Ethiopië ligt in Oost-Afrika, maar lijkt in niets op haar bekendere buurlanden. Hier geen savannes, Big Five of witte stranden, maar ruige bergen, eeuwenoude ondergrondse kerken en traditionele stammen. En juist dat maakt een rondreis Ethiopië zo bijzonder. Het land is rijk aan natuurschoon, maar zeker cultuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Daniel je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Ethiopië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis door Ethiopië prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Voorkom drukte en reis in het voor- of naseizoen

Reisadvies Ethiopië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Ethiopië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Ethiopië

Beste reistijd Ethiopië

Rondreizen in Ethiopië

De Omo-vallei: op bezoek bij traditionele stammen

Het droge zuiden van Ethiopië is een heel andere wereld dan het groene, vruchtbare noorden. Hier ga je naartoe om de stammen van Ethiopië te leren kennen. In Zuid-Ethiopië leven 32 traditionele stammen, die nog vaak met elkaar strijden om water en koeien. Er zijn vier stammen die vaak bezocht worden, waaronder de Hamer en de Mursi. De laatste stam is bekend vanwege de grote schotels die vrouwen in hun lippen dragen. Deze stammen zijn vrij commercieel ingesteld en daarom raadt Daniel, de lokale reisspecialist van Better Places in Ethiopië, aan om nog verder naar het zuiden door te reizen. Daar kun je stammen bezoeken die minder vaak reizigers ontvangen.

Festivals Ethiopië: mooie aanvulling op je reis

Het christelijke geloof is in Ethiopië heel belangrijk. De Ethiopisch-orthodoxe kerk bepaalt dan ook hoe het leven in de christelijke hooglanden eruit ziet. Festivals zijn daar een groot onderdeel van. Tijdens religieuze festivals vinden urenlange missen plaats en in de straten trekken indrukwekkende processies voorbij. Het belangrijkste festival in Ethiopië is Timkat, dat plaatsvindt vanaf 19 januari. Hierbij wordt de doop van Jezus door Johannes de Doper in de Jordaan herdacht. De beste plaatsen om het festival bij te wonen zijn Lalibela, Gondar en Axum. Reisexpert Daniel helpt je graag om je Ethiopie reizen samen te stellen.

Duurzame rondreis Ethiopië

Een Ethiopië-reis bevat volop duurzame elementen. Zo bezoek je niet alleen de beroemde bezienswaardigheden, maar ook minder bezochte plekken. Dat spreidt het toerisme en zorgt dat bekende plaatsen niet overlopen worden. Zo bezoek je in de beroemde Omo-vallei juist de stammen die maar weinig bezoekers krijgen. Hun manier van leven is mede daardoor nog authentiek en je kunt in alle rust kennis maken met hun unieke tradities. Bezoek je het Simiengebergte, dan kun je kiezen voor het maken van meerdaagse wandelingen met kampeerovernachtingen, onder leiding van een lokale gids. Zo heeft je reis een positieve impact op je bestemming. Lees meer over duurzaam reizen met Better Places.

Rondreis Ethiopië zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Ethiopië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Daniel, de lokale reisexpert, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Ethiopië

Wat is de beste reistijd voor Ethiopië?

Wat moet ik absoluut bezoeken in Ethiopië?

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Ethiopië?

Welke dieren kan ik zien in Ethiopië?