Rondreis Cuba - 100% op maat

Regel je individuele rondreis Cuba rechtstreeks met een lokale expert

Maak kennis met Julio, de reisprofessional uit Cuba. Samen met Monique en Jacqueline is hij gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met hen je rondreis Cuba kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Maak kennis met het Cuba team

rondreis cuba

Geef Julio je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de ideeën voor een rondreis Cuba.

Cuba rondreis: stap in de wereld van klassieke auto’s, salsa en mojito’s

Maak je een rondreis Cuba, dan zet je een stap terug in de tijd. Je wandelt door de kleurrijke, vervallen straten van Havana, waar glanzende Amerikaanse oldtimers af en aan rijden. Je ziet cowboys galopperen langs de tabaksvelden van Viñales en in het prachtige Trinidad dans je ’s avonds de salsa met de locals. Cuba is met geen enkel ander land te vergelijken.

Voorbeelden rondreis Cuba

Rondreis Cuba per bus

Reis met openbaar vervoer en verblijf in casas particulares
15 dgn vanaf € 770,- pp. (€51,- per dag)

Cuba met huurauto

Reis met je eigen huurauto en ontdek alle hoogtepunten.
15 dgn vanaf € 1055 ,- pp. (€70,- per dag)

Cuba autorondreis

Reis met eigen huurauto van Havana naar Holguin
20 dgn vanaf €1530,- pp. (€77,- per dag)

Rondreis Cuba kort

Rondreis Cuba met privé transfers.
11 dgn vanaf €925 ,- pp. (€ 84,- per dag)

Roadtrip Oost Cuba

Rondreis met huurauto in het oosten van Cuba.
15 dgn vanaf €1055 ,- pp. (€ 70,- per dag)

Lian en Jos reden samen met hun drie kinderen het land door, sliepen bij mensen thuis en leerden het kleurrijke Cubaanse leven van dichtbij kennen.

 

Lees het interview

rondreis cuba

Beste reistijd, excursies en overnachtingen

Cuba excursies

Bekijk de excursies die je kunt toevoegen aan je rondreis Cuba.

Hoe reis je rond op Cuba?

Fair en Groen

Meet the locals tijdens je rondreis Cuba

rondreis cuba

Viñales – Tabacco walk

Maak onder begeleiding van een lokale sigarenboer een wandeling langs de tabaksvelden. De sigarenboer vertelt je alles over de sigarenindustrie en laat je ook zien hoe de sigaren gemaakt worden. Je komt ook meer te weten over de lokale religie, gewoontes en gebruiken op het platteland. Er is ook een variant waarbij je te paard door de vallei rijdt en de tabaksvelden verkent.

Trinidad – Bici tour

Fiets door de stad in een zogenaamde bici-taxi. Je bezoekt hierbij ook de levendige buitenwijken van Trinidad. Je komt langs tabaksfabrieken, sigarenfabrieken en keramiekwerkplaatsen. Je proeft verschillende soorten vruchten en een drankje van suikerriet. Deze alternatieve route door Trinidad geeft een mooi beeld van het Cubaanse leven.

rondreis cuba
rondreis cuba

Havana – Tour per oldtimer

Met een authentieke oldtimer rijd je langs de meest interessante plekken van Havana. Je ziet onderweg het Parque Central, de Paseo del Prado, de Avenida del Puerto, Fortalezas de Havana Vieja, een rum museum, het treinstation, Plaza de la Revolucion en het park met het beeld van John Lennon. Tijdens de rit wordt er uiteraard meerdere malen gestopt voor het maken van foto’s.

Op zoek naar een unieke rondreis Cuba en geen tijd om zelf je reis samen te stellen? Geef Julio je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Inspiratie en reiservaringen

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

cuba reizen

Individuele rondreis Cuba: genieten van een uniek eiland
Je begint je Cuba rondreis meestal in de hoofdstad Havana en dat is een prima startpunt. Havana is een sfeervolle stad, vol gezellige pleinen, kleurrijke gebouwen en oldtimers. Havana ademt nog de sfeer van de jaren vijftig, versterkt door de klassieke Amerikaanse auto’s die hier rondrijden. Wil je na de stad de natuur opzoeken, dan is Viñales een prima stop tijdens je individuele rondreis Cuba. Viñales is een prachtig dorpje in de tabaksvelden, gelegen tussen grillig karstgebergte. Ideaal om te wandelen en paard te rijden, of gewoon te relaxen op een schommelstoel bij je casa particular.

Bezienswaardigheden Cuba
Naast Havana en Viñales heeft Cuba nog veel meer mooie bezienswaardigheden. Zo mag je het koloniale dorpje Trinidad zeker niet overslaan. Straten met kinderkopjes, gekleurde huisjes en kerken: geen wonder dat dit plaatsje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Reistip: maak zeker een uitstapje met een fietstaxi, waarbij een lokale gids je door de levendige buitenwijken van Trinidad leidt. Zo leer je het echte leven in Cuba kennen. Wil je de salsa leren dansen? Dan kun je in Trinidad een dansworkshop volgen. Daar heb je je hele Cuba rondreis plezier van, want muziek en salsa zijn overal.

Bijzondere familiereis Cuba
De stranden van Cuba zijn heerlijk om bij te komen van je reis. Kies bijvoorbeeld voor het mooie Playa Girón of voor Guardalavaca. Het bijzondere Baracoa in het oosten van Cuba is ook een aanrader: hier vind je niet alleen mooie stranden, maar ook cacao- en kokosplantages en de relaxte sfeer van het traditionele Cuba. Ga je naar Cuba met kinderen? Geen probleem. Onze lokale Cuba-specialist Julio stelt graag een bijzondere familiereis Cuba voor jullie samen.

Slapen in casas particulares Cuba
In Cuba kiezen veel reizigers ervoor om in casas particulares te slapen, in plaats van in standaard hotels. De casas zijn een soort bed & breakfasts en het leuke is dat je het land en locals zo echt leert kennen. Je hebt casas in alle soorten en maten, van eenvoudig tot heel comfortabel. Nog een voordeel: je kunt er heerlijk eten! 

Autorondreis Cuba
Wil je graag een auto huren in Cuba? Dat kan. Je kunt in Cuba prima zelf rijden en dat geeft je de kans om te stoppen waar je wilt. Julio adviseert je graag over een mooie autorondreis Cuba.

Beste reistijd Cuba

De beste reistijd voor Cuba is van november tot april, het droge seizoen. De rest van het jaar is Cuba ook goed te bereizen, maar houd van juli tot november wel rekening met het orkaanseizoen. Lees meer over beste reistijd Cuba

Visum Cuba

Voor Cuba heb je een visum nodig, dat je voor je reis moet regelen. Boek je je reis bij Better Places, dan zorgen wij dat je deze toeristenkaart op tijd in je bezit hebt. Lees meer over visum Cuba

Geld Cuba

In Cuba bestaan twee officiële valuta. De CUC is de Cuban Peso Convertible voor buitenlanders. De CUP (Cuban Peso) is voor de lokale bevolking. Op Cuba kun je niet pinnen met je bankpas. Het is het beste om Euro’s mee te nemen en die te wisselen voor CUC’s. Neem ook een creditcard mee. Visa, Euro- en Mastercard worden geaccepteerd. Met Visa kun je soms ook geld opnemen bij pinautomaten.

Inentingen en malaria Cuba

Voor Cuba worden inentingen aanbevolen, waaronder DTP en Hepatitis A. Op Cuba komt geen malaria voor. Laat je ruim op tijd informeren over de benodigde vaccinaties. Lees meer praktische informatie Cuba

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* indicates required

Je bent succesvol ingeschreven!