken die we graag wilden zien en we hadden alle ruimte om flexibel te zijn. Ethiopië was geweldig. Het is compleet het tegenovergestelde van alles wat we in Nederland kennen, echt een totaal andere wereld. En het bijzondere is: wij hebben hier veel, maar de Ethiopiërs zijn in veel opzichten rijker dan wij.”

Plan jouw reis naar Ethiopië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Ethiopië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Daniel, de reisexpert in Ethiopië. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Daniel.