Voorlopig geen reizen naar Kirgizië

Het is momenteel niet mogelijk om reisaanvragen voor Kirgizië in behandeling te nemen.

 

Midden in Centraal-Azië ligt een paradijs voor natuurliefhebbers: Kirgizië. Een land van ongerepte bergen, frisse meren, eindeloze grasvlakten, witte yurts en een hartelijke bevolking. Ideaal voor prachtige trekkings en paardrijdtochten. Leer over de lokale tradities en de smaakvolle keuken en slaap je bij de mensen thuis. Ook tijdens de excursies leer je de lokale bevolking goed kennen. Het land wordt nog niet zoveel bezocht en dat maakt een Kirgizië rondreis een authentiek avontuur.

De ultieme Kirgizië reis

De ideale vakantie voor een positieve impact volgens de reisexpert van Kirgizië.

Bekijk de Kirgizië impactreis

Kies ook eens voor een homestay en maak écht kennis met de bewoners

Ontvang een voorstel op maat

Geef Anne je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Kirgizië (Bishkek) is 2422kg CO2e (Bron: Atmosfair). 

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

De echte prijs van vliegen
  • Gemiddelde prijs retourticket € 480,-
  • Bijdrage klimaatverandering € 460,26
  • Bijdrage luchtvervuiling € 194,67
  • Echte prijs vliegticket € 1.134,93

Lees meer over de echte prijs van vliegen.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Kirgizië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Voorkom drukte en reis in het voor- of naseizoen

Reisadvies Kirgizië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Kirgizië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Kirgizië

beste reistijd Kirgizië

Beste reistijd Kirgizië

Rondreizen in Kirgizië

Kirgizië bezienswaardigheden: maak kennis met de nomaden

De uitgestrekte graslanden van Kirgizië zijn op zich al prachtig, maar in de zomer worden ze nóg mooier. Dan bouwen Kirgizische nomaden hier hun yurtenkampen op. Overal in het landschap zie je de witte traditionele tenten staan, vaak met paarden en vee erbij. Voor een inkijkje in het nomadische leven mag je tijdens je Kirgizië reis het meer van Son-Kul zeker niet missen. Dit meer ligt op 3000 meter hoogte en het landschap is eindeloos en leeg. Op de yurtkampen na dan. Je kunt hier een nachtje slapen in een traditioneel kamp. Houd je van paardrijden, dan is het een aanrader om hier een paardrijdtocht te maken. Kirgizië is sowieso een land voor liefhebbers van paardrijdtochten. Onze lokale reisspecialist Anne geeft je graag de beste tips voor de mooiste locaties.

Steden tijdens een Kirgizie rondreis: Osh en Bishkek

Een individuele rondreis Kirgizië maak je vooral voor de prachtige natuur, maar er zijn ook een paar interessante steden. De Kirgizische hoofdstad Bishkek is een moderne stad met mooie parken, hippe koffietentjes en leuke restaurants. Ook heeft Bishkek een paar grote bazaars. Een echte Aziatische bazaar is de Osh bazaar. Bishkek is een fijne plek om je prachtige rondreis Kirgizië te beginnen. Osh is een oude Zijderoutestad en nog altijd een belangrijk handelscentrum. Hier vind je een van de grootste markten van Centraal-Azië, vol onbekende producten, traditioneel geklede koopmannen en levendigheid. Maar ook de kleinere steden als Karakol met de paardenmarkt op zondag is een bezoek waard.

Duurzaam Reizen Kirgizië

Het toerisme in Kirgizië is nog niet zo ontwikkeld en dat maakt het een ideale bestemming voor reizigers die graag duurzaam reizen. Hier reis je echt tussen de locals. Hotels zijn er relatief weinig, dus je slaapt op de meeste plekken in homestays. Dat kan een gewoon huis zijn, maar ook een traditionele yurt op een grasvlakte. Daar leef je even tussen de Kirgizische nomaden en leer je hun bijzondere leven kennen. De natuur in Kirgizië is schitterend en die kun je het beste wandelend of te paard verkennen. Kies je voor een meerdaagse trekking, dan kampeer je in een klein tentje. Basic, maar ook een prachtige ervaring die bovendien de natuur in Kirgizië niet belast.