In China kun je wel maanden rondreizen. Het enorme land heeft zo ontzettend veel te bieden! Natuurlijk wil je de Chinese Muur zien, en liefst ook beklimmen. Andere hoogtepunten als het beroemde Terracotta leger mag je eigenlijk ook niet missen. Maar China heeft veel meer. Zo kun je een cruise maken over de Yangtze Rivier of wandelen door het karstgebergte van Yangshuo. In Yunnan vind je spectaculaire natuur en een grote culturele verscheidenheid, met veel invloeden van het Tibetaanse boeddhisme. Ook kun je hier prachtig wandelen door de bergen. Wat denk je van een  tweedaagse looptocht door een van de spectaculairste landschappen van China: de Tiger Leaping Gorge.

Met de trein door China reizen is avontuurlijk en ontspannen tegelijk

Ontvang een voorstel op maat

Geef Leena je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door China maken we gebruik van accommodaties die veelal gebouwd zijn volgens lokale architectuur.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reizen is meer dan het afvinken van hoogtepunten

Reisadvies China

Alle praktische informatie voor een rondreis naar China. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd China

Beste reistijd China

Rondreizen in China

Bezienswaardigheden China: de natuur

Als het om natuur gaat, heeft China het allemaal. Bergen, woestijnen, karstgebergte, regenwoud, meren: van welke soort landschappen je ook houdt, je vindt ze in China. Het dorpje Yangshuo mag je zeker niet overslaan tijdens je rondreis China, want dit ligt in het hart van het grillige karstgebergte. De natuur is hier schitterend en je kunt er talloze activiteiten ondernemen. Zak de idyllische Li-rivier af op een bamboevlot, doe een kookworkshop bij een lokale gastvrouw of ga fietsen tussen de heuvels. Zeker een hoogtepunt van je individuele China reis. In West-China ligt nog een prachtig natuurgebied: het Jiuzhaigou National Park, met prachtige valleien en knalblauwe meren. Goed te combineren met de gezellige stad Chengdu.

China met kinderen: maak een familiereis

Wil je China met kinderen bereizen? Dat kan! Reizen in China is ook met kinderen heel goed te doen. De lange afstanden leg je comfortabel af met de trein, de hotels zijn comfortabel en de kleurrijke bezienswaardigheden van China zijn ook voor kinderen geweldig. Leena, onze lokale reisspecialist, helpt je graag om een mooie familiereis China samen te stellen.

Duurzaam Reizen China

China is een enorm land en het is verleidelijk om grote afstanden met het vliegtuig af te leggen. Zonde! China heeft een heel uitgebreid treinnetwerk, met treinen in alle klassen. Je kunt zelfs nachttreinen boeken, waar je heerlijk kunt slapen in een prima bed. Kies je voor de trein, dan verspil je geen tijd met het wachten op vliegvelden. Je ziet bovendien veel meer, doordat je lange afstanden over land aflegt. Treinreizen heeft ook als voordeel dat het dé kans is om kennis te maken met de locals. Chinezen grijpen de kans graag aan om een praatje met je te maken, ondanks de taalbarrière. Treinreizen is een ideale manier om China echt te leren kennen