Reizen door Myanmar: Voordelen van het openbaar vervoer

De leukste lokale ontmoetingen
Reizen wordt onderdeel van het avontuur
Één van de mooiste treinreizen in Azië
Ontdek Myanmar onderweg

De leukste lokale ontmoetingen 

Op reis ga je op zoek naar het avontuur en wil je zoveel mogelijk leren over de lokale cultuur en gebruiken. Er is geen betere manier dan je onder de lokale mensen te begeven! Het vliegtuig zit namelijk vol andere toeristen. Daar valt niks nieuws te ontdekken. Maar als je over land reist met het openbaar vervoer, zit je midden tussen de locals. De bussen in Myanmar zitten vol met breedlachende Birmese mannen en vrouwen die graag een praatje met je maken. Misschien krijg je nog wel een fantastische insider tip over je volgende bestemming.

Per luxe bus reizen door Myanmar

Het busvervoer is niet overal van dezelfde kwaliteit. Maar tussen de bekende, toeristische plaatsen rijden comfortabele en moderne bussen die niet onderdoen voor het comfort van de nieuwste vliegtuigen. Nog een extraatje van deze bussen; je hebt aanzienlijk méér beenruimte. Bij de wat luxere busmaatschappijen heb je zelfs een multimediasysteem met films, muziek en spelletjes in je stoel! Als je ’s nachts reist zet je de stoel ver naar achteren en slaap je als een roos. Het is dus helemaal niet verkeerd om met een bus door Myanmar te reizen. 

De reisblogger Daisy reist héél de wereld over en gebruikt daarbij zo min mogelijk wegwerpplastic. Benieuwd hoe ze dit doet? In dit artikel vergelijkt zij verschillende filterflessen.

Onderdeel van het avontuur

Die luxe heb je niet altijd. Af en toe stap je in een bus die krapper is en die over hobbelige wegen rijdt. Maar is dat nou echt zo erg? De onverwachte gebeurtenissen tijdens dat soort ritten zijn juist de verhalen die je nooit meer vergeet! Een man die de hele reis met een kip op schoot zit. De buschauffeur die af en toe stopt, omdat hij ook de plaatselijke pakketbezorger is. En vergeet niet al die vrolijke vrouwen die bijna niet meer kunnen zitten, omdat ze zoveel zakken rijst meenemen. Reizen door Myanmar wordt zo een heel avontuur!

Reizen door Myanmar betekent veel zien

De eerste 5 minuten van een vlucht zijn vaak het leukst. Waarom? Omdat je dan nog uit het raampje kan kijken om het landschap te bewonderen. Daarna hang je boven de wolken en valt er niet zoveel meer te zien. In de bus kun je altijd naar buiten kijken! Je rijdt door prachtige natuurgebieden, je ziet uitgestrekte rijstvelden en stopt bij lokale restaurants die de lekkerste gerechten serveren. Houd je camera in de aanslag. Dit zijn de momenten waarop je de mooiste foto’s maakt!

Wil je graag reizen door Myanmar met kinderen en ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Bekijk dan hier de rondreis Myanmar met kinderen!

Één van de mooiste treinreizen van Azië

Myanmar heeft één van de mooiste reizen met de trein in Azië. In het noorden van het land vind je de Goteik-brug. De metalen spoorbrug is een eeuw geleden aangelegd door de Britten. Stapvoets hobbelt de trein boven de diepe vallei. Het uitzicht is geweldig! Dit wordt – terecht – één van de spectaculairste treinreizen van Azië genoemd. Hoewel de het niet de meest comfortabele trein ter wereld is, maken de omgeving en het uitzicht dat meer dan goed.

Het kost niet veel meer tijd en is niet gevaarlijk

Vaak gehoorde redenen om juist wél te vliegen zijn snelheid en veiligheid. Het klopt dat vliegen sneller kan zijn. Maar tel de aanvangstijd, wachttijd, vliegtijd, de tijd dat je je koffer moet zoeken en je transfer van het vliegveld naar je hotel bij elkaar op en het verschil is plotseling niet zo groot meer. Wat je terugkrijgt voor het tijdsverschil met reizen over land? Een avontuurlijke reis en onvergetelijke ontmoetingen. In Myanmar zijn de bussen veilig. En als je even niet weet hoe het werkt, dan staat is er altijd wel  een vriendelijke local open om je te helpen.

Plan jouw reis naar Myanmar

Ben je op zoek naar een bijzondere Myanmar rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Nwai, de reisexpert in Myanmar. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Nwai.

Meer inspiratie voor je reis naar Myanmar

Wil je meer lezen over Myanmar en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de mooiste bezienswaardigheden in Myanmar of over de beste reistijd. Reisbloggers Daisy en Patrick reizen de hele wereld over en hebben ook in Myanmar veel gezien. Lees meer over hun geweldige avonturen.

Duurzaam op reis in Myanmar

Wil je naast met het openbaar reizen nog meer doen om duurzamer te reizen? Bekijk dan het blog over plasticvrij reizen in Myanmar, waar je de beste tips leest over veilig drinkwater, watertappunten en herbruikbare flessen. Samen maken we het verschil!