Vulkanische eilanden. Vogels met blauwe voeten. Zeehondenjongen die met je komen spelen. Snorkelen tussen zeeschildpadden. Een familie leguanen die langzaam naar zee trekt. De Galapagos Eilanden zijn één van de meest magische plekken ter wereld. Vanwege de unieke flora en fauna, maar vooral doordat de dieren totaal niet bang voor je zijn. Galapagos reizen zijn er in verschillende vormen, maar of je nu een cruise maakt of gaat dagtrippen; een Galapagos reis is een ongelofelijke belevenis.

Voorbeelden van reizen door de Galapagos eilanden

Onderstaande Galapagos reizen zijn puur ter inspiratie. Bij Better Places kun je elke mogelijke reis laten samenstellen. Vraag vrijblijvend een voorstel aan voor een Galapagos reis bij specialist René.

Ga diervriendelijk op reis en bewonder wilde dieren in het wild

Ontvang een voorstel op maat

Geef René je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat. 

Boeken zonder zorgen

Bij het uitvoeren van je reis staan je gezondheid en veiligheid bij ons op nummer één. Daarom hebben we een aantal richtlijnen opgesteld, zodat je veilig op reis kunt gaan. Ook hanteren we tijdelijk soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen op de Galapagos maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Voorkom drukte en overtoerisme en reis in het voor- of naseizoen

Reisadvies Galapagos

Alle praktische informatie voor onze Galapagos reizen. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Galapagos

Beste reistijd Galapagos

Rondreizen op de Galapagos eilanden

Galapagos reizen: een paradijs van dieren, planten en landschappen

Op welk eiland je ook bent, het dierenleven is altijd spectaculair. Soms snorkel je met jonge zeehonden, dan wandel je langs nieuwsgierige blue-footed boobies. Je ziet fregatvogels met enorme rode onderkinnen, zeeleguanen die uit de prehistorie lijken te stammen en enorme albatrossen die langzaam uitvliegen. Je zwemt boven zeeschildpadden, ziet roggen en dolfijnen en ontdekt de mooiste landschappen. De tropische hooglanden van Santa Cruz lijken in niets op het ruige vulkaanlandschap van Bartolomé. Dat zorgt ervoor dat elke dag van je Galapagos reis een grote verrassing is.

Cruisen of dagtrips?

Veel reizigers vinden het lastig om te kiezen tussen cruisen of dagtrips maken. Beide opties hebben voor- en nadelen. Het grootste voordeel van een cruise is dat je meer ziet in minder tijd. Je vaart vaak ’s nachts, zodat je ’s ochtends al wakker wordt bij een nieuw eiland. Dat scheelt je reistijd gedurende de dag. Je kunt ook de verder weg gelegen eilanden bezoeken, die met dagtrips niet haalbaar zijn. Ga je eilandhoppen vanaf een vaste plek, dan heb je meer flexibiliteit dan met een geplande cruise. Je hebt bovendien meer tijd om het eiland waar je verblijft goed te leren kennen. Onze reisspecialist René vertelt je graag meer over de voor- en nadelen van elke optie, zodat je je beslissing weloverwogen kunt maken.

Duurzaam Reizen Galapagos

De Galapagos Eilanden zijn een unieke plek, waar dieren en planten voorkomen die je nergens anders ter wereld vindt. Dit bijzondere gebied moet beschermd worden om te zorgen dat het kan voortbestaan. Als reiziger betekent dit dat je verantwoorde keuzes moet maken. Dat begint al bij de boot waarmee je op pad gaat. Better Places kiest bewust voor cruises met een kleine eco-boot, die veel minder impact heeft op de kwetsbare eilanden en haar dieren. Deze boot heeft een ervaren, lokale bemanning en een goede gids, die je alles kan leren over de Galapagos Eilanden. Zo weten we zeker dat de bewoners ook profiteren van je bezoek en dat de natuur zo min mogelijk belast wordt.

Individuele rondreis Ecuador en Galapos Eilanden

Bij Better Places kun je je reis naar de Galapagos eilanden zelf samenstellen. Geef je wensen door aan René, de reisexpert ter plaatse, en hij stuurt je een voorstel op maat.